Te-ai gândit vreodată că poţi salva o viață dacă știi să acţionezi corect? Vino şi învață noţiunile de prim-ajutor de la voluntarii proiectului Road Safety – studenţi ai Facultății de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină și Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca.
Proiectul Road Safety din cadrul Organizației Studenților Mediciniști din Cluj Napoca, este un proiect ce are drept scop însuşirea la nivelul populaţiei a noţiunilor de prim ajutor şi a măsurilor ce trebuie luate în cazul unui accident rutier.
„Pentru îndeplinirea acestui scop, proiectul şi-a început activitatea prin expunerea informațiilor în licee, şcoli şi chiar firme din județul Cluj şi din afara acestuia, numărul persoanelor ce au asistat la training-urile noastre ajungând la peste 2500 în decursul a câtorva luni.
Importanţa cunoașterii noțiunilor prezentate este crucială în cazul unui accident rutier, deoarece manevrele de prim ajutor, și comunicarea corectă a informaţiilor către Dispeceratul Integrat 112 pot face diferența dintre viață și moarte.
Așadar, sâmbătă , 12 mai, toți cei care doresc să afle cum pot interveni în caz de accident sunt așteptați în parcarea Vivo! Cluj-Napoca, unde începând cu ora 12.00, va fi organizată simularea unui accident rutier și ulterior vor fi exemplificate tehnicile de bază în acordarea primului-ajutor pentru potențialele victime rezultate în urma unui astfel de incident nedorit. Persoanele prezente, indiferent de vârstă, pot participa la cursul oferit de cadrele medicale ale SMURD, Serviciului de Ambulanţă Cluj și de către studenții mediciniști-voluntari ai proiectului Road Safety” au transmis voluntarii Road Safety.
Evenimentul este organizat în parcarea Vivo! Cluj-Napoca în cadrul “Road-Safety” – o campanie națională de informare și prevenție asupra pericolelor rutiere, derulată de Federaţia Asociaţiilor Studenţilor la Medicină din România, evenimentul desfășurându-se pentru al doilea an consecutiv. Potrivit statisticii realizate de IPJ Cluj, anul trecut, pe raza judeţului Cluj s-au produs 422 accidente grave de circulaţie. Principalele cauze fiind viteza excesivă, neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară a pietonilor şi neacordarea de prioritate.
Eveniment organizat de Organizația Studenților Mediciniști din Cluj, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, Universității de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca.
Evenimentul are loc sâmbătă, 12 mai, începând cu ora 12:00 în parcarea VIVO.
Articol realizat de Diana Mihalescu