Sport

Unde se mai poate schia în acest final de sezon (FOTO)

partii de schi cluj 2018

Sezonul de schi nu s-a încheiat încă, deşi mulţi dintre iubitorii sporturilor de iarnă preconizau chiar din luna ianuarie acest lucru. Deşi este 1 martie, frigul le mai da o şansă celor care vor să se bucure zăpadă. Cel puţin, încă 1-2 săptămâni.

Tocmai de aceea, cluju.ro vă prezintă câteva părtii din Transilvania unde amatorii sporturilor de iarna mai pot merge în perioada imediat următoare:

  • Arieșeni, județul Alba

Stațiunea Arieșeni are două pârtii cu o lungime totală de 1430 de metrii. Pe lângă cele două pârtii amenajate special, se mai găsește și Vârtop-Nucet care de câțiva ani a fost dotată cu telescaun modern. Se poate trece cu ușurință de pe o pârtie pe alta, fiind marcat un traseu special de către salvamontiști.

Prima pârtie este cea mai veche, având o lungime de peste 800 de metrii, fiind dotată cu teleschi și lumini pe timp de noapte. La baza ei se află locurile de unde se pot închiria echipamente cu prețuri de 6 lei pentru adulți și 3 lei pentru copii, iar pentru teleschi în funcție de urcări între 3,5 ron și 300 de ron.

A doua pârtie are în plus față de cealaltă tunurile de zăpadă aduse, o școală de ski pentru cei care vor să învețe și telescaun modern cu capacitatea de a transporta 1400 de persoane pe oră.

O postare distribuită de @scaltamira pe

  • Păltiniș, Arena Platoș, județul Sibiu

Păltiniș este cea mai veche stațiune montană, fiind deschisă încă din anul 1894. Școala de ski este una dintre cele mai bune , cu profesori bine pregătiți în orice situație. Celor mici le este oferită grădinița de ski, dotată cu echipamente noi și potrivite pentru fiecare mărime.

Stațiunea are la dispoziție câteva partii printre care: Poiana Poplăcii și Panoramă Sibiului cu o lungime de 600 de metrii și capacitate de transport prin intermediul telescaunului de 1200 de persoane pe oră, cel mai modern Fun Park din România, pârtia Platoș cu o lungime de 520 de metri, Arena cu o lungime de 240 de metrii și capacitate de transport de 500 de persoane pe oră, Soarelui cu o lungime de 640 de metrii și Baby Ski cu o lungime de 50 de metri. Facilitățile pe toate pârtiile sunt tunurile de zăpadă, lumini nocturne, școala, ski bar, parcare, ski bus Sibiu- Arena Platoș.

Prețurile diferă în funcție de zile, folosindu-se un card special pentru teleski, telescaun și pentru închirieri. Cardurile se împart pe zile între 63 ron și 410 ron, pe weekend între 63 ron și 120 ron iar taberele între 63 ron și 290 ron. De asemenea se pot folosi puncte pentru cârduri, iar pentru copii, studenți și pensionari se face o reducere de preț.

Băişoara, una din staţiunile preferate ale iubitorilor sporturilor de iarnă din Cluj, este cea mai ozonificată zonă din România (FOTO)

  • Cavnic, județul Maramureș

Pârtiile care se află în această zonă sunt Icoana 1, Icoana 2 și Roata. Icoană este situată la 6,5 kilometrii de orașul Cavnic, chiar la marginea drumului ce duce spre Sighetul Marmației. Ambele pârtii au o dificultate medie, prima fiind dotată cu teleschi dublu și lumini nocturne. La baza pârtiei se pot achiziționa echipamentele speciale de ski și snowboard. Pentru cei care nu preferă ski-urile sau snowboardul există posibilitatea închirierii de snowmobile și sănii.

Pârtiile de ski de la Roata sunt dotate cu teleschi modern, făcute la nivel de standard european, iar din anul 2009 există și lumini nocturne. Au lungime cuprinsă între 950-1260 de metrii aproximativ și sunt în număr de 5, cu o lungime de 6 kilometrii în total.

Prețurile pentru skipass sunt în funcție de ore cuprinse între 40 ron și 70 de ron. Dacă turiștii preferă punctele atunci prețurile vor varia de la 10 ron la 90 de ron, iar dacă se preferă pe zile între 90 ron și 520 de ron. Se acordă o reducere la minim 3 abonamente la copii sub 14 ani, studenții până în 25 de ani și pensionarilor.

