Studentie, Important

Se caută voluntari pentru lucrări de restaurare la castelul Banffy din Bonţida

Cum este construită lumea Electric Castle Festival

Castelul Bánffy din Bonțida devine șantier-școală și în vara aceasta oferind un cadru inedit învățării și promovării meseriilor tradiționale de construcție. 

Fundația Transilvania Trust organizează două tabere de restaurare în luna august pentru studenți arhitecți, ingineri constructori, angajați din domeniu, precum și altora interesați.

Scopul taberelor interetnice și interdisciplinare este păstrarea patrimoniului imaterial, a meseriilor tradiționale de construcții, a învățării prin restaurare, și implicit promovarea excelenței în reabilitare prin intervenția directă asupra unui monument istoric de importanță națională.

Programul de specializare în reabilitarea patrimoniului construit, lansat la castel în 2001, până acum a avut aproximativ 3000 de participanți din 32 de țări.

Durata taberelor este de câte două săptămâni, timp în care participanții învață despre principiile și metodologiile reabilitării patrimoniului construit prin prelegeri susținute de profesori universitari și specialiști din țară și din Marea Britanie. Iar în cadrul atelierelor practice de zidărie, tâmplărie, restaurare mobilier vechi, respectiv dulgherie lucrează cu meșteri restauratori din țară.

Taberele se vor desfășura în perioada: 6 -19 august, respectiv 20 august – 2 septembrie 2023.

Termenul de înscriere: 20 martie 2023.

Înregistrarea se face online sau prin adresa de e-mail bhct@transylvaniatrust.ro.Lasă un răspuns

Site creat de