Important, IT

BMW anunță prima investiție majoră în România: Deschide la Cluj un centru de dezvoltare IT

BMW anunță prima investiție majoră în România

BMW anunță prima investiție majoră în România.

BMW se va asocia cu japonezii de la NTT Data pentru a deschide la Cluj-Napoca un centru de dezvoltare IT, despre care spune că va angaja mii de oameni, în următorii trei ani, scrie BiziDay.

Potrivit comunicatului oficial al celor două companii, asocierea lor pentru investiția de la Cluj “are scopul de a sprijini BMW Group IT în Europa şi de a dezvolta proiecte şi inovaţii IT pentru producţie, dezvoltare, resurse umane, vânzări şi servicii financiare BMW”.

Compania va debuta cu 120 de angajați, iar până la finalul acestui an își propune să aibă 250 de dezvoltatori de software, urmând ca, până în 2027, numărul angajaților din România “să crească la câteva mii”.

Deși nu a fost avansată o sumă propusă pentru investiție, BMW precizează că a ales Cluj-Napoca datorită ascensiunii orașului, inclusiv ca centru universitar.

“Cu NTT DATA, ne bazăm pe un partener puternic care are o reţea excelentă într-o regiune tehnologică dinamică şi ne permite să dezvoltăm competenţe software suplimentare într-un ritm accelerat şi într-o manieră ţintită.

În colaborare cu companii precum NTT DATA, putem stabili huburi IT puternice şi, prin urmare, putem oferi un răspuns la deficitul de experţi IT“, a declarat Alexander Buresch, director IT executiv şi vicepreşedinte executiv al BMW Group IT.

De partea cealaltă, Maria Metz, CEO al NTT DATA Romania, spune că “această colaborare îşi propune să sprijine producătorul auto în misiunea sa de transformare digitală”.

Divizia de IT a BMW are 9.400 de angajați în huburile IT şi software din Germania, SUA, Africa de Sud, India, Portugalia şi China.

Începând din 2019, compania bavareză a început construcția la Debrecen, în Ungaria, a unei uzine complet digitalizate, în care ar urma să fie produse, începând din 2025, un număr de modele electrice. În perioada anterioară au existat informații credibile că România a fost de asemenea luată în calcul pentru această investiție, dar în final a fost preferată Ungaria. Între Cluj-Napoca și Debrecen sunt doar 220 de kilometri.

NTT Data România a transmis un drept la replică:

„NTT DATA are un flux pozitiv de personal, cu raport dublu în favoarea noilor veniți în echipa noastră

În urma unui set de informații inexacte publicate cu privire la activitatea NTT DATA, considerăm utilă atașarea poziției exprimate de echipa noastră, în primul rând pentru o informare publică obiectivă, corectă și clară. 

Ne simțim nevoiți să respingem ferm afirmațiile care induc ideea unor schimbări masive de personal în cadrul NTT DATA. Dimpotrivă. Fluxul de personal la nivelul NTT DATA este pozitiv și datele constituie un argument concludent în acest sens: în 2023 am angajat de două ori mai mulți profesioniști care activează în echipa noastră, raportat la numărul colegilor care au ales să-și continue parcursul profesional în alte companii.  

Echipa NTT DATA este adepta relațiilor pe termen lung cu colegii care aleg să ni se alăture. Peste 320 de profesioniști sunt alături de noi, de peste 7 ani. Alți aproximativ 670 de colegi au acumulat deja o vechime de peste trei ani în companie. 

Vă comunicăm aceste date care reflectă, credem noi, mult mai corect imaginea NTT DATA. Un angajator consecvent care cultivă relații de colaborare pe termen lung, într-un domeniu competitiv și dinamic cum este industria IT. 

Rămânem conectați la realitățile pieței și luăm decizii corecte pentru ca întreaga echipă NTT DATA să urmeze un parcurs comercial pozitiv. În acest registru înscriem inclusiv decizia de a gestiona un Bench de specialitate dimensionat la sub 5% din totalul angajaților noștri.

Vorbim despre colegi care deși nu ocupă un loc în producție, din cauza unor schimbări reale și naturale din piața producătorilor auto, au primit și primesc remunerație, programe de training sau reconversie profesională, după caz, din partea angajatorului. Este o măsură a respectului pe care NTT DATA îl are față de echipă. În aceeași linie includem transparența și comunicarea onestă și responsabilă angajat/angajator. 

În interesul unei comunicări corecte și complete, subliniem că ponderea angajaților cărora compania le-a propus o soluție de încheiere amiabilă a colaborării nu depășește 2% din numărul total de angajați și colaboratori.

În încheiere, pentru a preveni formarea unui efect de tip ”fake-news”, NTT DATA își exprimă clar și fără echivoc planurile de a continua dezvoltarea departamentului EMBEDDED, la care faceți referire în articol. Modificările punctuale de personal din acest departament au la bază o stare de fapt: transformarea unei întregi piețe, așa cum am arătat și mai sus. Cu toate acestea, așteptările NTT DATA de la acest departament rămân în continuare ridicate și preconizăm o creștere sustenabilă de personal, direct proporțională cu cererile din piață, pe termen mediu și lung, concretizate în contracte și colaborări noi.

Photo by Artiom Vallat on Unsplash



Lasă un răspuns

Site creat de