Social & Cultura

Cumpăraţi online şi aveţi grijă de sănătatea voastră dar şi de bani

Cumpăraţi online şi aveţi grijă de sănătatea voastră dar şi de bani

Coronavirusul a afectat, printre altele, si modul in care facem cumparaturile. Tot mai multi oameni continua sa prefere cumparaturile online chiar si dupa deschiderea magazinelor si mallurilor.

Distantarea sociala si munca de acasa (pentru cei suficient de norocosi sa fie in industrii in care acest lucru este chiar posibil) au devenit lucruri obisnuite. La fel si cumparaturile online. Dincolo de spaima de virus, oamenii ar trebui sa continue sa faca cumparaturi online si datorita reducerilor substantiale aplicate de retaileri care vor sa aiba vanzari intr-o perioada de incertitudine financiara. Va recomandam sa incercati, de exemplu, reduceri precum voucher Altex si cod reducere Emag.

Unii au ales sa faca cumparaturi in timpul pandemiei ca o forma de relaxare binevenita intr-o perioada tulbure si deosebit de stresanta sau ca un mijloc de sustinere a intreprinderilor mici care au fost cele mai afectate de coronavirus.

Sunt multi care se gandesc daca nu cumva si cumparaturile online implica un anumit risc cand vine vorba despre transmiterea COVID-19. Intrebarea care se pune este daca dupa simplul click care iti adauga produsele dorite in cosul de cumparaturi, nu este posibil ca virusul sa fie purtat pe coletele care ajung la usa ta sau de cei care le distribuie.

Ce spun medicii?

Potrivit medicilor virusologi exista un „risc foarte scazut” de raspandire a coronavirusului prin intermediul coletelor transmise prin posta, livrate la diferenta de cateva zile sau saptamani la temperaturi ambiante.

„Ar trebui sa existe mai putina ingrijorare cu privire la infectiile cu articole care sunt livrate pe parcursul mai multor zile; cele mai multe infectii sunt transmise prin picaturi produse atunci cand cineva stranuta sau tuseste si, in cele mai multe cazuri, este nevoie de o mare incarcatura virala pentru a fi infectat”, explica dr. Frederick Davis, presedinte asociat al departamentului de urgenta din Long Island Jewish Medical Center, un spital din New York.

Potrivit aceleiasi surse, cel mai mare risc de transmitere a coronaviruslui de pe anumite suprafete, asa cum ar fi un colet, este de obicei in primele minute si scade mai mult in timp, deoarece majoritatea particulelor de virus vor incepe sa se degradeze odata ce paraseste o „gazda vie.”

Dr. Niket Sonpal, un internist, gastroenterolog si profesor din NYC, a realizat un studiu care analizeaza cat timp virusul este capabil sa traiasca pe suprafete din otel, plastic si carton. Desi coronavirusul poate trai pana la 24 de ore pe carton, „acest lucru a fost in conditii de laborator ideale, nu la temperaturi din mediul real”, explica Sonpal. „Nu au fost raportate cazuri de infectare in urma livrarii de marfuri”, a mai spus doctoral.



Lasă un răspuns

Site creat de