De Vazut, Important

INTERVIU Georgiana Lobonţ | La doar 23 de ani a lansat cel de-al doilea album de muzică populară

Georgiana Lobonţ

Interviu Georgiana Lobont

Clujeanca Georgiana Lobonţ este dovada clară ca interesul tinerilor pentru muzica populară românească nu a dispărut. La doar 23 de ani, vârstă la care mulţi dintre noi încă ne căutăm un rost în viaţă, Georgiana a cunoscut succesul.

Cântă cu pasiune despre tradiţiile şi obiceiurile străbunicilor noştri, îi face pe tineri să se reîntoarcă la tradiţiile pierdute şi îi bucură pe cei din jur cu piesele ei care merg direct la suflet.

Tânăra interpretă cântă de la 4 ani, iar de atunci nu a renunţat o clipă la pasiunea ei. Acum, la 23 de ani a lansat cel de-al doilea album, intitulat „Vin nuntaşii după mine”, şi se pregăteşte să aducă un copil pe lume.

Mai multe despre Georgiana Lobonţ vă invităm să citiţi într-un interviu acordat pentru cluju.ro:

 • Cine este Georgiana Lobonţ?

Georgiana Lobonț este…. o tinerică de 23 de ani, aprigă, curajoasă, cu zâmbetul la purtător, îndrăzneață. De asemenea, foarte important, sunt căsătorită și sunt o viitoare mămică, cu o pasiune imensă pentru muzica populară și nu numai; pentru tot ceea ce înseamnă costume populare, tradiții și muzică în general.

 • Când și în ce împrejurări ai început să cânți muzică populară?

La vârsta de 4 ani am urcat pentru prima dată pe o scenă, în fața unui public larg. Am cântat cu o orchestră adevărată și am concurat la concursul de muzică populară „Tip Top Mini Top” unde am câștigat premiul al doilea.

Atunci a fost prima dată când m-am îndrăgostit de viața de artist. Mi-a plăcut atât de mult încât nu am mai renunțat niciodată.

 

 • De la cine a moştenit Georgiana Lobonţ talentul

Talentul l-am moștenit din familie. Ambii părinți sunt talentați și au voci frumoase. Tatăl meu a fost dansator la „Ciocârlia” în București, iar sora lui este cântăreața de muzică populară Maria Lobonț.

Pot să mă mândresc că provin dintr-o familie de artiști.

 • Tu îţi scrii şi versurile?

Mi-am mai scris și eu versurile, dar mai mult eu sunt cu ideile pieselor. La versuri colaborez foarte bine cu o doamnă pe nume Maria Anuța din judeţul Bistriţa Năsăud. Dânsa se apropie cel mai mult de ceea ce vreau eu să spun prin cântec.

Ce mă pasionează și am descoperit asta recent, lucrând la noul album, este că îmi creez eu singură liniile melodice. Sunt foarte bucuroasă de acest lucru, deoarece eu simt mult mai profund decât oricine altcineva ceea ce aș vrea să cânt, iar asta mă face să pot transmite tot ce simt.

În cântecele mele noi se regăsesc foarte bine stările mele; pot să compun cel mai bine când sunt singură, doar eu cu gândurile mele.

 • Ai încercat să cânți și alte genuri de muzică în afară de cea populară?

Da! Şi ador să cânt muzică ușoară românească. Mulți care m-au auzit cântând au rămas surprinși. La evenimentele la care particip, îndeosebi la nunți, abordez mai multe genuri muzicale. Eu ascult și alte genuri nu numai muzică populară.

 • Care a fost cel mai frumos moment pe care artista Georgiana Lobonţ l-a trăit ca interpretă de muzică populară?

Mă gândesc, dar nu pot să aleg…Pentru mine, cel mai frumos e atunci când urc pe scenă, iar lumea este atât de bucuroasă încât mă aplaudă și cântă cu mine melodiile mele. A

m fost pusă în situații la spectacole în care la finalul programului oamenii strigau din public să repet o anumită melodie. Atunci mă simt cea mai împlinită!

 • Se spune că tinerii se îndepărtează de folclor şi tradiţii. Este adevărat?

Eu zic că nu. Și spun „NU” pentru că am un contact direct cu ei. Din ce în ce mai mult văd tineri la evenimente cum joacă pe muzica populară, cântă și se simt foarte bine; ba chiar se îmbracă cu mare mândrie în costumele noastre populare.

Acum, deja e o modă să te îmbraci în costum popular la evenimente mai deosebite, iar tinerii o fac cu plăcere, chiar filmându-se sau pozându-se și postând imaginile pe rețelele de socializare.

