Timp liber, Important

După pandemie vizităm România

Excursiile cu Mocănița atrag tot mai mulți turiști străini în Transilvania

Turcia, Grecia, Bulgaria, Austria. Par locurile minunate în care să-ți petreci concediul.

Dar România? Românii au uitat în ce țară minunată trăiesc și câte plăceri poate oferi pentru o vacanță de vis.

Poate anul acesta este ideal pentru a observa câte locuri din România pot fi locurile perfecte pentru concediile perfecte. În condițiile actuale și chiar și în lunile următoare, din cauza pandemiei cu noul coronavirus, va fi mult mai periculos să părăsim țara. Multor români le va fi frică să meargă în vacanțe în alte țări. Dar chiar și așa, aceștia merită o vacanță relaxantă.

Cu acest prilej pot vizita țara în care trăiesc deja și vor scăpa de stresul provocat de starea de urgență.

15 dintre obiectivele naturale pe care merită să le vizitezi în Transilvania

Mănăstirea Sucevița

Zona Moldovei, a Bucovinei în mod special, este considerată zonă turistică datorită istoriei lungi si frumoase din această zonă și pentru că există monumente care doar privindu-le te trimit în trecut. Mănăstirea Sucevița, din județul Suceava este o construcție arhitecturală ce datează din anii 1583-1586. Se îmbină elementele bizantine și gotice, cărora se alătură cele ale vechilor biserici din lemn din Moldova. Pereții exteriori sunt reflexia Bibliei în picturi ale sfinților. Zonă liniștită, loc perfect pentru reculegere și adunare sufletească, cu o priveliște ruptă din povești, Mănăstirea Sucevița este locul perfect pentru revenirea la credință și liniște sufletescă. Este un loc ce merită văzut!

manastirea sucevita

Maramureșul cu mănăstiri

Maramureșul este un loc vestit pentru bisericile și mănăstirile sale unice în România și chiar în lume. Cu turle înalte, cu acele grinzi de lemn ce-ți dau senzația de penele unei păsări, cu pereții închiși la culoare, mănăstirile din această zonă te fac să te simți mai liniștit ca niciodată. Călugării și călugărițele din această zonă sunt niște persoane foarte calde și primitoare. Mersul la biserică sau la mănăstire, în Maramureș, este un lucru ce face parte din viața oamenilor, dar este dedicat și turiștilor. Locuri de acest fel unde poți să-ți petreci câteva zile de concediu sunt Mănăstirea Bârsana și Mănăstirea Săpânța-Peri.

Mănăstirea Săpânța peri

Cimitirul vesel

Cimitirul Vesel este un loc  din localitatea Săpânța, județul Maramureș, un cimitir diferit față de cele cu care suntem obișnuiți. Nu sună foarte plăcut să mergi în concediu la un cimitir, dar când adaugi „vesel” acestui termen pare a fi locul turistic. Chiar așa este! Maramureșenii au transformat locurile de veci ale celor ce ne-au părăsit, într-un loc perfect pentru o zi din vacanța noastră. În timp ce cultura populară consideră moartea unui om ca fiind un lucru trist, locuitorii din Maramureș au transformat această percepție ca fiind un lucru bun ce i se întâmplă celui care trece in neființă, scăpând de lucrurile rele ce i se puteau întâmpla pe Pământ. Acest loc a devenit faimos pentru crucile colorate in culori vii și pentru picturile ce reprezintă scene din viața și ocupația celor ce s-au ridicat la Cer. Versurile cu tentă umoristică ce îi amintesc pe oamenii respectivi, îi distrează pe turiști, astfel mersul printr-un cimitir devine un lucru plăcut și amuzant.

cimitirul vesel sapanta

Vișeu de Sus

Rămânem tot în zona Maramureșului și amintim de Mocănița din orașul Vișeu de Sus. Calea ferată forestieră Vișeu de Sus ne pune la dispoziție Mocănița de pe Valea Vaserului care pornește din Stația Novăț. La km 15 face o oprire pentru alimentarea cu apă, ne trece munții prin Glimboaca (Piatra Șoimului), Cozia, Novicilor și ne duce în Stația Paltin unde maramureșenii îi incântă pe turiști cu dansuri populare specifice zonei, muzică maramureșană și o masă cu specific ardelenesc. Este locația perfectă pentru o zi de duminică dintr-un concediu, iar cele 6 ore petrecute în mocăniță nici nu se simt datorită priveliștilor îmbietoare.

