Studentie, Important

Organizaţii studenţeşti din Cluj în care te poţi înscrie

organizatii studentesti

Voluntariatul reprezintă una, dacă nu cea mai importantă, activitate pentru un tânăr în perioada studenţiei. În cadrul unui voluntariat ajungi să îţi dezvolţi diferite deprinderi şi abilităţi, să cunoşti oameni şi, bineînţeles, să te pregăteşti pentru piaţa muncii. Organizaţiile studenţeşti sunt cele mai la îndemână pentru tinerii veniţi să studieze la Cluj. Majoritatea organizațiilor studențești recrutează noi voluntari la începutul anului universitar.

Scopul pentru care militează majoritatea organizațiilor studențești este de a menține o bună relație și comunicare între studenți și facultăți sau universitate. Majoritatea acțiunilor sunt concepute pentru studenți: de la party-uri şi până la training-uri, conferințe sau workshop-uri.

  • Organizația Studenților Universității Babeș-Bolyai (OSUBB)

OSUBB este o organizație non-guvernamentală care se preocupă de toți studenții din cadrul universității Babeș-Bolyai în scopul reprezentării drepturilor și intereselor lor. Organizaţia desfăşoară în mod constant activități care acoperă nevoile studenţilor: campanii de informare și conștientizare, dezbateri, workshop-uri, proiecte de promovare, festivaluri și multe altele.

OSUBB-ul a reușit încet-încet să devină pentru mine o a doua casă, un loc în care voluntarii de prin toate colțurile ţări se adună în fiecare an, pentru a reprezenta studenții, pentru a descoperi care sunt calitățile lor și cum pot să le valorifice mai bine și, bineînțeles, pentru că deja s-au format ca și echipă (mare familie), care dovedește în fiecare an de ce este capabilă. Sunt sigur că. fără OSUBB, anii mei de studenție nu ar fi fost atât de plini de provocări, plini de amintiri, și cu nenumărate prietenii de prin toată țara. Consider că, OSUBB-ul duce voluntariatul la un cu totul alt nivel și unește oamenii pentru un scop nobil. ” a declarat pentru cluju.ro, Mureșan Alexandru Dacian, președinte OSUBB.

osubb

  • Business Ladies Club (BLC)

Business Ladies Club a fost fondată în 2011 la inițiativa unor tinere economiste din cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Universitatea Babeș-Bolyai.

Înfiinţarea clubului a venit de la ideea și necesitatea dezvoltării personale și profesionale a tinerelor studente. BLC este un mediu propice pentru a familiariza tinerele studente cu mediul de afaceri, prin crearea unui cadru favorabil pentru acest lucru. Pe lângă activitățile în care studentele învață cum să fie o „lady” în domeniu de afaceri, există și proiectele interne cum ar fi teambuilding-uri, seri de socializare, în care echipa se cunoaște mai bine și învață cum să lucreze împreună.

BLC ocupă pentru mine un loc cu totul special. Aici am cunoscut oameni minunați care au conștientizat oportunitățile și valorile pe care această asociație le oferă. Alături de voluntarii pe care cu mândrie îi reprezint și coordonez am reușit să realizăm cele mai de succes conferințe, workshop-uri, training-uri din spațiul Clujean. Prin fiecare proiect pe care l-am organizat am încercat mereu să aducem un plus de valoare. Autenticitatea și entuziasmul mereu prezent m-au făcut să dau frâu liber energiei infinite care mă caracterizează și indiferent de situație să ofer 100 % pentru ceea ce astăzi, alături de colegii mei, numim Business Ladies Club. Pledăm pentru integritate, demnitate și professionalism !” a declarat Mihaela Doboșeriu, cenzor BLC, pentru cluju.ro.

BLC

  • Asociația Studenților de la Business (ASB)

Asociația Studenților de la Business (ASB) îşi desfăşoară activitatea în jurul motto-ului „trăiesc pentru comunitate”. Cei din ASB investesc în calitate și implementează proiecte care se axează pe nevoile studenților, facilitează participarea la traininguri, încurajează dezvoltarea personală și profesională, participarea la prelegeri, conferințe și multe alte activități de acest gen. Ce fac ei se numește voluntariat și consideră acest lucru esențial în dezvoltarea unui student de la început până la final. În acest fel lărgesc orizonturile studenților și crează un mediu de afaceri unde pe viitor aceştia să aibă succes.

