Din Zona

Cum pot ajuta companiile la reciclarea eficienta?

Cum pot ajuta companiile la reciclarea eficienta

Principala preocupare a secolului XXI este protejarea mediului inconjurator si a naturii. Astfel, in intreaga lume s-au adoptat politici stricte in acest sens, iar companiile din Romania au inceput sa inteleaga cat de important este sa contribuie si ele la protejarea naturii si, evident, la evitarea amenzilor Garzii de Mediu.

Pentru o dezvoltare economica durabila, firmele trebuie sa isi achizitioneze cele mai potrivite echipamente pentru a procesa in prima etapa, cu randament maxim, materialele refolosibile pana in momentul in care acestea vor fi preluate de catre firmele de profil.

Astfel, fie ca este vorba despre companii care genereaza, prin activitatatile de productie pe care le intreprind, cantitati semnificative de deseuri sau societati diverse din care prin natura activitatilor desfasurate rezulta doar un volum redus de gunoaie, obligatia de a gestiona corect aceasta situatie revine tuturor, producatori sau detinatori de deseuri, persoane fizice sau juridice, iar identificarea solutiilor potrivite in acest sens este extrem de importanta.

In ajutorul lor vin diferite companii de reciclare, care ofera o gama variata de tehnologii, printre care presele de balotat mici, presele de balotat butoaie metalice, presele de balotat PET-uri, compactoarele EPS, tocatoarele pentru deseuri, pentru sticla si perforatoarele pentru PET-uri si multe altele. O presa de balotat deseuri este, fara indoiala, un utilaj de prima necesitate in acest sens, deoarece ea are capacitatea de a strange in baloti diversele materiale reciclabile ce urmeaza a fi trimise ulterior la agentii economici ce activeaza in domeniul reciclarii propriu-zise.

De cealalta parte, fiecare companie trebuie sa aiba in componenta sa un responsabil cu gestionarea deseurilor sau, in functie de cantitatile de deseuri produse, pot externaliza aceasta responsabilitate catre o firma specializata, care va oferi si va aplica solutii eficiente in ceea ce priveste managementul deseurilor.

De asemenea, pentru a respecta legislatia in vigoare, trebuie aplicata si colectarea separata a deseurilor, respectiv cele din plastic, hartie, sticla si metal.

Tocatoarele pentru deseuri, echipamentele utile oricaror agentilor economici

Un tocator deseuri este un utilaj care transforma in bucatele mici diverse documente importante, dar familia acestor echipamente este mult mai vasta. Concomitent cu amploarea pe care a luat-o industria reciclarii peste tot in lume, si modelele de masinarii destinate sa marunteasca diverse materiale s-au inmultit exponential.

Astfel, pe piata din Romania se vor gasi tocatoare cu debit incrucisat, tocatoare cu doi sau mai multi arbori care utilizeaza diferite metode tehnologice pentru realizarea acestei operatiuni de maruntire. In general, maruntirea deseurilor se intalneste in domenii precum agricultura, industrie, HoReCA.

 

 



Lasă un răspuns

Site creat de