IT

Vrei ca telefonul tău să reziste mai mult? Toți clujenii trebuie să urmeze aceste sfaturi

Vrei ca telefonul tău să reziste mai mult

Dacă ieri telefonul tău a fost într-o stare intactă și fără zgârieturi, nu înseamnă că o să fie la fel și azi. Durează doar o clipă până ce device-ul tău poate deveni o rușine pentru tine. Poate unele cazuri sunt doar daune inofensive și tipice, dar dacă se adună pentru un timp îndelungat, pot cauza situații ireparabile. 

Trebuie să ții minte că telefonul tău este ca un mini computer portabil, adică orice se întâmplă laptopului tău, poate să se întâmple și telefonului tău. Iată ce trebuie să faci ca telefonul tău să rămână intact și după mulți ani. 

Sfaturi de care să ții cont dacă vrei să ai grijă de telefonul tău

  • Folosește huse de protecție

Aspectul telefonului tău reflectă multe lucruri despre personalitatea ta. Dacă nu vrei să te afișezi cu un telefon inestetic, atunci protejează-l de zgârieturi, crăpături sau de pete cât de mult poți. Dat fiind faptul că folosești telefonul în viața de zi cu zi, este inevitabil ca la un moment dat să apară leziuni minore. Dar această situație poate fi evitată prin numeroase echipamente de protecție care sunt create specific pentru dispozitivele mobile.  

Husele și foliile sunt niște lucruri mici care îți protejează telefonul de daunele imprezivibile, cum ar fi lovituri sau căderi. Există o grămadă de variante de huse în varietate mare de culori, forme și modele care să se plieze pe personalitatea ta. 

  • Ai grijă la supraîncălzire

Probabil ai remarcat și tu că atunci când faci un videocall, mai ales de pe Facebook, atunci ți se supraîncălzește telefonul. Sau vara când temperaturile sunt ridicate, telefonul tău nu se bucură de zilele călduroase cum te bucuri tu. 

Componentele interne ale telefonului sunt extrem de sensibile la temperaturi ridicate, astfel dacă îl expui foarte mult la lumina soarelui poate provoca daune care nu se pot repara. Căldura excesivă atât din interior cât și din exterior provoacă pierderea datelor, reducerea capacității bateriei și încetinirea telefonului.

  • Ce faci când nu este cale de întoarcere

Oricât de mult ai încerca să-ți protejezi telefonul, se poate întâmpla să cauzezi o daună mai mare decât o zgârietură. Trebuie să ai noroc ca după ce scapi telefonul în apă, să-ți meargă dacă îl pui în orez. Dar în majoritatea cazurilor, acest lucru este ireversibil și nu mai ține de tine să-l repari. 

Dacă se întâmplă să scapi telefonul în apă sau să cadă de la o distanță mai mare, poți apela la MobileFix.ro, un service pentru reparații de telefoane din Cluj care o să-ți repare telefonul și o să fie ca nou.

  • Ai grijă cum îți încarci telefonul

Experții spun că nu este recomandat ca telefonul să fie mereu încărcat la 100%. Nu este o mare greșeală dacă lași neintenționat telefonul în încărcător sau dacă îl folosești în timp ce îl încarci, dar dacă acest lucru va deveni un obicei, riști să scurtezi durata de viață a device-ului. Cea mai bună soluție este să menții încărcătura între 40%-80%. 

În cazul în care ți-ai cumpărat un telefon nou, nu trebuie să încarci bateria timp de 10 ore cum se făcea înainte. Noile modele de telefoane sunt concepute în așa fel încât să fie utilizate direct când îl scoți din cutie. 

Dacă ții cont de aceste sfaturi, atunci telefonul tău o să reziste pentru un timp îndelungat. Este mult mai eficient să ai grijă de telefonul tău, decât să cumperi mereu unul nou. 

sursă foto: Freepik.com



Lasă un răspuns

Site creat de