ASB nu e nici loc, nici casă, nici spațiu… e un izvor de momente care rămân întipărite pentru tot restul vieții noastre pentru a ne hrăni cu zâmbete și fericire!” a transmis Nyiki Denisa, Coordonator Departament Resurse Umane ASB, pentru cluju.ro.

received 1713923988632229

  • Organizația Studenților Chimiști (OSC)

Înființată în anul 1991, fiind una dintre cele mai vechi organizații studențești, OSC au hotărât să dezvolte tinerii studenți prin proiectele devenite deja tradiție organizate de ei. Un moment important în istoricul organizației este aderarea la Consorțiul Organizațiilor Studențești din Cluj-Napoca în anul 2005, devenind membru cu drepturi depline. Au aderat la USR (Uniunea Studenților din România) și la federația Share contribuind împreună la dezvoltarea activităților până în prezent. Cu un istoric larg și amplu, organigrama lor se compune din: Președinte, Vicepreședinte, Secretar General, Cenzori și Manageri de Departamente ( Activități Academice, Media&PR, Financiar și Resurse Umane).

Pentru mine, OSC-ul a fost una dintre cele mai bune alegeri pe care le-am făcut în facultate. Viața de voluntar e plină de oportunități și te ajută în dezvoltarea ta personală și profesională. În cei 3 ani de activitate în OSC, am reușit să îmi înving temerile, am învățat să țin prezentări, să scriu un proiect de finanțare, am intrat în contact cu persoane atât din mediul academic cât și din cel de afaceri, am participat la organizarea unor proiecte cu impact național și internațional, și cel mai important m-am distrat și mi-am făcut mulți prieteni. Sunt mândru că fac parte din această asociație, și recomand tuturor o astfel de experiență!” a declarat Adrian Șter, președinte OSC, pentru cluju.ro.

  • Organizația Studenților Economiști (OSE)

Se identifică ca fiind un grup de studenți cu idei diferite, dar aceleași scopuri. Îmbunătăţesc experiența de a fi student și oferă șansa voluntarilor de a se dezvolta și evolua constant. Câteva cuvinte care îi definesc: Recunoaștere, Apartenență, Leadership Proactiv, Diversitate și Creativitate.
Proiectele prin care s-au identificat de-a lungul timpului: Business Smart School care a ajuns la ediția a-X-a, Campionatul Sportiv al Economiștilor, Săptămâna Studentului Economist, Internaţional Student Day și Congresul Național al Studenților Economiști din România. Studenții își găsesc în această organizație limitele și învață să le depășească.

OSE este mai mult decât un ONG, este locul care m-a format și mă formează în continuare ca și om. Este un sentiment plăcut să vezi cum tineri cu ideei și viziuni diferite au aspirații comune, care cresc frumos împreună și odată cu ei crește și valoarea organizației. OSE pentru mine este casa de la Cluj!” a povestie pentru cluju.ro, Corina Solomeș, Vicepreședinte de Externe-Educațional.

OSE

  • Organizația Studenților Mediciniști (OSM)

În anul 1990 a fost înființată OSM, cu scopul de a apăra drepturile și a reprezenta interesele studenților de la medicină, pe lângă dezvoltarea lor în acest domeniu. Se remarcă că fiind una dintre primele Organizații dedicate studenților de la medicină din România, datând de mai bine de 25 de ani.

Au îmbunătățit viața studențească din punct de vedere al actului didactic, asistând la realizarea feedback-ul didactic și supervizând distribuirea locurilor în cămine, a taberelor de vară și multe alte activități menite să ajute studenții. Se identifică la nivel național prin Federația Asociațiilor Studenților Mediciniști din România, iar la nivel internațional prin Internaţional Federation of Medical Students`Associations.

Deși viața unui student la medicină este plină de oportunități și satisfacții, uneori nu vezi efectul pe termen scurt. Cunoștințele medicale se acumulează și se sedimentează în timp, dar ca student, tânăr fiind, iți plac lucrurile imediate. Aici a apărut OSM-ul pentru mine. Implicându-mă în organizarea de congrese, în campanii de donat de sânge și multe altele, simțeam că pot face o diferență pe loc, simțeam că pot face bine direct unor oameni. Asta este frumusețea OSM-ului și a medicinii în Cluj. Pe de o parte mă pregătesc pentru viitor, dar pot să aplic și să mă implic în prezent“ a declarat Alexandru Sârbu, președinte OSM, pentru cluju.ro.

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj împlineşte 26 de ani de la înfiinţare

Acestea sunt câteva din cele mai importante organizaţii studenţeşti din Cluj-Napoca. Dacă faci parte dintr-o altă organizaţie studenţească din Cluj te rugăm să ne scrii pe contact@cluju.ro pentru a ne oferi mai multe detalii.


Posibilități de voluntariat în Cluj-Napoca2 Comments

Lasă un răspuns

Site creat de