Social & Cultura

Întreținerea pereților din cărămidă: 3 sfaturi utile

Întreținerea pereților din cărămidă: 3 sfaturi utile

Pereții din cărămidă sunt soluția constructivă cea mai bună, și probabil că ai alege-o și tu, dacă ai avea posibilitatea. Ei sunt printre preferați nu doar datorită rezistenței dar și a faptului că materialul este elegant prin natura sa și frumusețea sa unică ar trebui conservată pentru cât mai mult timp. Dacă vrei să lași un zid de cărămidă descoperit, fără să mai aplici tencuiala sau alte straturi de finisare, iată ce ar trebui să faci ca să te bucuri pentru mult timp de estetica sa.

Verifică zidul, constant

Felul în care se prezintă peretele de zidarie este foarte important, deoarece acesta trebuie să arate cât mai aproape de perfecțiune. Frumusețea zidurilor de cărămidă stă în modelul fagure, dar și în aspectul fiecărei cărămizi în parte. Acestea trebuie să fie lipsite de ciobituri sau de goluri, iar mortarul ar fi indicat să fie cât mai uniform. Culoarea roșiatică a cărămizii poate fi ușor menținută în timp cu ajutorul unei substanțe de sigilare, care va funcționa ca protecție dar va spori și frumusețea zidului. Acesta va avea un aspect ușor lăcuit, însă, un lac aproape de imaginea naturală a cărămizilor și nicidecum artificial. Dacă aspectul special al pereților de acest tip îți este pe plac, atunci poți comanda caramida de pe MatHaus.ro cu livrare acasă, bucurându-te de ideile tale de amenajare.

Este nevoie ca, din când în când, să verifici structura, ca să te asiguri că nu există crăpături. La un zid de cărămidă ar trebui urmărite fisurile, care pot pune probleme ulterior. O caracteristică specială a fisurilor este cea care vizează apariția lor în urma mișcărilor seismice, caz în care fisurile vor avea forma unui X, dintr-un capăt al îmbinării în placă, în celălalt.

Curăță cărămizile

Cărămida în sine nu este un material care să pună probleme la nivel de curățare, însă, este nevoie, din când în când, să se îndepărteze praful și impuritățile depuse. În acest sens, poți s-o ștergi cu o lavetă, chiar și umedă, dar nu insista, ca să nu aduci modificări la nivelul aspectului. De asemenea, ține minte și nu folosi înălbitor sau alte substanțe abrazive sau foarte puternice când ștergi zidurile de cărămidă deoarece și acestea pot avea o influență negativă asupra aspectului. Cărămida s-ar putea păta, iar culoarea nu va mai putea fi readusă la viață.

Este foarte important să iei în calcul faptul că suprafața cărămizilor este ușor poroasă, iar sfatul specialiștilor este ca, dacă e obligatoriu să cureți pereții din cărămidă în perioadele reci, folosește o cârpă sau o perie și nimic umed sau ud. Din cauza porozității sale, cărămida va păstra umiditatea, iar acest lucru poate conduce la apariția mucegaiului.

Atenție la vopsirea cărămizii

Dacă te-ai hotărât să vopsești un perete din cărămidă, trebuie să știi că manevra este 100% ireversibilă. Vopseaua nu va mai putea fi îndepărtată niciodată, așa că asigură-te că iei această decizie în deplină cunoștință de cauză. Poți folosi un lac incolor, de tipul rășinilor epoxidice sau te poți orienta către aplicarea de klinker, în funcție de dorințele tale de amenajare.

Pereții din cărămidă sunt cu adevărat speciali prin prisma eleganței și a aspectului primitor. De aceea, sunt folosiți cu succes ca perete decorativ în livinguri sau dormitoare, dar și ca pereți de compartimentare. Cărămida rămâne un material durabil, relativ ieftin și cu multe caracteristici foarte bune, care va putea fi utilizat pentru orice tip de element constructiv al clădirii tale.

Photo by Hiroshi Kimura on Unsplash


Lasă un răspuns

Site creat de