IT

Protecţia telefonului mobil pe timp de iarnă – sfaturi utile oricărui posesor de smartphone

cum protejezi telefonul iarna

Iarna, cand temperaturile scazute sunt constante, iar umiditatea excesiva ne creeaza disconfort termic, chiar si telefonul mobil are de suferit.

Gradele cu minus, folosirea incorecta a smartphone-ului si graba noastra pot aduce defectiuni telefonului mobil care, desi este in garantie, aceasta poate fi anulata si va trebui sa suportam din propriul buzunar cheltuielile de reparatie.

Pentru cei care nu stiau, temperaturile extreme (fie ele pozitive sau negative) pot crea o serie de probleme telefoanelor inteligente, care pornesc de la aburirea ecranului, pana la defectiunea componentelor hardware sau a bateriei.

Pentru a evita posibile probleme legate de defectiunea telefonului mobil, am facut o lista de sfaturi si modalitati prin care sa iti protejezi eficient telefonul mobil de frigul si umezeala din timpul iernii. Iata care sunt acestea:

  1. Evita sa folosesti telefonul mobil daca ai mana sau manusile ude

Indiferent daca detii un telefon mobil cu touchscreen sau unul cu butoane, este de preferat sa eviti contactul acestuia cu mainile sau manusile ude. Iar daca ninge sau ploua abundent, inainte de a-ti folosi smartphone-ul refugiaza-te sub un acoperis si sterge-ti mainile cu un servetel. Daca pana acum ai facut tot ceea ce nu este indicat si telefonul tau a “supravietuit”, felicitari, dar sa stii ca “ulciorul nu merge de multe ori la apa”.

  1. Echipeaza-ti smartphone-ul cu accesorii de protectie

Huse de telefoane, folii pentru ecran si alte sisteme de protectie pentru smartphone-uri sunt esentiale atat in anotimpul rece, cat mai ales in orice perioada a anului. Husele pentru telefoane au grija ca transferul termic intre conditiile externe si elementele sensibile ale telefonului sa se produca mai greu, astfel incat sa nu existe defectiuni.

Husele pentru telefoane, atat de variate, mai au si alte avantaje. Defectiunile fizice ale componentelor se realizeaza mai greu, dat fiind ca frigul si umeazala patrund mai greu in interiorul telefonului. De altfel, tot husele de protectie au grija de telefonul tau daca il scapi din mana pe suprafete tari. Un alt avantaj oferit de husele pentru telefoane disponibile online si in magazinele fizice il reprezinta evitarea condensarii lichide. Fie ca optezi pentru o husa de telefon flip, portofel sau una din silicon, daca il folosesti doar cateva minute in ger, telefonul nu se va aburi atunci cand il utilizezi imediat intr-un spatiu cald. Cu alte cuvinte, mai intai se raceste husa, abia apoi telefonul, daca are suficient timp.

Husele si carcasele de protectie pot fi bariere eficiente pentru combaterea acestor riscuri. Esential este sa optezi pentru modelul potrivit telefonului tau mobil, care sa il acopere, fara a-l face dificil in manevrare.

  1. Foliile de protectie

Sunt un alt accesoriu pentru telefoane extrem de util pe timp de iarna. De cele mai multe ori, mergem pe strada cu telefonul in mana, alunecam, iar ecranul se izbeste de asfalt sau chiar de gheata si se sparge. Foliile de sticla, spre exemplu, ofera un grad mai mare de rezistenta la socuri, praf si mai ales umezeala.

  1. Incearca, pe cat posibil, sa eviti diferentele bruste de temperatura

Ca si corpul uman, si telefonul resimte schimbarile rapide de temperatura, chiar daca pe moment nu apare nicio defectiune. Atunci cand intri de la frig la cald sau invers, in interiorul telefonului tau se produce condens, care deterioreaza elementele metalice ale placii de baza sau diversi conectori.

Cei mai multi producatori de telefoane nu isi asuma responsabilitatea in ceea ce priveste functionarea corecta a telefonului mobil la temperaturi mai mari de -10 grade Celsius. Studiile efectuate arata ca smartphone-ul poate functiona si la -20 de grade Celsius, insa doar pentru o scurta perioada de timp, dupa care isi da reset automat.

  1. Tine-ti telefonul cat mai aproape de corp, nu in geanta

Daca este tinut in frig, bateria moare, incetul cu incetul. Pentru ca telefonul sa nu fie expus la fluctuatii prea mari de temperatura este bine sa il tii cat mai aproape de corp (de preferat, la piept). In caz contrar, gerul va destabiliza si ecranul, dar si bateria.

  1. Foloseste castile

Atunci cand esti apelat, este indicat sa raspunzi la casca pentru a evita fluctuatiile de temperatura ale telefonului mobil. Cu castile poti sta mai bine in ger, nu va trebui sa mai scoti manusile (daca nu sunt cu touchscreen) pentru a-ti folosi telefonul. Iar daca o casca se defecteaza va fi, cu siguranta, mult mai ieftina decat un telefon nou.

 



Lasă un răspuns

Site creat de