Timp liber, Important

Cum poți combate canicula la Cluj, pe bani puțini

Ștranduri din Cluj-Napoca unde te poți răcori

În fiecare an, în sezonul cald, oamenii sunt în căutare de locuri unde să își petreacă weekendurile și să scape puțin de căldura toridă a soarelui.

În Cluj, pe lângă zecile de piscine frumos amenajate, binecunoscutele ștranduri din oraș și dimprejurul acestuia sunt printre primele alegeri ale cetățenilor pentru a se răcori puțin, pentru o sumă nesemnificativă de bani.

Parcul Balnear Toroc Dej este un obiectiv turistic din județul Cluj care oferă bazine cu apă sărată, piscine cu apă dulce pentru adulți și copii, atât exterioare cât și interioare.

Poziționat pe Dealul Cabdicului, parcul se află la doar 2,5 km de centrul orașului Dej și oferă o priveliște frumoasă asupra orașului. Suprafața parcului se întinde pe 40.000 de metri pătrați și constituie o atracție principală pentru oraș.

Locația reprezintă o alternativă pentru un concediu mai lung, sau doar pentru o ieșire de weekend, fiind o alegere care va avea beneficii și din punct de vedere financiar, având următoarele facilități: lac cu apă sărată, bazin cu apă sărată pentru adulți și bazin cu tobogan pentru copii, piscine interioare, plajă extinsă și cu iarbă, dotate cu umbrele și șezlonguri, căzi cu hidromasaj, saună umedă cu cromoterapie, terenuri de tenis și fotbal și un restaurant cu terasă.

Aflat în imediata apropiere de Salina Turda, Ștrand Durgău Turda este un ștrand cu apă sărată unde atât localnicii, cât și turiștii, se pot bucura de momente de relaxare într-un cadru natural liniștit.

Ștrandul a fost amenajat în jurul Lacului Ocnei și Lacului Rotund, două lacuri mineralizate care s-au format în urma prăbușirii unor vechi exploatări de sare. Lacurile au un conținut ridicat de sare gemă (clorură de sodiu), astfel că fenomenul de heliotermie devine foarte intens.

Vizitatorii au la dispoziție locuri cu nisip pentru plajă, pontoane din lemn, dușuri, precum și un bar cu terasă. Iar dacă soarele devine prea arzător, galeriile subterane ale Salinei Turda sunt la doi pași.

Ștrandul este piesa de rezistență a Complexului Sportiv Clujana pe perioada verii. Alături de terenurile de tenis și de fotbal, ștrandul Clujana poate fi o oază de relaxare activă pentru cei care trec pragul complexului sportiv. Bazinul principal, destinat adulților, are o adâncime de 1,56 metri pe toată suprafața, în timp ce bazinul dedicat copiilor are o adâncime de numai 40 cm. Acesta din urmă este dotat cu un tobogan de apă și dispune și de un loc de joacă alăturat.

În aer liber, ștrandul pune la dispoziția clujenilor și un Grill Bar. Pizzeria și barul completează serviciile oferite de Ștrandul Clujana, cu băuturi răcoritoare și savoare pentru o zi ideală de relaxare.

Ștrandul Sun este amplasat excelent, între cartierele Mănăștur și Grigorescu. Administrat de Regia Autonomă a Domeniului Public, fostul ștrand Sun, actualul Ștrand Grigorescu pune la dispoziția clujenilor două bazine, unul având o adâncime de 1,5 m, iar altul o adâncime de 0,6 m.

De asemenea, Ștrandul Sun – Grigorescu dispune și de un tobogan acvatic pe două nivele. Copiii se vor bucura de trambulina pentru salturi, precum și de alte elemente de mobilier special pentru jocuri de copii.

Bazinul Olimpic sau Complexul de Natație al Universității Tehnice din Cluj-Napoca se adresează unui public larg: copii, elevi, studenți, sportivi, adulți si reprezintă unul dintre cele mai agreabile spații de mișcare și relaxare din municipiu.

Complexul oferă publicului două bazine mari si un bazin mic: bazinul exterior, deschis pe timp de vară, de dimensiuni olimpice, cu 10 culoare prevăzute cu block-start-uri și bazinul acoperit, cu 7 culoare cu block-start-uri, având temperatura apei între 26 -28 ºC, iar a mediului ambient, de 28 – 30 ºC.

Calitatea apei este controlată în permanență, chimic și microbiologic, beneficiind de o instalație automată ultramodernă de tratare.

Tarifele pentru fiecare ștrand enumerat mai sus sunt cuprinse între 10-25 de lei, iar cei care le trec pragul sunt întâmpinați cu voie bună și multe variante de relaxare și combatere a căldurii.

Articol realizat de Marina Iulia Temle



1 Comment

Lasă un răspuns

Site creat de