Din Oras

TOP 7 atracții turistice în orașul Cluj Napoca

TOP 7 atracții turistice în orașul Cluj Napoca

Vrei să pătrunzi în inima Transilvaniei și să petreci una sau mai multe zile în Cluj Napoca? Acest oraș vibrant, cu o istorie bogată, te va încânta cu atmosfera sa autentică și numeroasele obiective turistice. De la muzee ciudate și peisaje naturale pitorești, Cluj Napoca este o destinație perfectă pentru cei dornici să descopere bogăția culturală și tradițiile Transilvaniei. Așadar, pregătește-ți rucsacul și notează-ți destinațiile din lista noastră pentru o călătorie fascinantă în Cluj Napoca!

  1. Bastionul Croitorilor

Situat în inima orașului, Turnul sau Bastionul Croitorilor din Cluj Napoca a fost subiectul unor distrugeri și reconstrucții repetate de-a lungul istoriei sale tumultuoase. Inițial construit într-o formă mai simplă, turnul a fost distrus în mai multe rânduri.

În 1601 a fost martor la arderea pe rug a căpitanului lui Mihai Viteazul, Baba Novac, iar în apropiere a fost ridicat un monument în amintirea acestuia. Forma actuală a Turnului a fost modelată printr-o reconstrucție amplă între anii 1709-1711. În prezent cuprinde o cafenea literară și spații cu diverse destinații. Poți rezerva o cazare în Cluj Napoca în apropierea Bastionului, pentru a te bucura de atmosfera sa încărcată de istorie.

  1. Parcul Cetățuia: Panorama Orașului

Rămășițele cetății de pe deal, din partea de nord a centrului istoric al Clujului, fac parte din parcul cu același nume amenajat în anul 1900. Ridicată între anii 1715 și 1735, fortificația a fost folosită în trecut ca închisoare, însă acum găsești aici un loc popular pentru drumeții și relaxare.

Din vechea cetate au mai rămas doar niște ziduri, patru încăperi și reduta, care a fost transformată în Turnul Parașutiștilor. Panorama asupra orașului este uluitoare, iar parcul oferă vizitatorilor și ocazia de a face sport pe teren sau de a se relaxa cu prietenii la terasă.

  1. Muzeul Steampunk Transilvania

Te-ai întrebat vreodată cum arată un laborator de alchimie? Vizitează Muzeul Steampunk Transilvania și vei afla. Spațiul inedit te introduce în lumea fascinantă a instalațiilor steampunk, unde poți explora invențiile retro-futuriste ale secolelor trecute și cum acestea previzionează elemente care au devenit populare în zilele noastre.

  1. Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei

În muzeul aflat în Casa Petrichevich-Horvath Daniel poți vedea o mumie egipteană în sarcofag pictat, ce datează din secolul III î.Hr., dar principala atracție o reprezintă colecțiile de peste 400.000 de piese care prezintă evoluția istorică a Transilvaniei. Mai poți vedea în MNIT o colecție de ceramică medievală și modernă, tezaure cu piese din aur și argint, bijuterii cu pietre prețioase și semiprețioase, precum și o colecție de arme orientale.

  1. Parcul Național Etnografic „Romulus Vuia”

Dacă vrei să descoperi tradițiile și arhitectura din diverse zone etnografice precum Munții Apuseni, Câmpia Transilvaniei, Bran, Bistrița ori Maramureș, vizitează Parcul Național Etnografic „Romulus Vuia”, primul muzeu în aer liber din România. Tot aici găsești peste 30 de utilaje și instrumente tradiționale țărănești, 3 biserici de lemn și o poartă de cimitir.

  1. Grădina Botanică „Alexandru Borza”

Înființată în 1920 de către prof. Alexandru Borza, Grădina Botanică „Alexandru Borza” te surprinde cu o varietate impresionantă de plante și peisaje. Aici poți admira Grădina japoneză și Grădina romană și peste 10.000 de plante structurate pe mai multe sectoare (ornamental, fitogeografic, medicinal etc.). Numărul mare de plante a dus la includerea Grădinii Botanice din Cluj pe lista celor mai prestigioase din întreaga lume. De asemenea, poți vizita și cele 6 sere care adăpostesc o varietate de plante tropicale și ecuatoriale.

  1. Fabrica de bere artizanală Bârlog

Știi cum se produce berea? Poți afla în turul fabricii de bere artizanale Bârlog, care oferă o experiență detaliată și captivantă a întregului proces de fabricare a berii. Din momentul în care intri în fabrică, vei fi ghidat prin toate etapele producției, de la selecția atentă a ingredientelor de bază până la procesul final de îmbuteliere sau îmbuteliere. La final, te așteaptă pentru degustare beri cu denumiri cu iz istoric, precum Coșmarul lui Baiazid, Paloșul lui Ștefan sau Țeapa lui Vlad.

Găsirea unui hotel în Cluj Napoca este convenabilă, iar atracțiile sunt pentru toate gusturile, de la bastionul vechi de aproape jumătate de mileniu la muzeul bizar în stilul lui Jules Verne.

Orașul de pe Someș te întâmpină cu o paletă diversă de obiective turistice, fiecare cu propria sa poveste și farmec. Vizitează Cluj Napoca și te vei simți ca acasă!

Image by frimufilms on Freepik



Lasă un răspuns

Site creat de