Studentie

Road Safety | Studenţii Facultății de Medicină Cluj vor preda noţiuni de prim-ajutor extrem de utile în cazul unui accident rutier

Road Safety | Studenţii Facultății de Medicină Cluj vor preda noţiuni de prim-ajutor extrem de utile în cazul unui accident rutier

Consideri că eşti un şofer mai competent decât ceilalţi?

La fel consideră majoritatea.

Aproape 1.25 de milioane de oameni mor în accidente rutiere în fiecare an, un număr suplimentar de 20-50 milioane fiind răniți sau invalizi. În plus, în majoritatea accidentelor rutiere sunt implicate persoane cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani.

De asemenea, anul trecut în România au fost înregistrate circa 96 de decese pe milion de locuitori, ceea ce face că România să fie statul membru UE cu cea mai ridicată rată de incidente rutiere din 2018, în conformitate cu cifrele publicate de Comisia Europeană.

Șofer, pasager sau simplu pieton, e nevoie doar de o secundă.

Nu poți preveni o situație de urgență, dar știi ce e de făcut?

Te-ai gândit vreodată că poţi salva o viață dacă știi să acţionezi corect?

Nu m-a învățat nimeni asta…

Îi poți învinui pe cei din jur, poți găsi scuze – însă niciuna nu va motiva lipsa de interes.

Vino şi învață noţiunile de prim-ajutor de la voluntarii proiectului „Road Safety” – studenţi ai Facultății de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină și Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, care au ca scop însuşirea la nivelul populaţiei a noţiunilor de prim ajutor şi a măsurilor ce trebuie luate în cazul unui accident rutier.

Pentru îndeplinirea acestui scop, proiectul şi-a început activitatea prin expunerea informațiilor în licee, şcoli şi chiar firme din județul Cluj şi din afară acestuia, participanții la training-uri atingând un număr considerabil.
Importanţa cunoașterii noțiunilor prezentate este crucială în cazul unui accident rutier, deoarece manevrele de prim ajutor și comunicarea corectă a informaţiilor către Dispeceratul Integrat 112 pot face diferența dintre viață și moarte.

Așadar, duminică, 19 mai, toți cei care doresc să afle cum pot interveni în caz de accident sunt așteptați în parcarea Vivo! Cluj-Napoca, în dreptul porții IV unde, începând cu ora 12.00, va fi organizată simularea unui accident rutier, evenimentul desfășurându-se pentru al treilea an consecutiv.

Ulterior vor fi exemplificate tehnicile de bază în acordarea primului ajutor pentru potențialele victime rezultate în urma unui astfel de incident nedorit. Persoanele prezente, indiferent de vârstă, pot participa la cursul oferit de cadrele medicale ale SMURD, Serviciului de Ambulanţă Cluj și de către studenții mediciniști-voluntari ai proiectului „Road Safety”.

Și tu poți face diferența!Lasă un răspuns

Site creat de