Din Oras, De Vazut, Important

Biblioteca din scara blocului – modul inedit prin care un scriitor din Cluj încurajează cititul

Biblioteca din scara blocului - modul inedit prin care un scriitor din Cluj încurajează cititul

Scriitorul Gabriel Bota din Cluj-Napoca a ales să încurajeze cititul printr-o metodă inedită.

Acesta a amenajat în scara blocului în care locuieşte o mică bibliotecă gratuită. De aici,  oricine este interesat să citească poate împrumuta o carte.

Ba mai mult, doritorii pot chiar să îşi lase propriile cărţi pentru a fi răsfoite şi de alte persoane.

Mica bibliotecă de scară de bloc e tot mai bogată! Am fost foarte uimit de cât de virală a devenit povestea ei și le mulțumesc tuturor celor care au distribuit! Bineînțeles că au fost și tot felul de comentarii de genul “bine bă că ești tu deștept” sau “o să se fure” sau “la ce ajută”.

Le spun tuturor că cel mai important este actul cultural în sine, încrederea în oameni și în binele din ei, că totul este posibil dacă începem noi înșine să fim posibili! În plus, biblioteca funcționează, e acolo, e vie! Cărțile le-am avut, rafturile (pe care înainte a stat papa pentru animăluțe) mi le-a donat un prieten care își susține prin forțe proprii o afacere mică dar serioasă. Mulțumesc Levi Zsido!

De ani de zile încurajez cititul, ba prin Festivalul Internațional de Carte Transilvania, ba prin acțiuni inedite precum Read & Ride, ba prin multe altele pe care le-am făcut în trecut! Nu regret nimic! Sper ca într-o zi să și reușesc!

Citiți și iubiți! Restul vine oricum„, a transmis clujeanul Gabriel Bota.Lasă un răspuns

Site creat de