Uncategorized

Conferința Internațională a Tinerilor Cercetători, dedicată elevilor de liceu, va avea loc la Cluj-Napoca

ICYS Conferința Internațională a Tinerilor Cercetători

Conferința Internaționala a Tinerilor Cercetători, ICYS (International Conference of Young Scientists) are loc pentru prima data in Romania, anul acesta, la Cluj-Napoca. Aceasta este considerată campionatul mondial de lucrări de cercetare științifică dedicată elevilor de liceu.

Evenimentul este la a 23-a ediție și se bucură, an da an, de un mare numar de participanți. Peste 250 de elevi pasionați de știință și tehnologie din 27 de țări își prezintă, în perioada 16-22 aprile 2016 la Cluj-Napoca, proiectele de cercetare extracurriculare.

Aceste proiecte se încriu în cinci categorii de concurs: inginerie (fizică aplicată și teoretică), matematică, informatică, științele mediului (ecologie) și științele vieții (biologie), la care se adaugă o sesiune de prezentare de postere. Acest tip de competiție are o importanță fundamentală în  educarea elevilor în ceea ce privește o lucrare de cercetare și în dezvoltarea competențelor științifice într-un mediu academic de înaltă clasă. Limba de lucru este limba engleză, iar juriul este format din profesori universitari, oameni de știință ai unor universități prestigioase din lume.

Comitetul Internațional de Conducere a ICYS organizeaza evenimentul in fiecare an în parteneriat cu o instituție din țara gazdă, anul acesta evenimentul fiind susținut de Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca și de Ministerul Eduacației Naționale și Cercetării Știintifice prin Inspectoratul Școlar Județean Cluj. Totodată, ICYS este membru al Federației Mondiale pentru Concursuri în Fizică, concursul fiind inclus și în Calendarul M.E.N.C.S. al Olimpiadelor și Concursurilor Școlare 2015/2016.

În prezent concursul este recunoscut pe plan internațional, având participanți din țări de pe mai multe continente. Încă de la prima ediție (1994, la Visegrad, Ungaria), România s-a numărat printre cele cinci țări participante, aspect benefic pentru recunoașterea înternațională a programelor de cercetare românești. Marea majoritate a foștilor participanți sunt acum studenți la universități de renume mondial și lucrează în construirea unei cariere în aceste domenii.



Lasă un răspuns

Site creat de