Din Oras, Important

5 motive pentru care orașul Cluj-Napoca nu merită să fie vizitat

20157679 1429889720433182 8638825420220385524 o

Cu toate că Cluj-Napoca este adesea considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din România și un important centru universitar și cultural, există și motive pentru care unii oameni ar putea considera că orașul nu merită să fie vizitat.

Azi vom prezenta cinci dintre aceste motive, pentru a oferi o perspectivă diferită asupra acestui oraș popular.

Aglomerația: Cluj-Napoca a devenit un oraș tot mai aglomerat, în special din cauza numărului mare de studenți care se mută aici în fiecare an. Aceasta poate duce la ambuteiaje și la probleme de transport în comun, ceea ce face dificilă deplasarea prin oraș pentru turiști.

Prețurile ridicate: Odată cu creșterea popularității orașului pe plan internațional, prețurile la cazare, mâncare și alte servicii au crescut simțitor. Astfel, turiștii cu buget redus s-ar putea să nu găsească Clujul ca o destinație accesibilă, comparativ cu alte orașe din România.

Poluarea: Ca urmare a creșterii economice și a aglomerației, poluarea a devenit o problemă tot mai serioasă în Cluj-Napoca. Poluarea aerului și a zgomotului pot afecta calitatea vieții și a experienței turiștilor care vizitează orașul.

Posibile dificultăți de comunicare: Deși în Cluj-Napoca mulți localnici vorbesc limba engleză, în special tinerii, este posibil ca turiștii să întâmpine dificultăți de comunicare în anumite situații. În afara centrului orașului și a zonelor turistice, există o probabilitate mai mare de a întâlni persoane care nu vorbesc engleza sau alte limbi străine, ceea ce poate crea dificultăți în situații precum folosirea transportului public sau găsirea unor servicii specifice.

Infrastructura limitată: Cu toate că Cluj-Napoca a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani, infrastructura orașului nu a evoluat întotdeauna la același ritm. Unele zone ale orașului pot avea străzi înguste, trotuare insuficiente și o lipsă de parcare, care pot crea probleme turiștilor care doresc să exploreze orașul cu mașina sau pe jos.

În timp ce Cluj-Napoca este, fără îndoială, un oraș fascinant și plin de viață, există și motive pentru care unii turiști ar putea considera că nu merită să-l viziteze. Înainte de a alege să călătoriți în Cluj-Napoca, este important să luați în considerare aspectele negative menționate mai sus, precum și preferințele personale în materie de călătorii, pentru a decide dacă acest oraș este potrivit pentru voi.33 Comments

 1. Aș întreba pe cel care a găsit acele motive, de unde este din Cluj sau a venit din altă localitate unde au bulevarde cu 8 benzi pe sens? V-ați plimbat vreodată printre blocurile din Florești? Dacă nu vă propun să o faceți și după aceea să vedem dacă mai găsiți motive pentru a nu vizita Clujul.
  Cu stimă

  1. Sunt foarte curios sa aflu de unde este autorul acestui articol !!!
   Cu siguranță nu este clujan , nici macar născut in județul Cluj!!
   Daca faci asemenea afirmati despre Cluj , ce poti spune despre București sau alte orase ale țării ?? In ziua de azi toate orasele mari , mai ales cele din vestul țării sunt aglomerate, poluate , cu străzi ce nu mai fac fata traficului rutier, pentru ca in general in orase precum Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea , Arad salariile si nivelul de viata este mai ridicat !!!!

   1. Prietene sunt din Brasov dar am locuit în Cluj Napoca 30 de ani datorita serviciului.
    Sincer nu as mai reveni în Cluj nici gratis .
    Problema voastră este aroganta vezi replica ,, Orașul de lângă România ” . Este adevărat aveți drumurile înguste și aglomerate dar preturile la orice este dublu fata de orice oraș.

  2. Cred ca primul motiv pentru care Clujul nu ar (mai) trebui vizitat, este in primul rand aroganta gratuita si provinciala a clujenilor. Vi s-a cam urcat la cap babaieti. Mai iesiti si voi din judet macar 100 de km. Ca sa vedeti cum sta treaba si prin alte orase.

