Social & Cultura

Lipsa de energie – cauze și soluții care te încarcă cu poftă de viață

Lipsa de energie - cauze și soluții care te încarcă cu poftă de viață

Lipsa de energie este o problemă des întâlnită în societatea modernă. Dacă respecți programul de somn, dar a doua zi te simți tot moleșit, este momentul să faci câteva modificări în stilul tău de viață.

Este normal să te simți obosit atunci când ai un program încărcat, când se face trecerea de la un anotimp la altul ori când nu te odihnești suficiente ore. În plus, unele dintre obiceiurile de zi cu zi pot fi vinovații pe care nici măcar nu îi bănuiai până acum. Dar medicii atrag atenția asupra faptului că un nivel scăzut de energie poate fi și simptomul unei afecțiuni.

Iată care sunt cele mai frecvente cauze ale lipsei de energie și ce poți să faci pentru a te încărca cu poftă de viață.

Lipsa de energie – cauze frecvente

Există o serie de cauze care pot seca organismul de energie, de la alimentație până la anumite afecțiuni.

– micul dejun nu este în meniu: prima masă a zilei este extrem de importantă fiindcă îți dă energia de care ai nevoie pentru a face față provocărilor zilei. O masă sănătoasă include proteine, cereale integrale și legume.

– sedentarismul: oamenii sedentari se plâng deseori de un nivel de energie scăzut. Dacă nu te numeri printre adepții sportului, încearcă măcar să faci mai multă mișcare zilnic. Spre exemplu, mersul pe jos în ritm alert îmbunătățește calitatea somnului, iar dansul combate oboseala cronică și te încarcă cu voie bună.

– dieta săracă în vitamine și minerale: dacă substanțele nutritive nu se găsesc într-o cantitate corespunzătoare în dieta zilnică, corpul nu va avea suficientă energie. Un supliment alimentar pentru energie este o soluție bună în acest caz.

– deshidratarea: pe lângă senzația de gură uscată și ușoare dureri de cap ori senzație de amețeală, deshidratarea mai poate să provoace și lipsă de energie. Așadar, asigură-te că consumi cele 8 pahare de apă recomandate de specialiști.

– alergiile: reacțiile alergice pot determina apariția stării de oboseală. Mai mult, persoanele care suferă de rinită alergică nu pot să respire normal, ceea ce afectează și modul în care creierul și mușchii sunt oxigenați.

– glicemia: Consumă alimente bogate în fibre și proteine pentru că te încarcă pentru un timp mai lung de energie decât dulciurile.

– anxietatea: grijile excesive te consumă și îți fură din energie. Yoga, muzica de relaxare și meditația te pot ajuta să te relaxezi și să ai mai multă poftă de viață. Până la urmă, toate problemele au rezolvare, iar pe unele dintre ele chiar ne concentrăm mai mult decât ar trebui.

– hipotiroidism: lipsa de energie este unul dintre simptomele acestei afecțiuni. Boala se manifestă atunci când glanda tiroidă secretă insuficienți hormoni tiroidieni.

Soluții care te ajută să îți recapeți energia

Renunță la munca ori la filmele de la orele târzii și du-te mai devreme la somn pentru a te bucura de un program nocturn complet.

Urmează o dietă echilibrată care să îți asigure dozele necesare zilnic de substanțe nutritive. Pentru rezultate mai bune, ia un supliment alimentar pentru energie, care să te încarce cu forță și să te ajute să treci mai ușor peste perioadele solicitante din viață. Găsești o gamă vastă de suplimente alimentare pentru energie pe remediumfarm.ro.

Fă mai multă mișcare fizică pentru a crește nivelul de energie și a îmbunătăți circulația sângelui.

Cere sfatul unui specialist și nu ezita să îți faci niște analize de sânge pentru a afla dacă există anumite condiții care ți-ar putea seca organismul de energie.

Micile schimbări făcute în stilul tău de viață te vor ajuta să te simți mai energic, să ai mai multă forță și vitalitate.


Imagine de Jess Foami de la Pixabay



Site creat de