Important, Studentie

Strângere de fonduri în Cluj-Napoca pentru îngrijirea urşilor orfani

Organizația Studenților pentru Natură din cadrul UBB Cluj organizează sâmbăta, 6 mai, de la ora 20, o strângere de fonduri pentru îngrijirea urşilor bruni orfani din custodia WWF România.

În cadrul evenimentului desfăşurat la Cinema Mărăşti (strada Aurel Vlaicu nr.3 Cluj-Napoca) va fi ecranizat filmul „Hachiko – A dog`s story by Richar Gere”.

Intrarea este liberă, iar orice donaţie este binevenită.

Centrul de Reabilitare a Urşilor Orfani este locul unde puii de urs sunt îngrijiţi, hrăniţi şi monitorizaţi. În ultima perioadă, toţi partenerii tradiţionali au încetat susţinerea financiară, iar viitorul puilor de urs este incert.


Citeşte şi: Gabriel Galgoczy – tânărul din Cluj care lucrează în singurul centru de reabilitare pentru urşi din Europa (VIDEO)


Centrul are acum 20 hectare și găzduiește 10 pui de urs orfani. „Preconizăm că acest număr de pui orfani se va dubla în următorii 10 ani”, spune Leo Bereczky, fondatorul Centrului pentru Reabilitarea Urșilor Orfani.

De mai bine de 10 ani, în județul Harghita, în Munții Hășmaș, funcționează Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani sau, pe scurt, orfelinatul pentru urși. Fondat de Leo Bereczky din pasiune pentru specia emblematică a țării noastre, Centrul a reușit să readucă în sălbăticie mai mult de 100 de urși altfel pierduți într-un destin batjocuritor.

Este singurul orfelinat de acest gen din Europa, unde puii de urs sunt îngrijiți, hrăniți și monitorizați. Principiul de bază al orfelinatului este interacțiunea minimă cu omul, dar monitorizarea este realizată continuu de către un expert.Lasă un răspuns

Site creat de