Timp liber, Important

Un nou festival de muzică la Cluj | 50.000 de oameni sunt aşteptaţi la prima ediţie

FORM DAYS

La patru ani după plecarea din echipa Electric Castle, Teodor Negrea – unul dintre fondatori – lansează un nou festival la Cluj-Napoca.

/FORM DAYS va avea loc între 2 și 5 iulie 2020, în curtea Castelului Rákóczi-Bánffy din Gilău și este dedicat comunității formate în jurul conceptului de /FORM Family pe care Negrea l-a lansat la Cluj acum trei ani, odată cu /FORM Space, un venue de performance cu o capacitate de 935 de locuri.

Primii artişti anunţaţi la cel mai nou festival de muzică din Cluj: /FORM DAYS

Comunitatea /FORM a crescut rapid, odată cu /FORM Cafe – spațiu deschis în 2018 și gândit drept o cafenea alternativă, Stories by /FORM – bistro/restaurant inaugurat în 2019 și M!DI, singurul club românesc dedicat muzicii electronice inclus în Top 100 Clubs al DJ Mag, preluat sub managementul /FORM în toamna acestui an.

E cumva firesc și organic să ne dorim să facem pasul spre un eveniment care să-i adune pe toți prietenii noștri. E ca o reuniune a familiei /FORM, căreia vrem să-i oferim cea mai frumoasă experiență de festival”, spune Teodor Negrea.

De ce a așteptat patru ani? „Nu facem nimic sărind peste etape. Atât a durat să construim această comunitate, a oamenilor care apreciază o experiență autentică, care așteaptă să îi conectăm cu cele mai noi și relevante apariții, din toate genurile muzicale”.

Locul pentru desfășurarea festivalului nu a fost ales întâmplător – la 15 minute de Cluj, dar în mijlocul naturii -, pentru că organizatorii vor să ofere participanților o experiență unică, concentrată pe tot ceea ce este important: muzică bună, arta, performance, unitate și libertate. Înconjurat de un parc de 17 hectare, cu o panoramă impresionantă spre Munții Gilăului, Castelul de secol XV Rákóczi-Bánffy este subiectul unui proiect cultural care-l va transforma într-un centru de artă. Un detaliu important în alegerea făcută de organizatorii /FORM DAYS, care oferă artei un spațiu generos la festival, grație unui parteneriat cu Centrul de Interes, o comunitate de creatori și promotori ai artei fondată în 2017 la Cluj-Napoca.

/FORM DAYS are un buget de aproximativ un milion de euro, iar organizatorii așteaptă în jur de 50.000 de participanți pe întreaga durată a festivalului.

Cu patru scene dedicate muzicii – /FORM Stage, M!DI Stage, SubFORM Stage și Reggae Stage -, /FORM DAYS va avea și o a cincea, ARTS Stage, pentru reprezentații de art performance, stand up, teatru, burlesque, cabaret etc. În afara acestei scene dedicate, festivalul în sine se va transforma într-un spațiu expozițional pentru lucrări ale artiștilor din țară și din străinătate.

La /FORM Stage, cea mai importantă scenă din festival, vor cânta artiști consacrați de pe fiecare gen muzical în parte, fie ca vorbim de rock, electronic, reggae sau drum and bass. M!DI Stage va păstra direcția muzicală pe care o urmăm și pe partea de club, cu artiști exclusiv din zona house, tech-house, electro. La SubFORM vor fi show-uri hip hop și rock, dar și un line-up generos de artiști dnb și dubstep ce vor mixa până la orele dimineții. Comunitatea reggae, poate ușor ignorată în ultima perioadă, va avea la rândul său o scenă dedicată, unde artiști și DJ vor face atmosferă cu show-uri programate mai devreme în cursul zilei”, spune Ștefan Zaharescu, booking manager /FORM.

Line-up-ul va fi anunțat în curând, odată cu detaliile privind opțiunile de bilete/abonamente și cazare.

Organizatorii vor asigura împreună cu autoritățile locale transportul de la Cluj-Napoca la Gilău, și vor gestiona parcarea și camparea participanților.

S-a deschis /Form Space – un nou spațiu de evenimente în Cluj cu o capacitate de 835 de locuri (VIDEO)Lasă un răspuns

Site creat de