  • Straja, județul Hunedoara

În Straja sunt amenajate 12 pârtii de ski, fiecare având în dotare teleschi modern. Cinci dintre pârtii au instalate și lumini nocturne.Pârtiile de ski au o lungime de 26 de kilometrii, iar accesul pentru urcare este facilitat de transportul pe cablu modern. Cea mai lungă dintre ele este cea care poartă și numele stațiunii, Strajă, având o lungime de 8,1 kilometrii.

De anul acesta se va inaugura și un telescaun nou pe pârtia Constantinescu în locul celui vechi. Toate pârtiile sunt dotate cu utilaje speciale pentru zăpadă pentru a le menține în cele mai bune condiții. Protecția și primul ajutor sunt asigurate de către Salvamont și Jandarmeria Montană pe tot parcursul sezonului rece.

Prețurile diferă în funcție de zile şi abonament în cazul telescaunului sau teleski-ului, pornind de la 10 lei o urcare și ajungând la un abonament pe zi în jur de 100 de lei. Închirierea echipamentului pe zi este de 25 de lei în cazul celor cu schiuri, iar pentru snowboard 35 de lei. Căștile și săniuțele au un preț de 10 lei, iar dacă se dorește echipament nou de schi prețul va crește la 40 de lei.

  • Șureanu, Munții Șureanu

Domeniul schiabil Șureanu se află chiar în Munții Șureanu, între Vârful Șureanu de 2.059 metrii și Vârful Pătru de 2130 de metrii. Pârtiile de schi sunt dotate cu două teleschiuri și un telescaun, fiind în număr de 10, cu o lungime de 11,473 de metrii. Sunt amenajate pentru toate gusturile, unele dintre ele cu zăpadă bătătorita specială pentru schiori, iar altele cu zăpadă făinoasă pentru snowboard și freeride.

Pârtiile beneficiază de o bună semnalizare și măsuri de siguranță, fiind printre cele mai bune din țară pentru ski. Distanța din Sebeș către Domeniul schiabil Șureanu se realizează în maxim 2 ore în condiții de iarnă, aflându-se la o distanță de 82 de kilometrii. La baza pârtiilor se află un hotel disponibil cu 50 de camere, spa, restaurant, bar și magazine la discreția turiștilor. Starea actuală a pârtiilor este condiționată de vreme, de aceea la momentul actual sunt disponibile: A1 și A2 – 1650 de metrii, A3- 2060 de metrii, C1- 1700 de metrii, C3- 650 de metrii și C4- 800 de metrii.

Prețurile pentru teleski variază în funcție de puncte, o urcare acumulând un punct, iar pentru telescaun două puncte. Cardurile sunt valabile la 45 ron- 10 puncte și 370 ron – 100 de puncte pentru adulți, iar pentru copii între 40 și 350 de ron. Abonamentele variază între o zi și 6 zile plus una gratis, iar prețurile încep de la 100 de lei adulți și 90 copii, până la 600 lei adulți și 540 lei copii. Persoanele sub 12 ani beneficiază de reducerile pentru copii.

  • Clăbucet, Predeal

Pârtia Clăbucet are o lungime de aproximativ 2,1 kilometrii. Situată în Stațiunea Predeal, ea este împărțită în două: stânga – Clăbucet Variantă și dreapta Clăbucet Sosire. A doua variantă este mult mai folosită și populată din cauza dotării cu telescaun. Mai multe variante de pârtii sunt disponibile pentru doritori: Clăbucet Plecare cu o lungime de 2100 metrii, Clăbucet Sosire de 800 metrii, Clăbucet Școala de 790 metrii, Cocoșul de 2250 metrii, Clăbucet Varianta de 790 metrii, Polistoaca de 2500 metrii, Trei Brazi de 300 metrii, Cioplea de 200 metrii și Pârâul Rece de 520 metrii. Unele dintre ele sunt dotate cu lumini nocturne şi teleski modern.

Prețurile sunt în funcție de metoda aleasă de urcare, pentru adulți la telescaun fiind de 20 de ron, iar pentru copii 12 ron. Dacă aleg opțiunea de teleschi, va fi 10 ron pentru adulți și 6 ron pentru copii. Abonamentele pe o durată de 4 ore sunt 80 de ron adulți și 43 de ron pentru copii, iar cele pe zile cuprinse între 140 și 900 ron pentru adulți .Pentru copii prețurile variază între între 72 ron și 1450 ron, fiind puțin mai reduse. La fel ca și în celelalte stațiuni se pot folosi puncte, cu prețuri între 80 ron și 130 ron adulți, iar pentru copii între 50 ron și 65 ron. Centrul de închirieri oferă echipamente începând cu 30 de ron pe zi și se află numai la 50 de metri de telescaunul din Predeal, cu reduceri pentru grupuri și punând la dispoziție echipamente de vânzare la prețuri accesibile.



Lasă un răspuns

Site creat de