Din Oras, Important

„Strada în Oglindă” din Cluj transformată în pietonală, pe bani europeni

"Strada în oglindă" din Cluj transformată în pietonală pe bani europeni

Strada Iuliu Maniu din Cluj-Napoca, cunoscută sub denumirea de „Strada în Oglindă”, va fi transformată în pietonală.

Decizia vine după ce aleşii clujeni au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reamenajarea străzii Iuliu Maniu. Aproximativ 200 de parcări de pe strada Iuliu Maniu din Cluj vor fi desfiinţate.

În cadrul aceluiaşi proiect privind modernizarea centrului Clujului, străzile Mihail Kogălniceanu, Universității, Bolyai Janos, Emanuelle Martone, Herman Oberth, Kovacs Dezso, Gaal Gabor şi Baba Novac vor fi redate pietonilor şi bicicliştilor, în urma unui amplu proiect al primăriei.

Investiţia totală este estimată la peste zece milioane de euro, iar cea mai mare parte din sumă vine de la UE prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Potrivit municipalităţii proiectele tehnice vor fi gata până în decembrie 2019

Termenul de execuție este de şapte luni pentru strada Iuliu Maniu și de 20 de luni pentru străzile Kogălniceanu, Universității, Bolyai Janos, Emanuelle Martone, Herman Oberth, Kovacs Dezso, Gaal Gabor şi Baba Novac.

În proiectele privind modernizarea străzilor respective sunt specificate următoarele obiective: construirea/modernizarea/extinderea de zone și trasee pietonale, inclusiv măsuri de reducere a traficului auto, dotarea cu mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, toalete ecologice, suport parcare biciclete etc), calmarea, eficientizarea și reducerea traficului motorizat în zonă, în favoarea dezvoltării unei rețele atractive și sigure de trasee ciclistice, plantarea de arbori și arbuști și asiguraea de zone pietonale și de spații cu caracter prioritar pietonal”.

Fotografia de articol a fost realizată la evenimentul MidNight Snack organizat anul trecut pe strada Iuliu Maniu.

Reamenajarea străzii Kogălniceanu din Cluj-Napoca a fost anunţată încă de anul trecut:

Strada Mihail Kogălniceanu din Cluj va fi reamenajată complet şi va fi transformată în pietonală (FOTO)

Un proiect asemănător va fi demarat şi pe alte străzi din oraş:

Noi soluții pentru pietonii clujeni: extinderea spațiilor pietonale pe străzile Sextil Pușcariu, Emile Zola și TipografieiLasă un răspuns

Site creat de