Important, Social & Cultura

Incident culinar la Teatrul din Cluj: Două femei surprinse mâncând shaorma în timpul unei piese de teatru

Debut de stagiune la Teatrul Naţional Cluj-Napoca

Într-o seară neobișnuită la Teatrul Național din Cluj-Napoca, actorul Cristian Grosu a avut parte de o experiență neașteptată și deranjantă în timp ce juca în piesa Hamlet. Conform relatării actorului, două spectatoare din primul rând au decis să mănânce shaworma chiar în mijlocul spectacolului.

Coincidență sau nu, pe când jucam Hamlet la TNC, două domnișoare (trecute) care stăteau în primul rând, chiar după începerea spectacolului, au început să mănânce shaworma, cu de toate,” a relatat Cristian Grosu, surprins de lipsa de considerație a acestora. Acest comportament neortodox nu a trecut neobservat de actor, care, datorită intrării sale scenice prin rândurile spectatorilor, a reușit să le atragă atenția.

Spectacolele de teatru, cunoscute ca forme de artă care necesită un grad înalt de concentrare și respect reciproc între public și artiști, sunt adesea perturbate de incidente mici, dar acesta depășește limitele bunului simț, potrivit lui Grosu.

Actorul a exprimat nu doar surprinderea, dar și dezamăgirea față de gestul spectatorilor de a mânca în sala de spectacole, descriindu-l drept „de un extrem prost gust”.

Mai mult, Grosu a subliniat și alte comportamente nepotrivite observate în rândul publicului, cum ar fi ținuta necorespunzătoare și utilizarea telefoanelor mobile, subliniind nevoia de respect într-un spațiu cultural. Actorul a sugerat că ar fi mai mult decât corect să se întrerupă un spectacol dacă spectatorii dau dovadă de „prostie cronică”.

Incidentul deschide o discuție mai amplă despre eticheta și regulile de comportament în spațiile culturale. În timp ce teatrele se străduiesc să fie mai incluzive și să atragă un public divers, există un consens general că anumite norme de respect trebuie menținute pentru a asigura o experiență plăcută și respectuoasă pentru toți participanții.

Pe măsură ce comunitatea teatrală și publicul larg reflectă asupra acestui incident neobișnuit, rămâne de văzut cum vor evolua normele și așteptările comportamentale în teatrele noastre.

Oricum ar fi, este clar că shaworma și Shakespeare nu fac o pereche bună în lumina reflectoarelor.



2 Comments

  1. spectacolul e vechi, dacă vorbim de Hamletul din 2013…………… cred că gesturile de genul în fața unui abuzator de genul pot fi citite ca avangardiste (deși cu „respectul” celorlalți actori de pe scenă drept victimă colaterală). Văd ceva de protest în mâncatul în primul rând când teatrul și individul își ascund gunoaiele sub catifeaua roșie. Grosu ar trebui să ia o poziție cu cazurile de abuz pe care le-a avut în Facultatea de Teatru și Film la Cluj, nu să încerce să iasă în evidență cu „seri neobișnuite”.
    ei, dacă susținem un violator și abuzator într-o instituție de cultură, problema cu shawarma e cea mai mică pe care o avem 😉

  2. Dacă cineva se comportă la teatru ca în sala de cinema, este doar o mostră de lipsă de educație și cultură. Spectacolul trebuia întrerupt, puse reflectoarele pe persoanele respective și umplute de ridicol, în limite legale. Nu este tolerabil acest comportament, nici chiar în societatea și vremurile actuale, pline de progres și deschidere.

    Cât despre cel care a semnalat…

    Dacă actorul respectiv a fost condamnat definitiv pentru faptele menționate, dar are voie să urce pe scenă și să profeseze, înseamnă că legea îi permite. Dacă nu are vreo interdicție, înseamnă că am citit doar un comentariu răuvoitor și denigrator, dar irelevant!

    Ca să fiu în spiritul Clujului, probabil că cele două domnițe erau niște vizitatoare „mitice”, dornice să își ridice nivelul prestațiilor artistice la firma unde lucrează: „Doar ventilatoare”…

Lasă un răspuns

Site creat de