Social & Cultura

Cele mai iubite rețete tradiționale românești

retete traditionale romanesti

România a fost ocupată de-a lungul istoriei de greci, români, turci și Imperiul Austro-Ungar. Alte țări europene, precum Franța, Italia, Polonia și Rusia, au avut, de asemenea, un efect profund asupra limbii și culturii României. Aceste influențe culturale mixte sunt evidente în mâncarea tradițională românească.

Cele mai frecvente ierburi, condimente și legume românești sunt ienibahar, busuioc, frunze de dafin, semințe de chimen, rădăcină de țelină, cuișoare, scorțișoară, coriandru, mărar, pătrunjel, păstârnac, rozmarin, cimbru.

Să descoperim împreună care sunt cele mai celebre și iubite rețete și feluri de mâncare românești:

Considerată a fi mâncarea națională a României, sarmalele sunt de fapt de origine turcă, dar românii susțin că a lor este cea mai bună. Rețeta inițială a fost puternic modificată în timp până a ajuns la ceea ce este considerat a fi acum umplutura perfectă. Un amestec echilibrat de orez și carne tocată și ierburi rulat în frunze de varză sau frunze tinere de struguri pentru o aromă delicată.

Citește și: Tu știi cum se prepară cea mai populară ciorbă de pui a la grec?

Că tot se apropie sezonul sărbătorilor avem celebra salată de boeuf!

Salata de Boeuf, literalmente „salată de vită” din franceză, poate fi făcută de fapt cu carne de vită, pui. Rețetele abundă și variază de la o familie la alta și de la o regiune la alta. Nu lipsește de la masa de sărbători!

Mămăliga este o garnitură de bază în care înlocuiește adesea pâinea. Mămăliga clasică românească este servită cu lapte cald sau smântână și de multe ori beneficiază de telemea mărunțită, feta sau altă brânză deasupra. Uneori, mămăliga este servită cu un ou deasupra. Dar mămăliga este servită cel mai adesea ca o garnitură cu tocănițe sau sarmale.

Ostropel de pui este un fel de mâncare românească care se găsește în toată țara; fiecare zonă, fiecare persoană chiar, având propriile variații. Chiar și puiul este diferit, iar felul de mâncare ar putea fi gătit cu ușurință cu ficat de pui, bucăți de porc sau chiar o versiune vegetariană. Partea fundamentală este sosul de roșii. În mod tradițional, în sos se folosește o crenguță sau două din cimbru românesc (poate o frunză de dafin).

Cunoscuți și sub numele de mititei, sunt cel mai popular fel de mâncare românească la grătar și sunt atât de iubiți încât nu există absolut niciun român care să-și poată imagina un grătar potrivit fără ei. Se servesc simplu cu muștar și pâine. Simplu și gustos!

Nu este nimic asemănător faimoasei tocană moldovenească: mămăligă , brânză tradițională sărată, ouă prăjite, carne de porc, cârnați tradiționali și murături. Este combinația perfectă de gusturi și texturi. România pe farfurie!

Un desert tradițional originar din partea de nord a țării, dar popular printre toți românii, fiind disponibil în aproape fiecare restaurant. Papanași sunt un fel de gogoși de brânză prăjite care se servesc cel mai bine fierbinți, cu smântână și dulceață de afine. Ceva absolut divin!

sursa foto: Pixabay.com



Lasă un răspuns

Site creat de