Studentie, Important

Doi studenţi din Cluj au îndeplinit, de Crăciun, dorinţele a 300 de copii sărmani (FOTO)

Bring the JOY of Christmas

Loredana Bertișan și Saul Pop derulează de mai bine de un an campanii caritabile prin intermediul paginii de facebook Art4Education.

Anul acesta au organizat o a doua ediție a campaniei de Crăciun ,,Îndeplinim dorințe” (în care copiii din sate din Bistrița Năsăud și Maramureș i-au scris Moșului ce își doresc) și alături de o nouă campanie ,,Bring the JOY of Christmas” și de colaborarea cu seara de cadouri de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, au reușit să bucure 300 de copii și să aducă magia sărbătorilor într-o familie cu cinci frați, a căror mamă a decedat în urma cancerului depistat prea târziu.

,,Crăciunul acesta a fost cu totul și cu totul special. Oamenii de pe pagina Art4Education au fost din nou, și le mulțumim pe această cale, extrem de sufletiști și s-au implicat cu multă bucurie în planul propus de noi. În plus, am reușit să ajungem pentru prima dată într-o casă în care am adus multă bucurie, deoarece pe lângă sutele de cadouri, am făcut bradul, ne-am jucat, am decorat, a fost o atmosferă veritabilă de sărbătoare.”, a spus Loredana.

96dd9d3c 5ffa 4a71 8653 a191f5cda86d

Între cele mai interesante dorințe ale copiilor s-au numărat ,,o păpușă mare cât mine”, ,,o  tablă de șah”, ,,o icoană”, ,,o bluză groasă groasă”, ,,o floare”, ,,o umbrelă”. Mai mult decât atât, anul acesta Art4Education a mai bifat o premieră, prin colaborarea cu FSPAC, în cadrul serii #fspaccadouri, unde cadrele didactice și studenții au pregătit peste 114 cutii cu surprize pentru copiii de la Centru de Copii DGASPC Cehu Silvaniei, Zalău. Loredana și Saul au dus cadourile la destinație:

,,Experiența de la centrul de copii a fost tare emoționantă pentru că cei mici, înainte să primească darurile, ridicau mâinile să îi luăm în brațe. E prima dată când ajungem cu Art4Education într-un astfel de mediu și am constatat câtă bucurie le aduce faptul că îi îmbrățișezi, că vorbești cu ei. Acolo am văzut și 14 bebeluși, lucru care ne-a pus pe gânduri spre o altă inițiativă, pe care vrem să o promovăm mai mult, să vedem ce se poate schimba, cea a adopțiilor. În anul care vine am vrea să vorbim despre asta, să facem cunoscută acest fenomen. În anul 2015 au fost adoptaţi doar 846 de copii aflaţi în grija statului din cei 57.646, ceea ce înseamnă mai puţin de 2%.

Art4Education va continua campaniile pentru copiii mai puțin norocoși din satele României. Cei doi pregătesc mai multe acțiuni, între care și campania ,,Fă ghiozdanul unui copil” în care își propun să echipeze pentru școală aproximativ 500 de copii în 2018. Toate informațiile se vor găsi pe pagina de Facebook.

d634583a 12dc 429b 98f9 5706381683c8Lasă un răspuns

Site creat de