Social & Cultura, Important

Cum a fost la conferinţa The Woman şi cu ce sfaturi am plecat acasă (VIDEO/FOTO)

Cum a fost la conferinţa The Woman şi cu ce sfaturi am plecat acasă

Cea mai bună versiune a ta” a fost tema principală abordată la cea de-a 7-a ediție a conferinței de leadership The Woman.

Chiar dacă vremea ne-a cam dat bătăi de cap, ziua de 21 martie va rămâne în mintea tuturor partcipanților ”o zi de inspirație și motivație”, după cum a afirmat Mădălina Hodorog, CEO The Woman.

Gazdele evenimentului, Oana Mudura și Bob Rădulescu, ne-au făcut să uităm de frigul de afară și să intrăm în atmosfera specifică unei conferințe. Pentru câteva ore fiecare participant (pentru că au fost și câțiva domni prin sală, nu se știe exact cum au ajuns acolo) a uitat un pic de problemele de la lucru și de acasă și ne-am bucurat de prezența invitatelor de onoare.

Primul speaker, Alexandra Murray (Vice President Focused Service Hotel Operations, Europe, Middle East & Africa @ Hilton Worldwide) ne-a vorbit despre evoluția ei de la asistenta de manager la manager și vicepreședinte. Pentru foarte mulți a fi lider înseamnă că trebuie să renunți la familie. Dimpotrivă, ea este unul dintre liderii care a demontat acest ”mit”. Dobândirea succesului se face prin stabilirea unor obiective și urmărirea lor, trebuie să avem încredere în abilitățile, în instinctele noastre și trebuie să găsim echilibrul dintre carieră și viața personală. Alexandra ne-a sfătuit să căutăm oportunități, să profităm de ele și să facem greșeli pentru că din ele învățăm.

Una dintre cele mai așteptate personalități ale serii, Cătălina Ponor a fost primită cu aplauze și urale de către participanți. Cu multă emoție în glas ne-a povestit despre gimnastică și cum a evoluat de la o gimnastă de club la gimnastă de lot național, campioană europeană și mondială. Una dintre cele mai frumoase amintiri este cu lotul național: aveau poftă de ciocolată și dacă una dintre ele fugea după ciocolată, fugeau toate pentru că nu le puteau da afară pe toate din lot. Fetele erau unite, trăiau împreună bucuriile, victoriile, dar și eșecurile care le-au apropiat și mai tare. Un îndemn important pe care Cătălina l-a primit de la doamna Mariana Bitang și pe care l-a transmis mai departe, nouă este unul simplu: ”Du-te și joacă-ți șansa!

Olga Melihov, Country Head la BNP Paribas Real Estate România, se numără printre oamenii care își pun adeseori întrebarea ”Oare voi reuși?”. Răspunsul este DA, există variante, dar nu există ”nu se poate”. Olga a fost profesoară de limba română în Fetești și a decis să renunțe la învățământ pentru un post de asistent manager în București. A descoperit că oamenii de business au niște mentalități pe care nu te-ai aștepta să le aibă, că se fac diferențe între femei și bărbați și că femeilor nu li se acordau șansa de a arăta ce pot, nu că sunt doar frumoase. Și-ar fi dorit să știe că se fac aceste diferențe pentru că se putea pregăti altfel. Dar prin povestea ei de viață ne-a arătat că nu trebuie să ne ținem capul aplecat și că dacă vrem cu adevărat ceva poți să obții acel ceva.

Maia Morgenstern ne-a fermecat cu prezența și discursul ei și ne-a vorbit despre femeia pe scenă, actrița. Meseria de actriță e nouă pentru că era rezervată bărbaților care jucau și rolurile de femeie. Prezența femeii pe scenă a provocat un cutremur în timp pentru că era privită suspicios și era considerată o femeie de moravuri ușoare. Dar mentalitățile s-au schimbat, iar femeia își poate transpune acum visurile în orice formă de artă. Maia Morgenstern ține la două mari valori: autodeterminare și respectul de sine, valori cu care a crescut și pe care le-a transmis mai departe.

Iuliana Tudor, producător și realizator TV, a urcat pe scenă cu un zâmbet larg și ne-a transmis o energie unică. Iuliana consideră că versiunea ei de astăzi se datorează în primul rând mamei ei care i-a oferit sfaturi de neprețuit cum ar fi: ”Caută să ai în jur oameni mai buni decât tine, oameni de la care să ai tot timpul ce învăța. Crede cu tărie că ”echilibrul unei femei este cu adevărat echilibrul între imperfect și perfect pentru că intervine umanul. Perfecțiunea va fi întotdeauna perdantă în fața umanului.”