   1. Dacă ai drum de trecere prin Cluj, și dacă nu-ți place orașul, poți să-l ocolești prin mai multe variante :drum expres, sosea de centura ori autostrada rămâne la alegerea ta.
    Dar dacă vrei să-l vizitezi ești primit cu multa căldură.

   2. Sa facem schimb de experiență la aroganța?
    Tot noi am pierde în fața sudistilor!
    Cui nu-i place felul nostru de a fi, să nu vină.

 2. Uită-te în oglindă, sloboade cea mai zaftoșă înjurătură pe care o cunoști, adaugă un set de organe de la mine și trage apa după tine. Poate așa, în nemernicia ta, vei putea invita turiștii la Căcăreaza din vale. că la cluj nu merită,zici! Da, tu n-ai ce căuta aici, vinitură!

  1. Te doare capu când vezi asemenea articole! Încă unu care cugeta ! Oare nu verifică nimeni articolele asta înainte de a fi postate?

   1. Atâta căcat mâncați..Hai sa vorbim de orașele super Metropole,Londra,Paris,Milano..etc..acolo nu e aglomerație..cine a scris asta a mîncat căcat îndesat

  1. Intre CATEDRALA ORTODOXA SI CATEDRALA GRECO CATOLICA „EXISTA UN PARC”!!!
   „AICI”, ERA „UN W.C. PUBLIC”!!!
   „L-AU MODERNIZAT, CIRCA 2-3 ANI, DIN BANI EUROPENI”!!!
   „W. C.-UL PUBLIC”, *A DISPARUT*!!!
   „IN LOCUL LUI”, *A APARUT* „INCHIRIERE DR BICICLETE”!!!
   „ASTA *DA* MODERNIZARE”!!!
   „DIN FONDURI EUROPENE”!!!
   ***SA „NU” SE MAI CACE „OAMENII”!!!***

 3. Nu va mai lamentati in postari rautacioase…orece Metropola din Europa e aglomerata…vezi..Viena, Madridul,Parisul …Clujul nu e la nivelul lor …dar este totusi o Metropola a Ardealului…si bineinteles e aglomerat …dar e frumos..

  1. Nu e nimic special pentru cel ce a făcut acest articol nici pentru cei cu comentarii pro sau contra Clujului, oricum oamenii își arată de fapt prin cele spuse că nu pot mai mult de atât, și limita mintală și-o arată fiecare prin spusele lui. D-zeu să binecuvânteze Romania și înțelepciune să sădească în mintea acestui popor

 4. Cred că ai fost beat când ai scris articolul și mai cred că nu ai fost in Italia de exemplu sa vezi străzi înguste sau la Londra să vezi aglomeratie

  1. Ei bine, dacă stăm să privim puțin acest site este plin de reclame drept urmare sunt foarte fomiști; mai mult nici nu cred că sunt clujeni sau clujean cel care a scris acest articol . Îmi pare nespus de rău că un asemenea terchea-berchea vine și își dă cu părerea despre un oraș precum Clujul . Aș lua ca exemplu Florența că era vorba de străzi înguste, păi du-te frate în Florența să vezi străduțe și ți se mai spune că ai si “drum cu doua sensuri”! Poluat as lua ca exemplu Milano sau Paris; Milano cu acel “smog” si Parisul cu șobolanii in care te împiedici pe strada și dacă nu te împiedici îți trece unul peste picior încât și redescoperi pe Tutankamon… Dacă vine vorba despre orașe mari ale lumii, eu vreau să văd Cine și ce oraș poate exemplifica În care să fie totul perfect, măi dar absolut totul! Mie personal mi se pare că acest oraș este un oraș care își face singur “curățenia” cu privire la oamenii care locuiesc într-însul … Într-adevăr pe alocuri prețurile sunt mari însă vreau să văd orașul România unde să fie salariile la fel ca și în Cluj. Viața de noapte nici nu cred că se pune problema iar unde este cerere prea mare, vine și oferta cu un preț pe măsură. Distinsule domn , cel ce ai scris acest post nu cred ca aveți cunoștințe întocmai despre acest oraș … nu e etic ai nici moral sa vi sa terfelesti imaginea unui oraș de așa natura, dumneata care nu ai văzut cel mai probabil alte orașe ale lumii întregi …
   numai bine la toată lumea !

