Social & Cultura, Important

Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică: România va fi lovită de valul 4 de coronavirus în toamnă

Cum să ne protejăm familia în timpul epidemiei coronavirus? Sfaturi pentru cei sănătoși

Al patrulea val al pandemiei de coronavirus

Răzvan Cherecheș avertizează că România va fi afectată de un al patrulea val al pandemiei de coronavirus în toamnă. Acest lucru se va intampla pentru că interesul pentru vaccinare va scădea, dar va crește numărul de cazuri de la Terapie Intensivă.

Profesorul de Sănătate Publică susține că scăderea ratei de infectare din aceste zile este determinată de încălzirea vremii. Un alt motiv este și că relaxarea restricțiilor duce la scăderea celor care vor merge să se vaccineze împotriva COVID-19.

Numărul celor vaccinați nu este suficient

Până în acest moment, numărul celor vaccinați nu este suficient pentru a face acel salt (de scădere a ratei de infectare – n.red.) . Percepția riscului este minimă”, mai spune Cherecheș, „pentru că populația nu mai este motivată să se vaccineze împotriva COVID-19 fiind aplicate deja măsuri de relaxare”.

Măsurile de relaxare sunt binevenite, dar nu suficiente. (…) Coaliția ar trebui să pregătească o legislație care să permită, de exemplu, unui restaurant să primească doar clienți vaccinați”, este de părere Răzvan Chrecheș.

Este bine că se renunță la mască în aer liber pentru că acum, pe timpul verii , riscul de transmitere a virusului în aer liber este „extrem de scăzut” a adăugat profesorul.

Al patrulea val de coronavirus va veni în toamnă

La toamnă, în momentul în care încep ploile de toamnă și frigul, vom intra în valul patru. Din nefericire, va fi relativ amplu în România. Mai mic decât valul trei, pentru că avem deja un procent din populație vaccinat, dar vom avea iarăși o creștere a numerelor în secțiile ATI. Entuziasmul pentru vaccinare va scădea foarte mult. In momentul de față, nu există nicio modalitate de validare a faptului că te-ai vaccinat. Cei care nu s-au vaccinat spun <<ce sens are să mă vaccinez? Țara merge bine, ne relaxăm toți, nu mai e niciun motiv pentru care să mă vaccinez.”, a declarat profesorul Răzvan Cherecheș, vineri seară, la un post TV.

Vaccinare viitoare anuală împotriva COVID-19

Expertul în Sănătate Publică spune că probabil se va ajunge la un anumit tip de vaccinare viitoare anuală împotriva COVID-19.

In momentul în care vom ajunge la imunitatea așa-zisă de turmă, mesajul va fi pentru cei vulnerabili să se vaccineze, nu va fi obligatoriu pentru toți”, a transmis profesorul din Cluj.

sursa: realitatea.net Lasă un răspuns

Site creat de