Social & Cultura

Care sunt tehnicile de masaj populare în zilele noastre?

tehnici de masaj

Sedentarismul, stresul și anxietatea sunt principalii inamici ai stării noastre de sănătate generală. Nici nu este de mirare că după o zi stresantă simțim cum durerile de spate sunt tot mai greu de suportat, tensiunea musculară face ca mișcările să fie tot mai rigide, iar capul se simte ca umplut cu vată.

În mod evident, fiecare dintre noi căutăm modalități de a face față efectelor negative ale vieții moderne – unii apelează la mișcare, alții optează pentru un stil de viață sănătos, dar cei mai mulți preferă masajul.

De-a lungul secolelor s-au dezvoltat diverse tehnici de masaj care îmbină știința, arta și intuiția, pentru a răspunde nevoilor fizice și emoționale ale omului. Astăzi, persoanele dornice să-și îmbunătățească starea de sănătate și calitatea vieții aleg să încorporeze masajul în rutina lor de îngrijire.

Având în vedere oferta de tehnici de masaj disponibile, fiecare cu propriile beneficii și abordări, poate fi dificil să alegem cea mai potrivită tehnică. Din acest motiv te vom ghida în acest proces:

Masajul suedez

Masajul suedez este considerat temelia tuturor tehnicilor de masaj moderne și reprezintă una dintre cele mai populare forme de masaj în întreaga lume. Terapeutul folosește mai multe tipuri de mișcări, inclusiv fricțiune, tapotare, presopunctură și mișcări lungi și fluide, pentru a detensiona mușchii și promova relaxarea și bunăstarea.

Masajul suedez este ideal pentru persoanele care se confruntă cu stresul cotidian, dureri musculare ușoare sau care vor doar să se relaxeze.

Masajul Deep Tissue

În contrast cu masajul suedez, masajul deep tissue se concentrează pe straturile mai profunde ale țesuturilor musculare, tendoanelor și fasciilor. Tehnica implică presiune lentă și profundă pe zonele tensionate sau dureroase pentru a îmbunătăți mobilitatea.

Această tehnică este adesea preferată de persoanele care se confruntă cu durere cronică, tensiune musculară, probleme de postură sau au nevoie de recuperare după leziuni. Deși la început masajul pare intens, multe persoane raportează o senzație de relaxare după sesiune.

Masajul Shiatsu

Tehnica de masaj japoneză Shiatsu este o formă de terapie prin presopunctură care se concentrează pe meridianele energetice ale corpului. Prin aplicarea presiunii pe aceste puncte se urmărește restabilirea echilibrului energetic și ameliorarea unei game variate de simptome.

Masajul Shiatsu, făcut la cabinet sau cu ajutorul unor fotolii cu masaj, este ideal pentru cei care caută o formă de relaxare profundă ce abordează atât corpul, cât și mintea. De asemenea, poate fi benefic pentru cei care se confruntă cu insomnie, stres, anxietate și probleme digestive.

Masajul Thai

Acest tip de masaj combina stretching yoga, meditația și acupresura pentru a crea o experiență profund relaxantă și revigorantă. Tehnica de masaj Thai nu folosește uleiuri sau loțiuni și se efectuează pe podea, îmbrăcat în haine confortabile. Thai este o terapie potrivită pentru persoanele care vor să-și îmbunătățească mobilitatea, să scape de durerile musculare și articulare și să-și îmbunătățească echilibrul energetic.

Masajul Lomi Lomi

Masajul Lomi Lomi, cunoscut și sub numele de ”masaj hawaian”, este o formă profundă de masaj care vizează relaxarea și vindecarea la toate nivelurile: fizic, emoțional și spiritual. Prin mișcări ritmice, care imită valurile oceanului, terapeutul este capabil să elibereze tensiunea din corp, toxinele și să restabilească armonia și echilibrul.

Masajul Lomi Lomi este benefic pentru cei care își doresc o experiență holistică de masaj care depășește relaxarea pur fizică și se adresează stării de bine emoționale și spirituale.

Image by Drazen Zigic on Freepik



Lasă un răspuns

Site creat de