Social & Cultura

Cum alegi o cremă antirid bună pentru îngrijrea tenului tău?

Cum alegi o cremă antirid bună pentru îngrijrea tenului tău?

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea noastră devine ternă și mai puțin tonifiată. Iar de la vârsta de 25 de ani, sistemul imunitar începe să se apere mai puțin, așa că pielea noastră suferă mai multe atacuri din partea radicalilor liberi. În plus, tenul devine mult mai sensibil la soare, stres, poluare, și poate avea de suferit chiar și din cauza tutunului, consumului de alcool sau din cauza lipsei de odihnă. Așa că pentru a preveni apariția ridurilor, este recomandat să începem să folosim o cremă antirid încă de la vârsta de 30 de ani. Aceste produse îi vor oferi pielii tale un ajutor din exterior, așa că nu aștepta apariția ridurilor pentru a începe un tratament antirid. Poți folosi de acum cosmetice pentru îngrijirea ochilor, creme pentru hidratare, dar și produse antirid. Iar pentru a alege produsul potrivit pentru tipul tău de ten, iată de ce ar trebui să ții cont.

Ten uscat

Tenul uscat este mult mai predispus la apariția ridurilor și a iritațiilor, prin urmare este necesară folosirea unei creme antirid care să conțină protecție solară, dar și antioxidanți, care să protejeze tenul de efectele dăunătoare ale razelor ultraviolete. Însă, ar trebui să eviți cremele antirid care conțin substanțe exfoliante, deoarece acestea pot irita destul de ușor tenul uscat.

Ten gras

Tenul gras are un aspect lucios și uleios, din cauza excesului de sebum, așa că este recomandată folosirea unei creme antirid care să reducă sebumul, fără să usuce pielea. Cel mai bine ar fi să optezi pentru produse cu antioxidanți și factor de protecție solară și să eviți aplicarea cremei antirid pentru ten gras în zona din jurul ochilor.

Ten mixt

În cazul tenului mixt, pielea din zona T – de la nivelul frunții, bărbiei și nasului este mai grasă, iar pe restul feței este uscată. Așa că o astfel de piele trebuie îngrijită cu produse destinate tenului uscat, având în vedere că cea mai mare parte a feței este uscată. În general, tenul mixt se irită ușor, așa că nu ar trebui să folosești creme antirid cu substanțe acide, precum acizii alfa-hidroxi.

Ce ingrediente trebuie să conțină o cremă antirid eficientă

Atunci când ne alegem crema antirid, ar trebui să fim atenți la ingredientele din compoziția acesteia, astfel încât produsul pentru care optăm să fie cu adevărat eficient. Așa că pe lista de ingrediente ar trebui să se afle:

  • Antioxidanții – aceștia luptă împotriva radicalilor liberi care cauzează îmbătrânirea pielii și sunt benefici pentru orice tip de ten. Iar din această categorie fac parte vitaminele A, C și E, zincul, seleniul, dar și extractele din plante și alge, cum ar fi extractul de ceai verde sau cel din sâmburi de struguri.
  • Vitamina A – acest antioxidant este întâlnit de obicei în cremele antirid sub formă de retinol, un derivat mai puțin agresiv cu pielea. În general, acesta stimulează regenerarea celulară și contribuie la netezirea liniilor fine. În plus, cremele cu retinol pot fi folosite chiar și de la 20 de ani, pentru a preveni apariția ridurilor premature.
  • AHA – acizii alfa-hidroxi se regăsesc în struguri, citrice și în trestia de zahăr, având proprietăți exfoliante care elimină celulele moarte ale epidermei, hidratând tenul și oferindu-i mai multă strălucire. În general, cremele care conțin acest tip de acizi nu sunt indicate pentru persoanele cu ten mixt sau cu tenul prea sensibil la acțiunea razelor ultraviolete.
  • Filtru de protecție solară – cremele antirid de calitate ar trebui să asigure și protecție împotriva razelor UV, așa că ar trebui să alegi produse care să conțină vitamina E, vitamina C, sau caroten.

Însă, oricât de puternice ar fi ingredientele antirid, ele nu te pot proteja eficient de riduri, dacă nu ai un stil de viață sănătos. Așa că pentru a evita apariția cearcănelor și a umflăturilor sub ochi, dar și a ridurilor fine, este necesar să te odihnești corespunzător, să te demachiezi zilnic, dimineața și seara, să nu te expui excesiv la soare, și să consumi alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi fructe, legume și ulei de măsline.

Photo by Park Street on Unsplash



Lasă un răspuns

Site creat de