Antonia Norman, CEO Branson Centre of Entrepreneurship, Ambassador UN Women Founder, BusinessPROS International, crede că femeile au abilitatea de a evolua, prospera, dar și abilitatea de a distruge. Dar nu trebuie să uităm că înainte de a fi femeie ești om și suntem definiți de un scop. Atunci când ne găsim obiectivul și ne îndrăgostim de el putem face orice. De asemenea, Antonia crede că schimbarea reprezintă suma dintre încredere, curaj și acțiune. Sfatul ei pentru noi: ”Dream BIG, get a menthor”.

După un prânz copios am asistat la o dezbatere moderată de Oana Mudura unde Mona Nicolici, Oana Delia Radu, Sînziana Maioreanu și Doina Cepalis au vorbit despre cum se pot implica companiile în societate și ce au de câștigat prin dezvoltarea de proiecte de responsabilitate socială.

Nu companiile se implică în societate, oamenii se implică. Eu cred că omul sfințește locul. Compania se implică pentru că poate fi o strategie de business sau pentru că așa simte sau așa e modelul de business. Ce are de câștigat: îmbunătățirea culturii organizaționale și reputație bună.”, a declarat Mona Nicolici. Sînziana Maioreanu consideră că ”noi, companiile, suntem modele și dacă ajungem să ne comportăm cum vrem ca alții să se comporte cu noi atunci cu toții am fi mai buni.”

Dacă ați fi cele mai puternice femei ce ați schimba?” Răspunsurile celor patru doamne au fost puțin diferite, dar elementul comun și cel pentru care militează fiecare e investiția în educație, ar face orice ca să le fie bine copiilor, viitoarelor generații.

Este CSR-ul (responsabilitatea socială corporativă) viitorul? Mona Nicolici e de acord cu un citate care spune că ”Do CSR or die!”, iar Doina Cepalis susține că ”Atunci când simți că ai ceva de dat omenirii fă-o pentru că orice se poate.”

Daniela Dan a absolvit Facultatea de Drept, apoi a lucrat ca reporter, editor de știri și prezentator, dar ceva lipsea. Avea sentimentul pasagerului din dreapta șoferului că depinde de cineva. Așa că și-a dat demisia și a căutat să facă ceva care să îi placă și în același timp să îi dea sentimentul că îi ajută pe cei din jur. A început o carieră în cadrul companiei Oriflame, iar acum conduce o echipă de 1000 de oameni. Recomandarea ei este să nu ne fie frică de schimbare.

Raluca Anton ne-a pus un pic pe gânduri când ne-a întrebat dacă ne gândim la cea mai versiune a noastră când vom avea 50, 60 sau 80 de ani. Cel mai bun lucru pe care îl putem face este ”să îi ajutăm pe oamenii din jurul nostru să-și schimbe felul în care gândesc în relația cu ei înșiși, în relația cu educația, în relațiile cu partenerii de viață pentru că fiecare dintre noi dacă schimbăm ceva, reușim să schimbăm comunitatea.”

Ela Moraru (Country Business Development Manager Google Romania) ne-a vorbit despre cum gigantul Google investește în educație în România și nu numai. În ultimii ani Google a creat Atelierul digital și 6 hub-uri în universitățile din România. În plus, a creat un program numit Google Grants care se adresează mai mult ONG-urilor. Mai mult, Google pledează pentru egalitate la accesul informațiilor, creează oportunități pentru studenți astfel că prin proiectele lor se investește în viitoarea forță de muncă.

Melania Medeleanu sau cum mai este numită, ”Mama lui Magic Camp”, ne-a oferit câteva momente pline de emoții și lacrimi pentru că ne-a povestit de la cine a pornit ideea pentru crearea proiectului Magic Home. După ani buni în televiziune Melania a hotărât să își caute acel ceva care să o definească și care să îi dea fluturi în stomac. Unul dintre motivele pentru care oamenii renunță să se implice este că se consideră prea mici, dar atunci când un copil zâmbește chiar dacă e bolnav și îți spune că vrea să fie ca tine înseamnă că ai schimbat ceva în lumea asta.

Olga Johnston Antonova, fondatorul CircularFashion.Ru, susține metodele ecologice de creare a hainelor și este împotriva industriei de masă. Recomandarea ei este să sprijinim brandurile locale care pe lângă faptul că avem parte de un design unic avem plăcerea și ocazia de a ne întâlni față în față cu cel sau cea care a creat acele piese vestimentare. Crede că noi, femeile putem salva planeta cu ajutorul modei dacă adoptăm un stil ecologic și mai ales dacă atunci când mergem la cumpărături ne întrebăm dacă într-adevăr avem nevoie de acea bluză, acei pantaloni.

Au fost 8 ore de care ne-am bucurat și am învățat multe lucruri, dar nu am plecat acasă doar cu sfaturi și învățăminte, ci și cu premii oferite din partea organizatorilor și partenerilor evenimentului. Noi așteptăm deja următoarea ediție cu și mai mult entuziasm, iar până atunci ne vom strădui să fim cea mai bună versiune a noastră în fiecare zi.


foto & video: Flavia Pripon



Lasă un răspuns

Site creat de