Social & Cultura

Cum alegi cea mai potrivită combină frigorifică pentru casa ta?

Cum alegi cea mai potrivită combină frigorifică pentru casa ta?

Combinele frigorifice câștigă teren în ultimii ani pentru că oferă mai mult decât un frigider și mini-congelatorul din acesta, la un preț asemănător sau doar puțin mai ridicat. O combină frigorifică oferă mai mult spațiu pentru a putea conserva și depozita în condiții ideale alimentele. În plus, e mai ieftin și mai convenabil să ai mereu provizii la îndemână, în casă, decât să cumperi frecvent de la magazin. Mai ales dacă nu gătești în fiecare zi și, să fim sinceri, în ziua de astăzi cine are timp să gătească zilnic.

Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care o combină frigorifică este utilă în orice casă.

Combine frigorifice eMAG, super oferte!

Așadar, odată decisă nevoia unei combine frigorifice, apare partea mai complicată: cum alegem cea mai potrivită combină frigorifică pentru casa noastră?

Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le urmărim când vine vorba de combine frigorifice:

1. Sistemul de răcire

De preferat ar fi un sistem No Frost. Pentru că, dacă răcirea nu este asistată de un sistem tip No Frost, vor apărea automat depuneri de gheață pe pereții interiori și pe alimente. Ce este tehnologia No Frost? Procesul de formare a gheții într-un frigider sau o combină frigorifică convențională pornește de la vaporii de apă care se vormează de la alimente și în timpul deschiderii ușii. Rezultatul? Un strat de gheață din ce în ce mai gros care se depune pe bobina de răcire, care la un moment dat trebuie înlăturat manual. În timpul acestei operațiuni trebuie să scoatem din priză frigiderul sau combina frigorifică, să-l golim de alimente și să-l curățăm de gheața în exces. Tehnologia No Frost împiedică, însă, formarea gheții printr-un mecanism format dintr-o bobină care încălzește, un senzor de temperatură și un temporizator.

2. Volumul total

În funcție și de preferințele fiecăruia, combinele frigorifice ar trebui să fie cât mai încăpătoare. La urma urmei, am stabilit că din nevoia de spațiu suplimentar am decis cumpărarea unei combine frigorifice? În perioada sărbătorilor, când se taie porcul, sau toamna, când se prepară conservele pentru iarnă, e nevoie de spațiu suficient pentru depozitarea pungilor cu alimente.

3. Consumul de curent

Consumul energetic este un aspect important la combine si lăzi frigorifice. Un consum de curent electric de sub 300 kWh/an este una de preferat, întrucât este vorba de un model economic. La un consum de 281 de kWh/an, combina frigorifică ne-ar costa între 14 și 18 lei pe lună. Așadar, un model cât mai economic este mai avantajos pe termen lung.

4. Siguranța

Unele modele de combine frigorifice au sisteme de blocare suplimentare ale ușilor pentru a nu permite copiilor accesul facil la frigider. Ușile magnetice ale combinelor frigorifice sunt și ele, la rândul lor, tocmai un sistem de protecție pentru copii, patentat încă din anii 50 de General Electric și dat în folosință tuturor producătorilor de frigidere din lume. Astfel, copiii nu mai pot deschide cu ușurință ușile frigiderului, diminuând riscurile de a rămâne blocat în frigider, fapt care s-a petrecut și încă se petrece mai des decât ai crede. În plus, ușile magnetice se pot deschide mai ușor de la interior, din același motiv.



Lasă un răspuns

Site creat de