 5. Clujul e un cacat de oras, populat cu ghertzoi si curve care n-au ajuns niciodata mai departe de Zalau. Dar daca au asfalt pe (unele) strazi isi inchipuie ca sunt buricul universului. Bah… sunteti varza cu basini in cap! Voi sunteti primul motiv pentru care orasul asta nu merita nici macar vizitat. Hai sictir clujeni de cacat.

  1. Felicitări, tocmai ce ai retrogradat „cluju.ro” de toate clasele care le avea. Puteai folosi acest material pentru a ridica câteva motive pentru municipalitate care sa le aibă în vedere pentru a creste și mai mult calitatea vieții în Cluj chiar daca deja este cea mai râvnită din Romania. Felicitări Cluj!

  2. Tot mai dese atacurile răutăcioase în direcția Clujului. Tipic Romanesc. Dacă avem ceva bun care merge hai să-l distrugem. Ne c@c@m pe orice este bun.Simplu, cui nu-i place Clujul să-l ocolească. Sunt șosele de centura care va ajută să-l ocoliți,sau drun expres, în plus există și o autostrada care te ajuta să-l eviți.

  1. Cu toate ca lucrez aici nu imi place deloc .Cea mai mare problema este toată aceasta aroganta ,fudulie și și preturilor f f mari nejustificate . Cică a rămas Clujul și restul lumii. Nu toți dar 90 % din populația orașului se crede superiori de restul lumii.
   Totuși Clujul are și parti bune .Am clienti din f multe tari și din toata tara și pot sa fac comparații. Clujenii săraci și fuduli .ma refer la majoritatea .pun f multe întrebări prostesti și nehotărâți. Enervanți în luarea deciziilor cică trebuie sa ma consult cu soția, cu mama cu soacra pt orice…fatalaii.
   Pana la urma toți avem opinii.
   Dar Cj cred ca niciodată nu o sa fie ok.
   Sorry..

 6. Cluj, Kolozsvar, Klausenburg a fost, Este si va fi un oras demn de vizitat. Cui nu i place poate pleca. Nu am citit Nici o propunere pozitiva DIN partea celor care critica decit vorbe…. nedemne . Lasati injuraturile si punetiva mintea la contributie sa rezolvati problemele.

  1. Este amuzant cum se dorește comparat Clujul cu mari capitale europene. Cineva îl numește chiar „metropolă a Ardealului „, de parcă Ardealul ar fi țară . Eu cred că cineva, mulți ani, a cultivat acestor oameni o mândrie prostească de provinciali frustrați. I-a pus să se uite tot timpul in oglinzi care le deforma imaginea. Cred că oamenii ăștia trăiesc într-o realitate patologică. O fi de la Untold?

 7. M-am născut și am locuit în Cluj din 67 pina in 90…cînd am plecat definitiv din oraș la tara…satul de mizeria politica a primărilor ce-și urmăreau interesele proprii și persoanale ale lor și clicii lor au transformat Clujul într-un oraș plin de betoane și construcții haotice , demolări de monumente istorice , defrișări de parcuri , aglomerație , și multe altele devenind un oraș amintire de ceea ce a fost….chiar și cartierul Gheorgheni care era cel mai select cartier nu mai e ce a fost…iar Florești a devenit o mahala de construcții fara intimitate…că să nu mai vorbim despre ștrandul din parcul mare…hotel Continental…pădurea Făget… campingul Făget ….așa lui Matei Corvin se poate vizita rareori sau deloc…Hoia…băile Someșeni și multe altele …per total nu prea mai ai ce să vizitezi…nimic nu mai e ce a fost… preturi mari… cazare la fel…chirii mari… Infrastructura haotica… aglomerație… poluare… infrastructura feroviară in aer…etc…

Lasă un răspuns

Site creat de