Timp liber, Important

Muzeul Zoologic din Cluj-Napoca se redeschide

program muzeul zoologic cluj

Direcția Patrimoniu Cultural Universitar a Universității Babeș-Bolyai redeschide marți, 3 aprilie, Muzeul Zoologic.

La evenimentul moderat de conf. dr. Ana Victoria Sima, directorul Direcției Patrimoniu Cultural Universitar, vor lua cuvântul: acad. prof. dr. Ioan Aurel-Pop, rectorul UBB, prof. dr. Ioan Bolovan, prorector al UBB, conf. dr. Bálint Markó, prorector al UBB, și prof. dr. László Rákosy.

Evenimentul va avea loc la ora 12.00, la sediul muzeului (str. Clinicilor nr. 5-7).

(Re)Descoperă Clujul printr-un tur al muzeelor | FOTO

Muzeul Zoologic al Universităţii Babeş-Bolyai este unul dintre cele mai mari muzee de profil din România. Înfiinţat în 1859, găzduieşte unele dintre cele mai vechi colecţii din ţară.

Corali, stele-de-mare, scorpionul african, fluturele migrator Monarh, pestele-electric african, exemplare de colibri, grupul de feline mari – acestea sunt doar câteva dintre formele de viață pe care Muzeul Zoologic, al doilea ca importanță, după Muzeul “Gr. Antipa” din București, le expune. O vizita la un muzeu zoologic ne poate ajuta sa descoperim lucruri interesante despre animalele care ne inconjoara, iar cei mici o să fie mai mult decât încântați.

Muzeul a fost închis pentru lucrări de renovare începând cu luna septembrie a anului 2015. Lucrările au constat în înlocuirea instalației electrice și îmbunătățirea sistemului de iluminat, refacerea pardoselii și placarea acesteia, recondiționarea geamurilor și aplicarea pe sticlă a unei folii protectoare, zugrăveli și instalarea unui sistem de detectare a incendiilor.

Lucrările s-au desfășurat etapizat pentru a permite împachetarea și mutarea exponatelor și a pieselor de mobilier. Unele dintre acestea sunt de mari dimensiuni și au necesitat o atenție sporită, îngreunând astfel operațiunile.

Muzeul Apei – un altfel de muzeu în Cluj-Napoca (FOTO)Lasă un răspuns

Site creat de