Timp liber

CLUJ. Mai puțin de o lună până la ArchiTECHture Conference & Expo 2017

ArchiTECHture Conference&Expo

Speakeri din Belgia, Polonia și Olanda, alături de primari și arhitecți din țară, urcă pe scenă în cadrul evenimentului de referință, ArchiTECHture Conference & Expo. Peste 300 de participanți sunt așteptați în 17 noiembrie la Centrul de Interes din Cluj-Napoca pentru a discuta despre viitorul in arhitectură și influența tehnologiei asupra mediului in care activează.

Speakeri internaționali, networking și idei noi

Arhitecți de renume internaționali și naționali sunt prezenți în cadrul evenimentului pentru a dezbate tematica propusă anul acesta „De la orașele inteligente, la geometria satului”. Evenimentul se desfășoară în trei săli paralele, fiecare sală abordează tematica din alt unghi: orașele inteligente, geometria satului și restaurări.

Anna Grajper, co-fondatoarea Laboratory of Architectural Experiments (LAX) din Polonia, biroul de arhitectură care îmbină cercetarea, planificarea urbană, designul și tehnologia. LAX a fost premiat pentru proiecte de design și dezvoltarea „Urbanimals” din Bristol. Anna a fost premiată de către Președintele orașului Worclaw pentru realizările academice și inclusă ca fiind unul dintre cei mai creativi 30 de antreprenori din Worclaw.

Anna, arhitect și cercetător vine la Cluj-Napoca, iar în cadrul sălii Orașele Inteligente,va discuta eforturile pe care le-a depus ani la rând pentru a găsi noutăți și modalități prin care să folosească tehnologia în folosul oamenilor și al orașelor.

Creare de legături: arhitecți, autorități, furnizori și societatea civilă

În fiecare an, ArchiTECHture aduce împreună arhitecți și furnizori de servicii care susțin industria și facilitează relația arhitect-client, arhitect-instituție.  Rapiditatea cu care inovează în fiecare zi aduce un plus de valoare proiectelor și determină ca relația primar, arhitecți și expozanți să ducă la un mediu de afaceri prosper.

Robert Mollner, Consultant arhitect este inginer mecanic, absolvent al Facultății TCM din Iași în 1992. Din 2003 lucrează la Alukönigstahl România, fiind  consultant pentru arhitecți în partea de est și nord-est a țării, iar din 2016 activitatea lui s-a extins și în Republica Moldova.

Lucian Căprărin, Area Technical Specification Manager, Saint-Gobain Rigips România este de profesie inginer constructor. Absolvent al Facultății de Constructii Civile, Industriale și Agricole, Lucian s-a alăturat companiei Saint-Gobain Rigips România în urma cu 8 ani, însă are o experiență în domeniul sistemelor de construcții uscate de mai bine de 17 ani. Acesta promovează soluții și sisteme Saint-Gobain, stabilirea soluțiilor tehnice în proiecte, dar și asistență tehnică pe șantiere.

Sala Geometria Satului are ca scop principal aducerea față în față a celor două părți care sunt direct implicate în procese de restaurare, conversii sau construcții noi în zonele rurale sau periferice. Invitații Caroline Fernolend, director executiv Fundația Mihai Eminescu, Dorin Boilă, BIA și Gheorghe Damian, primar al comunei Ciugud vor prezenta provocările arhitecturale și logistice ale proiectelor dezvoltate în zonele respective și care sunt planurile lor pentru dezvoltare sustenabilă.

De la orașele inteligente la geometria satului

Tematica evenimentului propune un dialog deschis despre componenta tehnologică a arhitecturii, într-un concept mai amplu, între cei 4 piloni: arhitecți, autorități, furnizori și societatea civilă.

ArchiTECHture Conference & Expo 2017 are loc în data de 17 noiembrie la Centrul de Interes din Cluj-Napoca. Peste 300 de arhitecți și specialiști din domeniu vor fi prezenți la eveniment.



Lasă un răspuns

Site creat de