Sport

Așteptările realiste ale unui pasionat de pariuri sportive

Bani

Numărul celor care sunt atrași de pariuri sportive crește de la un an la altul și este clar că fiecare pasionat se gândește la un moment dat că va da lovitura și va nimeri un bilet cu un câștig demn de dat la ziar.

Cu toate acestea, după ce capătă ceva experiență, aproape fiecare parior se întreabă dacă poate, de fapt, să obțină ceva de pe urma acestui hobby, în afară de adrenalină și emoții, bineînțeles…

Dacă este să ne luăm după spusele specialiștilor, ne dăm seama că majoritatea iubitorilor de sport și pariuri nu au așteptări realiste vizavi de această activitate. În fond, agențiile de pariuri trăiesc de pe urma încasărilor de la jucători și nu vice-versa, iar acest lucru este posibil datorită marjei de câștig pe care fiecare operator de pariuri o setează atunci când calculează și lansează cotele fiecărui eveniment. Deci, pariorul pleacă din start cu a doua șansă…

Biletul „rachetă” sau „cearșaf”

De câte ori nu ați văzut diverși indivizi ieșind din agențiile de pariuri cu bilete mai lungi decât picioarele lor? Ei bine, aceste bilete nu sunt altceva decât maculatură, în sensul că șansele lor de reușită se aseamănă cu cele de la loterie, însă premiile sunt mult mai mici decât ar trebui să fie, dacă este să ne raportăm la probabilitățile de câștig reale ale acelor pronosticuri. Acest lucru se întâmplă tocmai pentru că acea marjă de câștig a operatorilor oprită la fiecare cotă, să zicem de 5%, se mărește odată cu fiecare selecție suplimentară adăugată pe bilet. Așa că 5% se adună cu 5% și tot așa, iar cu cât biletul este mai lung, cu atât valoarea sa este mai mică decât ar trebui să fie.

Astfel, un bilet cu 10% selecții nu are o cotă care să reflecte mai mult de 30% din valoarea sa reală. Din acest motiv, pariorii profesioniști se feresc să joace bilete multiple.

„Cei care speră să dea lovitura peste noapte la pariuri, să se îmbogățească din asta din noroc, nu fac altceva decât să se amăgească, pentru că acele bilete cu câștiguri senzaționale, care apar în ziarele online, nu sunt altceva decât rarități,” spun cei de la PariuriX. Se pierd milioane de bilete până când apare unul de acel fel…

Bugetul ar trebui să dicteze așteptările

Bun, am văzut că specialiștii ne indică faptul că este mai profitabil să jucăm pariuri individuale, însă cât se poate câștiga jucând astfel? Să luăm ca exemplu cea mai comună strategie din rândul pariorilor profesioniști: aceștia pariază o miză fixă, de regulă cuprinsă între 1% și 3% din banca inițială, iar numărul de pronosticuri jucate lunar variază mult de la caz la caz, însă de obicei este vorba despre un număr de 50-200 pariuri pe lună. Totodată, un profit de 5% obținut la rulajul complet al băncii este un procentaj cu care orice profesionist s-ar declara mulțumit.

Pentru a face o simulare, să spunem că jucăm o miză fixă de 2% și că plasăm 100 de pariuri pe lună, iar marja noastră de câștig este de 5% per rulaj. În aceste condiții, la final de lună am rula banca de 2 ori și implicit am obține un profit de 10% față de suma de pornire. Dacă lucrurile decurg normal și reușim să păstrăm această medie pe parcursul a 12 luni, la sfârșit de an ar trebui să avem un profit de 120%. Bun, în condițiile în care băncile ne oferă o dobândă de la 3% pe an, nu?

Partea bună este că jucând în acest mod, șansele de a pierde tot sunt mici, chiar dacă lucrurile nu decurg în mod ideal, întrucât strategia de money management este făcută să anuleze ghinionul pe termen lung. Totuși, a menține acest procent de 5% pe termen lung reprezintă o adevărată provocare, chiar dacă în primă instanță vi se pare simplu să pariați astfel.

În concluzie, să trecem la calcule. Dacă sunteți extrem de dedicat și vă pricepeți foarte bine în a alege ponturi câștigătoare, acestea ar fi așteptările realiste pe care ar trebui să le aveți la pariuri sportive:

  • Bancă de pornire 100 lei, profit la final de an 120 lei, bancă totală 220 lei
  • Bancă de pornire 500 lei, profit la final de an 600 lei, bancă totală 1100 lei
  • Bancă de pornire 1000 lei, profit la final de an 1200 lei, bancă totală 2200 lei.

Vă recomandăm să pariați numai sume pe care vi le permiteți să le pierdeți. Pariurile nu trebuie considerate ca fiind o sursă sigură de venit, ci o activitate recreativă, practicată pentru distracție. Pariați responsabil!



Lasă un răspuns

Site creat de