mocanita viseu

Cascada Cailor

Cascada Cailor se află în apropierea stațiunii turistice Borșa, în munții Rodnei. Apa se scurge peste un abrut calcaros numit „Podul Cailor”.  Pentru a ajunge să admirați minunata priveliște trebuie să luați telescaunul din Borșa care vă trece de partea cealaltă a munților și pe cărări în jos, coborâți până ajungeți la destinație. Nici traseul până acolo nu este unul simplu. Imaginea munților, care parcă ating cerul, este un peisaj relaxant ochilor și te face să observi că România chiar este o țară ce are multe de oferit. O altă zi perfectă din vacanță petrecută lângă Cascada Cailor, la umbra copacilor, ascultând sunetul lin al apei curgând te relaxează și te face să te simți mândru că țara în care te-ai născut este atât de frumoasă.

cascada cailor

Sfinxul

Nu plecăm din munți și ne îndreptăm către Munții Bucegi. Platoul Bucegi este unul dintre cele mai plăcute locuri de vizitat din munții României. Traseul cu telecabina ce te duce deasupra munților te face să simți că plutești și îți oferă plăcere vizuală. Peisajele prinse în ceața densă îți oferă imagini rupte din filme artistice. Ajunși sus aveți ocazia să vedeți monumentul celebru Sfinxul. Denumirea se datorează formei sale în formă de cap uman, rezultat al vântului. Dacă te simți curajos și aventurier, dornic de o zi plină de peripeții, vânt puternic, priveliști șocante și o senzație de adrenalină, Munții Bucegi sunt locația perfectă pentru o zi din concediul tău.

sfinxul si babele

Castelul Peleș

Reședința de vară a regilor României, aflată acum în posesia Familiei Regale a României, Castelul Peleș a devenit loc turistic. Este un loc cu o încărcătură istorică mare, cu emoție puternică și cu multe mistere pe care doar ghizii turistici sunt în măsură să vi le dezvăluie. Dacă vrei să te simți măcar o dată în viață de viță nobilă, trebuie să ajungi să vizitezi palatul din Sinaia! Intrat în el, te vei simți ca făcând parte din Familia Regală. Această locație îți oferă posibilitatea să vezi cum au trăit nobilii și să afli secretele pe care oamenii cu sânge albastru le pot ascunde. Este un loc ce te culturalizează, te face să te comporți ca și când ai terminat Școala de Bune Maniere și te îndeamnă să lași pereții, lucrurile, cărțile, obiectele de colecție să vorbească de la sine.

castelul peles

Escapade Adventure Park

Ești gata de aventura? Sinaia te așteaptă! Locul potrivit pentru o zi plină de adrenalină, distracție și mișcare fizică este Escapade Adventure Park. Este un parc de aventuri destinat oricărei vârste, potrivit pentru o zi de aventură în familie. Parcul pune la dispoziție copiilor trasee prin copaci cu obstacole destinate acestora, același program oferit și părinților sau tinerilor la înălțimi mai mari și trasee mai complicate. Adrenalina  oferită de tirolienele ce te traversează pădurea de la un copac la altul poate fi asemănată cu cea pe care o simți când sari cu parașuta. Ai posibilitatea să te duelezi cu prietenii într-un meci de paintball și să vă distrați puștile cu vopsea. Dacă n-ai tras niciodată cu arcul, Escapade Adventure Parc îți oferă și această posibilitate. Testează-ți limitele și vizitează parcul! Nu vei regreta, iar toti membrii familiei vor fi mulțumiți!

Televiziunea CNN a inclus Munții Apuseni în topul celor mai frumoase 17 destinații turistice din Europa

Lacul Bâlea

În mijlocul Munților Făgărași, Lacul Bâlea îți oferă imagini de care nu credeai că România este în stare să ți le ofere. Un loc liniștit, destinat persoanelor care au nevoie de o gură de aer curat și de liniște, acest lac te face să te simți ca în Rai. Te încarcă cu o energie pozitivă, îți dă o stare de zen și te face să simți că ți-ai dori să rămâi acolo veșnic. Apa curată și limpede în care te oglindești îți oferă o imagine mai pozitivă și frumoasă a României, îți arată că și la noi în țară este frumos să îți petreci concediile și vacanțele. Este locul perfect pentru sfârșitul verii, revii din vacanță cu forțe proaspete, gata să îți începi din nou activitatea.

lacul balea



Lasă un răspuns

Site creat de