Studentie

Cum pot economisi studenții bani în perioada crizei costului vieții

cum pot economisii studentii bani

Criza costului vieții din România a avut un impact uriaș asupra multora dintre noi. Dacă te descurci greu cu banii în acest moment, aici sunt 3 de lucruri pe care le poți face pentru a ține pasul cu prețurile în creștere.

Fă achiziții înțelepte

Deși prețurile au crescut considerabil, iar inflația pare a fi din ce în ce mai mare, este imposibil să nu faci cumpărături. Valoarea banilor este mai mică în prezent, însă nevoile noastre ca ființe umane nu țin cont de acest factor, motiv pentru care trebuie să găsești modalități prin care poți obține un raport excelent între calitatea și prețul pe care-l plătești pentru un produs. 

Dacă ai în plan să faci o achiziție majoră, cum ar fi un telefon mobil, o mașină de spălat sau un espressor, sau unele mai mici, precum o pernă sau un irigator bucal, poți descoperi care sunt cele mai bune opțiuni de pe piață pe recenziidetop.ro. Acest site conține analize de produs pentru o mulțime de obiecte, iar când nu știi pe ce merită să-ți cheltuiești banii, poți verifica ce opțiuni de regăsesc pe lista făcută de specialiștii platformei. 

Fii isteț când faci cumpărături la supermarket

Fii isteț când faci cumpărături la supermarket

Creșterea costului vieții este preocuparea cea mai presantă pentru 93% dintre europeni, ceea ce înseamnă că sunt șanse mari să te regăsești și tu în acest procent. Universitatea este primul moment în care studenții se aventurează singuri în lume – iar acest lucru include să îți faci singuri cumpărăturile. Iată câteva lucruri importante de care trebuie să ții cont atunci când faci cumpărături:

Fă-ți cumpărăturile din magazinele mari

Deși este mai convenabil să cumperi la cel mai apropiat magazin, acesta are produse mai scumpe. Încearcă să nu faci cumpărături integrale de la magazinul din colț, deși este în regulă dacă vrei să cumperi unul sau două produse.

Mergi la cumpărături la o anumită oră

În mod normal, mai târziu după-amiaza sau seara, supermarketurile vor adăuga etichete galbene cu mențiunea „redus” pe produsele care trebuie vândute înainte de data de expirare. Prin urmare, încearcă să mergi la cumpărături după ora 18:00, astfel încât să profiți la maximum de reducerile care te vor ajuta să-ți umpli congelatorul cu carne, pește și mâncăruri pentru zilele și săptămânile următoare.  

Stabilește o zi în care să nu cheltuiești nimic

Programarea unei zile fără cheltuieli în timpul săptămânii te poate ajuta să reduci cheltuielile totale. Nu ne referim la a renunța pentru o zi la lucruri esențiale, cum ar fi mâncarea și articolele de toaletă. Este vorba despre planificarea cheltuielilor săptămânale astfel încât să nu fie nevoie să cheltuiești nimic în acea zi. 

Ar trebui să îți aduci prânzul cu tine la universitate, să mergi pe jos sau cu bicicleta (dacă este posibil) în loc să iei autobuzul și să gătești cina din alimentele pe care le ai în frigider. Dacă ți se pare ușor să ai o zi fără cheltuieli sau dacă deja petreci o zi fără să cheltuiești nimic în fiecare săptămână, încearcă să o extinzi la mai multe zile.

Cum ți se par aceste idei?



Site creat de