Social & Cultura

7 tipuri de garduri pentru proprietatea ta

7 tipuri de garduri pentru proprietatea ta

Dacă în trecut împrejmuirea proprietății nu era obligatorie, acum lucrurile s-au schimbat. Situația este similară și în ceea ce privește obținerea autorizației de construcție pentru gard. Dacă te pregătești să construiești un gard și vrei să stabilești tipul potrivit pentru proprietatea ta, îți prezentăm câteva opțiuni ca să-ți fie mai ușor să alegi. 

Gard din fier forjat

Gardurile din fier forjat sunt unele dintre cele mai spectaculoase tipuri. Pentru a construi un astfel de gard ai nevoie de materiale de calitate, precum paleți de BCA de pe Mathaus.ro și elementele din fier forjat, adică stâlpi și panouri. Ar trebui să apelezi la un atelier specializat pentru prelucrarea elementelor din fier, mai ales dacă vrei anumite forme și dimensiuni sau elemente decorative speciale.

De asemenea, este recomandat să apelezi la o firmă specializată ca să monteze gardul, fiindcă este nevoie de prinderi speciale în bolțari, iar în zona porților este nevoie de un grad sporit de atenție. 

Gard din lemn

Gardurile din lemn sunt mai mereu o opțiune elegantă pentru împrejmuirea proprietății, însă cea mai mare problemă a acestora este adesea sensibilitatea la umiditate. Problema poate fi rezolvată prin hidroizolare, iar situația legată de sensibilitatea la incendiu sau carii poate fi rezolvată prin tratamente speciale aplicate lemnului. Acesta se poate vopsi sau se poate băițui, astfel încât să te bucuri de o împrejmuire deosebită. 

Garduri din lemn compozit

Lemnul compozit este cea mai eficientă variantă de înlocuire a lemnului adevărat, iar denumirea sub care mai este cunoscut acesta este WPC. Avantajul major pe care îl oferă lemnul compozit este acela că nu putrezește, rezistă foarte bine la solicitări mecanice și la intemperii. De asemenea, gradul de deteriorare este mult mai mic față de oricare alte tipuri de materiale de construcții folosite pentru împrejmuiri.

Garduri metalice

Gardurile metalice sunt realizate, în general, din oțel galvanizat, iar acest lucru sporește rezistența structurii. Gardurile metalice sunt estetice și durabile, însă necesită tratamente anticorozive pentru protecție împotriva ruginirii. De asemenea, gardurile metalice pot fi vopsite, astfel încât să fie protejate, dar și pentru a se potrivi cât mai bine în peisajul arhitectural al cartierului în care locuiești. 

Garduri din beton

Betonul este fără doar și poate unul dintre cele mai rezistente materiale, așa că se pretează foarte bine și pentru realizarea împrejmuirilor. O altă caracteristică a betonului este aceea că nu permite vizibilitatea. Firește, acesta poate fi privit ca un avantaj, în contextul intimității, însă deopotrivă și ca un dezavantaj, dacă îți dorești vizibilitate la nivelul gardului de împrejmuire. 

Garduri din plasă zincată

Împrejmuirea cu plasa zincată este cel mai ușor mod de a realiza un gard, dar și cel mai ieftin și rapid mod prin care poți face acest lucru. Plasa zincată se montează cu ușurință și vei avea nevoie doar de stâlpii de susținere pentru prindere. Un aspect important în cazul gardurilor din plasă zincată este acela că sunt destul de simple și nu aduc plusuri majore din punct de vedere estetic. Totuși, gardurile din sârmă sunt utilizate la scară largă, sunt eficiente și sigure, așadar sunt o opțiune perfectă de împrejmuire. 

Garduri gabioane

Aceste tipuri de garduri sunt foarte estetice, însă în același timp și destul de scumpe.Gardurile de gabioane au și avantajul de a fi foarte rezistente în timp, astfel că investiția inițială se amortizează. Amenajările de acest tip presupun folosirea unor cadre metalice, realizate din sârmă, în care este introdusă spărtura de piatră. 

Fiecare tip de gard aduce beneficii la nivelul amenajărilor proprietăților, motiv pentru care este nevoie să alegi acel tip de produs care te poate ajuta să obții exact ceea ce dorești  vizual, estetic și funcțional. 

Photo by Joshua Olsen on Unsplash



Lasă un răspuns

Site creat de