Studentie, Important

Sfaturi pentru studenţi. Unde învățăm sesiunea aceasta și cum memorăm mai ușor

Sfaturi pentru studenţi. Unde învățăm sesiunea aceasta și cum memorăm mai ușor

Studenția este pe cât de frumoasă, pe-atât și de grea și atunci când spunem că este dificilă, ne referim în special la sesiunile lungi care parcă nu se mai termină și care ne fac să coborâm pe Terra din bula noastră plutitoare.

Pentru mulți dintre noi, sesiunea începe în primul rând cu o strategie bună de învățare și asta implică pe lângă o serie de tips&tricks de învățat ușor și găsirea unor locuri în care să poți învăța în liniște, relaxat. Dacă după ce ai citit aceste rânduri ai realizat că nu ai avut o astfel de strategie în sesiunile anterioare, nu-i târziu să-ți creezi una. Iar dacă ești student în anul I și aceasta este prima ta sesiune, stai pe-aproape și citește articolul deoarece îți va fi chiar util.

Unde învățăm în liniște în Cluj-Napoca?

Pe lângă clasicele săli de lectură care sunt arhipline în această perioadă și care nu sunt foarte primitoare tocmai din cauza zgomotului continuu, există anumite locații/ spații care te pot salva în sesiune.

Bibliotecile sunt principala opțiune a studenților și spre deosebire de sălile de lectură, aici te poți bucura cu siguranță de liniște și disciplină deoarece într-o bibliotecă prima regulă este evident „Păstrați liniștea!”. Ba chiar mai mult, o mare parte dintre studenți afirmă că atmosfera dintr-o bibliotecă te poate ajuta să te concentrezi mult mai mult asupra lecturii.

Pe lângă bibliotecile fiecărei facultăți, în Cluj-Napoca se găsesc multe altele așa că vei avea cu siguranță de unde să alegi. Biblioteca Academiei Române, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” și Biblioteca Central Universitară „Lucian Blaga” sunt principalele opțiuni alese de către studenții clujeni și au un orar foarte permisiv, atsfel încât să îți poți crea programul după bunul plac.

459128 350232505034432 748031684 o

Multe facultăți din Cluj-Napoca au amenajat special pentru studenți săli sau spații destinate învățării dar nici holurile facultăților nu sunt o opțiune deloc rea. De cele mai multe ori, în pauzele dintre cursuri, studenții își petrec timpul învățând pe holurile facultăților iar multe dintre acestea sunt chiar primitoare.

12728781 756527791143869 1992440380585974257 n

Cărturești, o altă opțiune ingenioasă la care apelează nu doar studenții când au nevoie de liniște ci și elevii sau alte persoane (spre exemplu, angajații). Cărturești Iulius Mall are un spațiu special creat pentru cititori în care se poate invăța în liniște savurând un ceai, o cafea sau orice altă băutură.

O ultimă sugestie vine cu o mulțime de sortimente de băuturi și gustări: localurile/ barurile/ restaurantele. Chiar dacă ți se pare ciudat, există studenți care apelează la această variantă atunci când scriu un proiect sau învață pentru examen. În Cluj-Napoca există o mulțime de localuri cu muzică ambientală. nu foarte aglomerate în care poți să te relaxezi și să înveți în timp ce savurezi o cafea, cea mai iubită licoare în timpul sesiunilor.

Sesiunile de vară sunt mult mai plăcute și datorită fapului că poți să înveți în parc, stând pe o pătură, la cetățuie sau la grădina botanică însă nu ne putem plânge de faptul că nu avem opțiuni și în sesiunea de iarnă.

Tips&Tricks pentru a învăța mai ușor și mai repede:

cum sa invati mai usor in sesiune

  1. Folosește culori atunci când subliniezi sau scrii cursurile deoarece făcând analogii (spre exemplu, definițiile pot fi colorate cu roșu, exemplele cu verde, explicațiile cu albastru etc.) vei reține mult mai ușor.
  2. Învață în grup (cu prietenii sau colegii) deoarece exemplele lor te pot ajuta și pe tine iar remărcile lor îți pot fi de folos mai mult decât crezi.
  3. Citește cu voce tare. Specialiștii spun că atunci când citești cu voce tare, vei reține mult mai ușor ceea ce citești. Evident, nu este recomandat să citești cu voce tare într-un spațiu public precum biblioteca.
  4. Fă mișcare. Rețeta succesului cuprinde și sportul, mișcarea. Fă pauze în timpul învățatului, aleargă sau pur și simplu plimbă-te. Creierul tău nu este capabil să învețe ore în șir.
  5. Înțelege ceea ce citești, nu memora. Ceea ce memorăm fără să înțelegem nu este altceva decât o informație pe care o vom uita foarte repede. Așa că fă tot posibilul să întelegi pe deplin informația și nu te mulțumi cu o explicație parțială.
  6. Odihnește-te! Somnul este un aliat și un dușman în același timp. Nu poți să pierzi nopțile învâțând în sesiune deoarece lipsa somnului aduce grave probleme de concentrare. Nu uita că somnul din timpul zilei nu este la fel de odihnitor ca cel din timpul nopții.
  7. Hrănește-te corespunzător! Sesiunile nu-s un moment bun pentru diete dar nici pentru mâncarea de tip fast-food. Aceasta îngreunează procesul de digestie iar dacă ai ales să consumi fast-food seara, vei avea șanse mari să te odihnești mai rău. Încearcă să mănânci fructe și legume proaspete, fulgi de cereale cu lapte sau iaurt, smochine sau alte fructe uscate. De asemenea, ciocolata cu o concentrație mare de cacao îți va stimula memoria.
  8. Hidratează-te! Dacă suntem deshidratați, memoria are de suferit iar băuturile acidulate și cafeaua sunt recunoscute pentru faptul că deshidratează corpul. Bea multă apă plată cu PH ridicat (alcalină) și vei simți diferența

Sesiune vin și trec la fel de repede însă un lucru este cert: restanțele sunt dușmanul numarul 1 al studenților. Alege să ții cont de sfaturile specialiștilor si vei vedea că acestea chiar au efect, în ciuda faptului că par a fi banale. Spor la învățat și sesiune ușoară!



Studenţie. 7 trucuri care te vor ajuta să înveţi mai uşor în sesiune



Lasă un răspuns

Site creat de