Studentie, Important

FutureUp – eveniment organizat pentru studenţii din Cluj aflaţi în căutarea unui internship

book 1845356 1280

Primul proiect desfășurat în cadrul Organizației Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB), care vine în ajutorul studenților dornici să își găsească locul pe piața muncii, este FutureUp.

Aflat la cea de-a doua ediție, între 25 martie – 8 aprilie, acesta va reuși să aducă cinci parteneri noi și zece posturi care, mai mult ca sigur, vor reprezenta un ajutor pentru studenții dornici să facă primii pași spre cariera lor.

”Încercăm să pregătim viitorul, dar acționând în prezent”, aceasta este fraza prin care FutureUp își rezumă scopul, acela de a fi alături de studenții aflați la începutul carierei.

Perioada de desfășurare a proiectului este 25 martie – 08 aprilie, iar, în prezent, peste 70 de persoane se numără pe lista de participanți. Înscrierile sunt deschise până pe 20 martie, iar studenții interesați se pot înscrie accesând acest link.

În cadrul ediției de anul acesta, participanții vor putea să-și exerseze sau să deprindă cunoștințe și abilități în domenii precum: Marketing, HR, Economie, IT. Companiile partenere care pot asigura studenților o experiență inedită, cât mai apropiată de a experiența unui real loc de muncă, sunt: Emerson, Klain, Alstom, Devoratorii de Marketing și Zynk.

Proiectul FutureUp presupune și cunoașterea de sine, cunoașterea a ceea ce îți place să faci, a ceea ce ai putea face pe viitor, identificarea propriilor caracteristici și nevoi și mărirea câmpului de persoane cu care interacționezi.

Desfășurarea propriu-zisă a proiectului va fi pe durata a două săptămâni, timp în care, participanții vor putea intra în contact direct cu posibilul lor angajator și vor participa la traininguri oferite de compania la care au aplicat, formându-și astfel o bază teoretică potrivită pentru susținerea activităților practice.

După finalizarea acestora, companiile vor aloca participanților sarcini, care trebuie realizate într-un anumit interval de timp, iar în urma evaluării rezultatelor, vor afla cine va ocupa postul de internship.

FutureUp este un proiect inițiat de voluntarii Organizației Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB), o asociație studențească înființată la nivel de universitate, care implică studenți de la cele 22 de facultăți ale universității și nu numai. În prezent, aceasta a ajuns să aibă 25 de ani de activitate, desfășurând 5 mari proiecte, unul dintre ele fiind chiar FutureUp.Site creat de