Important, Studentie

Inedit: serenadele studenţilor UMF Cluj! Viitorii medici şi farmacişti îşi iau rămas bun de la facultate (VIDEO)

Inedit: serenadele studenţilor UMF Cluj! Viitorii medici şi farmacişti îşi iau rămas bun de la facultate

În fiecare an, studenţii din anii terminali de la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj sărbătoresc încheierea facultăţii într-un mod inedit.

Nu se ştie cine a instituit tradiţia sau de cât timp datează, însă cu siguranţă studenţii UMF au unul din cele mai originale moduri de a spune „La revedere!” facultăţii.

Timp de o săptămână, aceştia colindă toate clinicile şi catedrele la care au studiat în timpul facultăţii şi cântă versiuni proprii ale unor melodii cunoscute.

Serenadele UMF sunt considerate a fi o tradiţie în rândul universităţii. O tradiţie care se respectă anual de foarte multă vreme. Scopul serenadelor este de a ne lua rămas bun atât studenţilor de ani mai mici, cât şi cadrelor didactice care ne-au călăuzit prin toţi aceşti ani şi să le mulţumim pentru inspiraţia şi cunoştinţele oferite.

Piesele cântate se pot lega ca o poveste, cu diverse întâmplări şi amintiri care ne-au marcat din perioada anilor de facultate. Atât întâmplări din cămin, cât şi evenimente din cadrul diverselor materii studiate.

În general, se decide o săptămână în care ne vom putea desfăşura această activitate. Ne pregătim din timp, cu repetiţii, căutam oameni talentaţi în rândul colegilor noştri care să ne ajute atât cu versurile cât şi cu instrumentele muzicale.

În săptămâna cu pricina, vom face un orar în care ne vom prezenta la fiecare clinică din oraş unde s-a desfăşurat activitatea noastră didactică.

Atât medicii cât şi profesorii sunt în general încântaţi, este o perioadă frumoasă. O mare parte dintre ei ne-au menţionat că-şi aduc aminte cu drag de anii lor de studenţie şi această perioadă este una foarte frumoasă pentru ei.

Pacienţii care nu sunt familiarizaţi cu situaţia sunt în general surprinşi, însă se bucură şi ei de cântecele noastre. Încercam pe cât posibil să nu stăm mai mult de o oră la fiecare catedră pentru a nu încurca activitatea medicală din clinica respectivă” au povestit studenţii UMF pentru cluju.ro.

Studenții se pregătesc acum de lucrarea de licenţă pe care o vor susţine în luna septembrie.


sursa video: Bye Bye StudLasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site creat de