Studentie, Important

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca urcă în clasamentul mondial al universităţilor datorită domeniului Computer Science

Universitatea Tehnică din Cluj

După ce în luna septembrie Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a fost inclusă pentru prima dată în clasamentul mondial al universităților, pe poziția 1001+, de către una dintre cele mai prestigioase topuri din lume, respectiv „Times Higher Education – World University Rankings”, în data de 16 noiembrie au fost publicate rezultatele pe domenii.

Pentru Domeniul Calculatoare (Computer Science), UTCN se poziționează la nivel mondial pe locul 601+ alături de Universitatea ”Babeș-Bolyai” și respectiv Universitatea din București, fiind singurele universități din România incluse la această categorie.

Într-un alt domeniu, respectiv cel al Ingineriei și Tehnologiei (Engineering & Technology), UTCN alături de Politehnica din București sunt incluse la  poziția 801+, Universitatea Babeș-Bolyai poziția 501-600 și respectiv Universitatea Politehnica Timișoara poziția 601-800.

Detalii legate de aceste noi clasamente se găsesc aici.

Criteriile de evaluare sunt fundamentate pe 13 indicatori de performanță grupați în cinci arii de analiză: predare (mediul de învățare), cercetare (cu referire la publicații academice), referințe (influența și vizibilitatea cercetării), perspective internaționale (personal, studenți, cercetare) și transferul de cunoștințe, iar metodologia aplicată este calibrată pe specificul fiecărui domeniu.

De precizat că domeniul de Inginerie & Tehnologie cuprinde inginerie generală, inginerie electronică și electrică, inginerie mecanică și aero-spațială și inginerie chimică.

Evaluarea este realizată la nivel mondial astfel încât să ofere cele mai cuprinzătoare  și pertinente comparații în rândul universităților intrate în clasament.

UTCN este inclusă și în clasamentele pe domenii pentru prima dată, ceea ce reprezintă un rezultat remarcabil al întregii comunități academice și confirmă justețea politicilor manageriale de susținere și încurajare a activităților de cercetare/inovare.

INTERVIU | Vasile Țopa, rectorul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca: UTCN va face parte din liga superioară a universităților tehnice din EuropaLasă un răspuns

Site creat de