Din Zona

Ce aspecte să ai în vedere înainte de a cumpăra o locuință

10 glume despre cât de scumpe sunt chiriile în Cluj-Napoca

Găsirea unei locuințe care să se potrivească nevoilor noastre nu este o sarcină ușoară, dimpotrivă. Poate dura luni de zile să găsim casa ideală. Totuși, de multe ori, din lipsă de timp sau de informații, decidem să cumpărăm o proprietate fără să fim atenți la anumite aspecte importante.

De altfel, 8 din 10 cumpărători descoperă că au de făcut reparații neașteptate în primul an, tocmai pentru că nu au analizat anumite aspecte ale locuinței înainte de a o achiziționa. Prin urmare, atunci când căutați o casă trebuie să vă dedicați timp și efort, deoarece este o investiție importantă.

Agenții, portaluri imobiliare… După căutări și căutări, aveți în sfârșit o selecție de locuințe care se potrivesc nevoilor și bugetului vostru. De atunci, va trebui să mergeți să le vizionați și să aruncați o privire la o serie de aspecte.

În primul rând, trebuie să revizuiți cu atenție anunțul și să faceți o listă mentală (sau scrisă!) cu ce aspecte sunt importante pentru voi și așteptări aveți de la viitoare voastră locuință. Odată ce acestea sunt stabilite, trebuie să identificați deficiențele sau omisiunile, adică orice aspect la care nu s-a răspuns în anunțul de proprietate.

În portaluri imobiliare aveți ocazia să vedeți multe locuințe disponibile în diverse orașe și municipii din țară (apartamente de vânzare Cluj, apartamente de vânzare București, sau apartamente Constanța sau Brașov), gratuit și cu posibilitatea de a folosi filtre pentru a vă face căutarea mai rapidă și conform nevoilor voastre. De asemenea, puteți vedea proprietăți noi și vechi. Veți putea vedea proprietatea în detaliu prin fotografii, care vă vor oferi o idee despre spațiul de care dispune, caracteristicile sale și numărul de contact.

Aveți o multitudine de agenți imobiliari care vă pot ajuta. O bună agenție imobiliară se va ocupa de realizarea unui studiu economic adaptat nevoilor voastre, un studiu de piață cu toate locuințele care corespund criteriilor voastre, oferindu-vă părerea pe baza cunoștințelor și evaluării lor și realizarea evaluării economice a fiecărei proprietăți. Pe de altă parte, asigurați-vă că agenția imobiliară pe care o alegeți funcționează bine verificând opiniile clienților pe forumuri sau pe internet căutând pe Google „Opinii + numele agenției imobiliare”. Dar mai presus de toate, chiar dacă vi se pare că onorariile lor sunt mari, în realitate nu este așa. Deoarece banii pe care îi economisiți prin negocierea prețului pot depăși cu mult comisioanele lor.

Înainte de a vă decide, alegeți mai multe opțiuni, nu vă opriți la prima. Dacă ați definit deja un sector sau un oraș, parcurgeți-l și programați mai multe întâlniri pentru a vedea proprietățile. Comparați-le și analizați avantajele fiecărei case și sector. De asemenea, luați notă de prețuri, zone, servicii și alte detalii și analizați-le cu calm împreună cu familia. Odată ce ai optat pentru un anumit tip de locuință, trebuie să lași loc unei potențiale negocieri. Cel mai bun lucru pentru a putea negocia, așa cum spuneam, este să ai o viziune absolută asupra pieței imobiliare din jur, pentru a avea puterea de argumentare bazată pe informații verificate și adevărate. Timpul investit în cercetarea întregii piețe vă poate economisi bani pe termen lung.

Cu toții avem un punct de impulsivitate sau prudență excesivă care ne poate determina să facem alegeri greșite. Este adevărat ca având sprijinul unui profesionist de încredere vă poate ajuta foarte mult să faceți achiziția corectă, să prioritizați și să nu pierdeți timpul cu „produse imobiliare” care pot fi ieftine sau foarte bine amplasate, dar care nu corespund cu adevărat nevoilor voastre. Pe scurt, achiziția unei locuințe este un proces complex și costisitor, pentru care vă recomandăm să țineți cont de sfaturile oferite. În acest fel vei face procesul transparent și confortabil. Înainte de a face un pas atât de important, trebuie să-ți iei ceva timp, să faci cercetări și să nu lași pe nimeni să te preseze să cumperi o casă de care nu ești complet sigur.

Photo by Tierra Mallorca on Unsplash



Lasă un răspuns

Site creat de