Studentie, Important

Studenţie. 7 trucuri care te vor ajuta să înveţi mai uşor în sesiune

cum sa invati mai usor in sesiune

Sesiunea înseamnă examene peste examene, mult stres și, în același timp, o presiune care face orice student să creadă că se află într-un haos continuu.

Există însă câteva moduri eficiente prin care stresul sesiunii poate fi diminuat:

  • Ambianța

Locul în care înveți este, unul dintre cele mai importante aspecte ale studiului. Fie că e bibliotecă, sală de lectură sau camera de acasă, atmosfera trebuie să fie una plăcută și liniștită. Studentul trebuie să aibă un spațiu luminos care să îi dea o stare de bine. De asemenea, spaţiul trebuie să fie aerisit și aranjat, iar dacă lucrurile din locul în care înveţi sunt organizate, studiul poate fi mai plăcut.

  • Odihna

Învățatul se face din timp, nu înainte cu 24 de ore. Iar asta, deoarece înainte de examen corpul are nevoie de odihnă. Orice student dă mult mai mult randament dacă creierul și corpul îi sunt odihnite pentru a doua zi. Un program de somn și de învățare îţi va ușura munca în sesiune. Cercetătorii au demonstrat că, între orele 22:00 – 24:00 vei avea parte de cel mai odihnitor somn.
Oamenii au ritmuri biologice diferite, însă cel mai potrivit orar pentru studiu este între orele 8:00 – 11:00 și între 18:00-21:00. Corpul și mintea au nevoie să își restabilească energia în celelalte ore în care nu depun efort.

  • Lucrurile se fac pe rând

Când un student vrea să înveţe repede şi eficient, ideile nu se amestecă și nu există multitasking. Studiul pentru examene se face pe rând, în ordinea datelor în care testele au fost programate.
Studiul de 2-3 ore pentru un examen te va face să reţii mult mai bine informația și nu va încurca ideile de la mai multe examene. Regula se aplică și când ai un task de făcut: termini primul obiectiv, ca mai apoi să se apuci de altele.

  • Pauzele

Oricine are nevoie de o pauză după o concentrare de câteva ore pe un anumit subiect sau task. De aceea e important ca o dată la 2 -3 ore să iei o pauză de 15 – 20 de minute în care să te îndepărtezi de cursuri sau cărți. Orice lucru solicitant făcut în pauză, va diminua energia necesară studiului. Activitățile ușoare și relaxante vor pregăti corpul și creierul pentru o nouă rundă de învăţat.

  • TO DO – LIST

”To Do – List” se referă exclusiv la ideea de a-ți pune pe foaie, într-o ordină cronologică, activitățile sau cursurile pe care trebuie să le memorezi în funcţie de importanţă şi urgenţă. În acest fel, vei şti pe ce anume să te concentrezi prima dată.

  • Sintetizarea cursului

Pentru a reține mai ușor informația (cursul) e nevoie să faci o sintetizare a acestuia. Mulți dintre studenți preferă să își coloreze cu marker informația cea mai importantă. Spre exemplu: roșu pentru definițiile importante, galben pentru derivatele definițiilor, albastru pentru exemple și așa mai departe. Dacă volumul este mare, majoritatea se axează pe scheme care duc la o anumită idee importantă sau cuvinte cheie care îi ajută să își amintească fragmentele din cărți.

  • Înainte de examenul propriu-zis

Odată materia memorată mai urmează să analizezi încă odată subiectele. Sfatul nostru este să reciteşti cursul înainte cu câteva ore (sau, dacă este posibil, înainte cu o zi) de examen. Ideile se vor aranja mai bine, iar la examen îţi vei aminti ce este nevoie să scrii pe foaie.

Sesiunea va fi mai ușoară dacă vei aplica aceste metode pentru o învățare mai eficientă!Lasă un răspuns

Site creat de