Politic, Important

O stradă din Cluj-Napoca va deveni prima stradă „SMART” din România

O stradă din Cluj-Napoca va deveni prima stradă SMART din România

Bănci cu încărcător, stâlpi de electricitate cu WIFI, staţii de încărcare pentru trotinete, maşini, biciclete şi o șosea de două ori mai mică.

Așa va arăta strada Molnar Piuariu din Cluj-Napoca. Demnă de secolul în care trăim, se laudă autorităţile locale. Dacă va fi un succes, Primăria va construi străzi high tech şi în alte cartiere, scrie Digi24.ro.

Pe modelul oraşelor europene, o stradă din cartierul clujean Mărăşti va fi amenajată după un proiect pilot ce prevede nu doar mai mult spaţiu pentru pietoni, ci şi dotări high tech.

„Sunt propuse bănci cu încărcare electrică pentru mobile, sunt stâlpi de iluminat cu tehnologie LED de ultimă generaţie care au incorporate sisteme pentru WIFI pentru internet în spaţiu public, dar şi dotări precum staţii de încărcare electrice pentru biciclete sau trotinete” a declarat Ovidiu Câmpean pentru Digi24.ro.

În plus, clujenii se vor bucura şi de mai mult spaţiu verde. Vor fi plantaţi 50 de arbori.

Proiectul complet de reamenajare al străzii Molnar Piuariu poate fi văzut aici.

FOTO | Bulevardul 21 Decembrie 1989 din Cluj-Napoca va fi reamenajat | Vor fi create benzi pentru autobuze şi biciclete, iar o parcare va fi desfiinţată

FOTO | Patru străzi din centrul Clujului vor fi reamenajate | Spaţii mai mari pentru pietoni şi bicicliştiLasă un răspuns

Site creat de