Mulți tineri mă întreabă de unde își pot achiziționa costume populare sau că vor să se apuce de cântat și să le dau un sfat despre cum să înceapă. Eu cred că tinerii și-au dat și își dau seama, pe zi ce trece, de frumusețea tradițiilor și a muzicii populare; iar astfel se reîntorc la ele.

 • Legat de asta, există trupe şi artişti care introduc muzica populară în genuri noi muzicale (ex: Subcarpaţi, Argatu’). Ce părere ai de aceasta metodă a cânta/promova muzica populară? Ai fi dispusă să încerci un astfel de gen muzical?

Mie îmi place cum sună muzica populară și așa. Este altceva, dar sună bine.Nu m-am gândit la o astfel de abordare, dar sincer probabil aș spune da și unei astfel de provocări.

 • Piesa Georgiana Lobonţ – „Vin nuntaşii după mine” a strâns aproape 150.000 de vizualizări pe YouTube. Este o cifră impresionantă. Ce ne poţi zice despre acest cântec?

„Vin nuntași după mine” este piesa care mă reprezintă pe mine atunci când spui „Georgiana Lobonț”. Acest cântec a fost foarte bine primit de oameni și mi-a adus un succes extraordinar de care mă bucur și acum.

Melodia a fost creată simplu: de tatăl meu, iar versurile de mine şi de mama mea, acasă,într-o seară. Eram invitată să cânt la diferite nunți și mi-a venit ideea de a face o melodie dedicată mirilor, dar în special miresei. Atât de tare m-am transpus în melodie, încât la final am ajuns să cânt ca și cum ar fi pentru mine.

Și așa a fost… După doi ani de la lansare am fost cerută de soție și m-am căsătorit. Când am înregistrat piesa în studio, am închis ochii și nu i-am mai deschis până când am terminat-o de cântat. Iar când i-am deschis erau plini de lacrimi.

Părinții mei mereu plâng când mă aud cântând „Vin nuntașii după mine”. Au plâns și atunci când am creat-o și mi-au zis că simt că e creată pentru ei. Această melodie mă sensibilizează foarte tare. Am momente la nunți când o cânt și îmi vine să plâng; poate pentru că văd și oamenii din jurul meu cu ochii în lacrimi.

Am ales să îi fac acestei melodii un videoclip pe măsură! Şi ca să transmit cel mai bine mesajul i-am luat ca protagoniști pe părinții mei și pe surorile mele. Au fost mulți prieteni atunci alături de mine, iar totul a decurs așa cum mi-am dorit.

 • Anul acesta ai lucrat la un nou album. Ce ne poţi spune despre el?

Da, am lucrat și sunt atât de fericită pentru că după 7 ani reușesc să scot al doilea album de folclor: „Georgiana Lobonț”.

De data aceasta am ales să orchestrez cu o orchestră compusă din 20 de muzicanți renumiți. Albumul se va intitula „Vin nuntașii după mine” și conține 15 melodii. Majoritatea melodiilor sunt create de mine și asta îmi dă curaj să mai compun pentru că deja unele melodii care se află pe album au fost foarte bine primite și se bucură de un mare succes. Aici amintesc piesele „Bârgăuanul” sau „Are mamă cine-mi spune”.

Albumul va fi lansat curând pe piață și m-am gândit deja și la o lansarea printr-un spectacol, dar acest lucru se va întâmpla doar în primăvară pentru că deja burtica mea tot crește. Îmi doresc să îl nasc pe bebeluşul meu sănătos și să fie și el alături de mine să le pot arăta oamenilor cine mi-a dat așa mare curaj și putere de muncă.

Și dacă tot sunt la acest capitol aș vrea să mai menționez că soțul meu are un mare cuvânt de spus în tot acest proiect: s-a implicat cot la cot cu mine poate chiar mai mult și îi mulțumesc din suflet că iubește atât de tare ceea ce fac și mă sprijină așa de mult.

 • Ce proiecte are în plan Georgiana Lobonţ

Îmi doresc să promovez cât mai mult acest album „Vin nuntașii după mine” și bineînțeles să continui să scot pe piață melodii care să ajungă la sufletul omului.

 • Există o reţetă a succesului?

Nu știu dacă există, dar la mine rețeta succesului a fost și este munca, dedicarea, sinceritatea, modestia și iubirea față de oameni și de muzica pe care o cânt.

 • Un mesaj de final…

Mă bucur că am reușit să dau acest interviu și îți mulțumesc pentru implicarea ta față de proiectul meu. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care mă iubesc și îmi ascultă melodiile și vreau să știți că atât cât îmi va ține Bunul Dumnezeu glasul, am să cânt mereu. Doamne ajută! Vă pup cu drag… Georgiana Lobonț!


Pe Georgiana Lobonţ o găsiţi pe pagina personală de Facebook sau la numărul de telefon 0754 554 772.

Georgiana LobonţLasă un răspuns

Site creat de