Studentie

Domeniul IT – la mare căutare în Cluj! 2.500 de candidați, prezenţi la Târgul de Cariere în IT de la Cluj

Târgul de Cariere în IT

2.500 de persoane interesate de un loc de muncă sau de un internship în domeniul IT au participat joi și vineri la Târgul de Cariere în IT desfășurat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

În timp ce mulți candidați erau absolvenți în domeniul IT sau studenți, alți participanți își doreau să se reprofileze în acest domeniu sau erau specialiști cu mai mulți ani de experiență. La mare căutare au fost posturile entry level și internshipurile, la care au aplicat mulți dintre cei care au trecut pragul Târgului de Cariere, iar companiile declară că au identificat și candidați cu experiență bună în domeniu pe care i-au programat la interviuri.

Târgul de Cariere în IT a reunit peste 40 companii precum Accesa, Intacct Development, Accenture, Bosch, Coresystems Software, Emerson, Garmin, Moqups, msg systems Romania, National Instruments, Porsche Engineering, Siemens, Steelcase, Welocalize.

Cele două zile de târg au reprezentat un context foarte potrivit de interacțiune cu viitorii angajați. Am întâlnit atât studenți sau absolvenți ai unei specializări cu profil tehnic de la cele două universități (Universitate Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnică din Cluj), cât și persoane care au urmat cursuri de reorientare profesională pe domeniile programare sau testare software”,  spune Alexandra Samsodan, HR Specialist în cadrul msg‎ systems Romania.

Compania Hewlett Packard Enterprise a organizat în cadrul târgului competiții contra-cronometru de programare Speed Coding Challenge la care au participat peste 50 de concurenți. Reprezentanții companiei s-au arătat impresionați de aptitudinile participanților, care au primit premii și au șansa de a fi chemați la un interviu.

Anul acesta vom avea aproximativ 20 de internshipuri în toate departamentele noastre: Operations-producție, Customer service, Finance-contabilitate, design-arhitectură, modelare 3D și internshipuri în departamentul IT. Pentru IT am primit peste o sută de CV-uri în cele două zile de târg. Noi le recomandăm candidaților să fie selectivi atunci când aplică la un job sau la un stagiu, să afle informații despre cultura organizațională dintr-o companie, despre oameni și mediul de lucru”, afirmă Raluca Virtopean, specialist resurse umane la Steelcase.

Candidații au avut ocazia de a discuta cu angajatorii, au avut loc mini-interviuri, iar participanții au beneficiat de consultanță în carieră. De asemenea, în cadrul Târgului de Cariere în IT, compania Siemens a organizat un seminar despre tehnologia SAP Hana.

La această ediție a Târgului de Cariere în IT am întâlnit foarte mulți candidați în căutare de internshipuri și poziții entry level, precum și candidați cu experiență relevantă pentru noi. Suntem multumiți de participarea la TdC din acest sezon, în special pentru a ne face cunoscuți ca nou angajator în Cluj„, a declarat Ioana Dolha, Production Business Unit Manager Romania la Welocalize.

Recrutări la Târgul de Cariere în IT au făcut și 3 Pillar Global, Active Labs, Adecco, AG Prime, AIESEC, ERNI Development Center, Fapte, FastTrackIT, Fleio, FME, Frequentis, Global Convergence, Halcyon Mobile, Hanna Instruments, Hewlett Packard Enterprise, Hola Media, Human Direct, Idea Studios, Imprezzio Global, iSoftBet, Ixxus, Module Works, Napoca Software, QTronic Software, TBA, Telenav, Vos Logistics.

Târgul de Cariere continuă în 6 aprilie la Târgu-Mureș, iar la Cluj-Napoca revine în toamnă. Detalii despre Târgul de Cariere găsiți pe www.targuldecariere.ro.Pe acelasi subiect: A început Târgul de Cariere în IT de la Cluj

Săptămâna angajărilor ia startul la Cluj: Târgul de Cariere Global și în IT 

O sută de companii și organizații recrutează la Târgul de Cariere de la ClujLasă un răspuns

Site creat de