Studentie, Important

Cum poate un student la Cluj să câştige câţiva bani în plus

Cum poate un student la Cluj să câştige câţiva bani în plus

Cine spune că viața de student e ușoară, n-a fost student niciodată.

Cursuri, task-uri pentru seminarii/laboratoare, viața de cămin cu responsabilitățile ei, party-urile, cafeaua de dimineață, road-tripuri neașteptate sau alte evenimente cu prieteni și colegi.

Știm sigur că-i greu. Și mai știm și zicala care spune că dacă ți-a rămas prea multă lună la sfârșitul banilor, clar ești student.

Cert e că dacă ești student, mai ales într-un oraș atât de dinamic și dezvoltat precum Clujul, ai nevoie de un buget consistent, de multe ori cu mai multe zerouri decât cel pe care ți-l oferă părinții. Și totuși facultatea nu-ți permite prea mult să-ți cauți un job full-time care să te solicite prea mult. Ba chiar mai mult, e greu să găsești un job bun fără minima experiență.

Din acest motiv, cluju.ro ți-a pregătit o scurtă listă cu sugestii de job-uri care să nu-ți ocupe prea mult timp și care să nu te solicite peste măsură.

  • Promovarea unui brand sau a promoțiilor unui brand:

Multe branduri cunoscute și mai puțin cunoscute caută așa-numiții „promoteri” care să abordeze publicul pentru oferirea informațiilor despre brand, prezentarea unor produse noi sau chiar a unor promoții limitate. În general, acest tip de activitate este plătită pe oră sau pe zi (în cazul acesta se stabilește un număr de ore/zi). Atuurile tale ca promoter vor fi zâmbetul, fluența în vorbire și evident, firea comunicativă.

  • Distribuirea de pliante:

Acest gen de activitate presupune în mare parte activitate fizică. Atât practic cât și teoretic, trebuie doar să le oferi trecătorilor flyere cu informații diverse despre evenimente, branduri etc. De obicei, persoanele care împart flyere sunt așezate în zone-cheie, cu trafic. Și în acest caz ai nevoie de carismă, bineînțeles.

paying 1438142 1920

  • Aplicarea de chestionare/interviuri:

Există o serie de organizații care au nevoie de răspunsul publicului cu privire la teme diverse pentru a crea statistici. Persoanele care aplică aceste chestionare/interviuri trebuie doar să adreseze câteva întrebări prestabilite altor persoane și să noteze aceste răspunsuri. Aceste chestionare/interviuri pot fi aplicate unui grup țintă (spre exemplu doar studenților sau doar părinților), într-un interval orar bine stabilit (spre exemplu doar în a doua parte a zilei).

  • Babysitter/bonă:

Sunt o mulțime de părinți care preferă să își lase copiii acasă, alături de o bonă și nu la creșă/grădiniță. Ca babysitter, ai nevoie de mai multe abilități de la sine înțelese dar trebuie în primul rând să fii o persoană responsabilă și de încredere. Din nefericire pentru persoanele de sex masculin, de cele mai multe ori părinții caută bone de sex feminin.

  • Supraveghetor pentru animale:

Supraveghetorii pentru animale sunt de fapt bonele unor cățeluși, pisici sau alte animale de companie pe care aparținătorii nu doresc să le lase singure acasă pentru prea mult timp. Din cauza programului solicitant de la muncă, mulți dintre „părinții” animalelor preferă să apeleze la serviciile unei persoane care să îi ajute cu plimbarea zilnică, hrănirea sau pur și simplu petrecerea timpului cu animalul lor. În cazul acesta, majoritatea persoanelor preferă un supraveghetor care să iubească animalele și care să le respecte.

  • Chelner:

Multe dintre localurile din Cluj-Napoca, fie ele de tip bar sau restaurant, apelează la studenți pentru postul de chelner sau barman și sunt deschiși atunci când vine vorba de un program flexibil sau part-time. Iar când vine vorba de Cluj, nu-ți face griji! O mulțime de astfel de baruri/restaurante așteaptă C.V-ul tău.

Cluj Coffee Festival

  • Meditații:

Fie că ești student la Litere și studiezi o limbă străină sau chiar limba română, fie că ești student la matematică, chimie, geografie sau istorie, mereu vei găsi persoane doritoare să învețe extra, în afara programului de la școală. Mulți elevi se pregătesc pentru diferite examene și au nevoie de meditații iar părinții preferă ca ai lor copii să fie meditață de persoane tinere, de preferat studenți.

  • Vânzător:

Dacă ești pasionat de domeniul vânzărilor și îți place să relaționezi cu oamenii, avem plăcerea să te informăm că sunt foarte multe magazine, în special de îmbrăcăminte, care acceptă ca studenții să lucreze part-time.

Dacă te întrebi unde poți să găsești toate aceste job-uri, răspunsul e simplu. Multe dintre acestea se găsesc pe grupurile de Facebook create special pentru cei care sunt în căutarea job-urilor. Marile magazine primesc și C.V-uri direct în magazin așa că expune-ți calitățile și cele mai relevante informații despre tine într-un C.V. și nu mai sta pe gânduri. Dacă ai aplicat pentru un post iar răspunsul angajatorului întârzie să apară, nu te descuraja. Se întâmplă foarte des ca aceste proceduri să dureze. Nici în cazul în care răspunsul este negativ nu este cazul să te demoralizezi. Sunt cazuri în care ai aplicat prea târziu iar job-ul s-a ocupat deja. Sau pur și simplu nu te potrivești pentru acel post. Nici tu nu ți-ai fi dorit să muncești fără drag și spor.Posibilități de voluntariat în Cluj-Napoca


			

Lasă un răspuns

Site creat de