Social & Cultura

Echipamente pentru cuburi de gheață profesionale

masina cuburi gheata

Mai ales în perioada estivală, nu putem concepe o băutură răcoritoare, un cocktail sau un sirop de fructe, fără cuburi de gheață.

Utilizarea acestora reprezintă o modalitate simplă de a răci rapid o băutură până la temperatura dorită, pe vreme caniculară, dar nu numai atunci.

Mașina de produs gheață, indispensabilă în orice unitate de alimentație publică

O astfel de mașinărie face parte dintre acele dotări cu echipamente horeca obligatorii în orice restaurant sau bar care se respectă.

Există numeroase modele de mașini de cuburi de gheață, dar în principiu toate, după cum sugerează și numele acestora, au misiunea esențială de a produce apa înghețată utilizată la răcirea unor băuturi. Aceste cuburi pot fi mai mari sau mai mici, se poate introduce direct în paharul cu băutură sau cu ajutorul lor se pot umple vasele tip frapieră, dacă vorbim de șampanie, vodcă, bere sau anumite băuturi carbogazoase pe care nu dorim să le diluam.

Trebuie spus că un echipament modern de fabricarea gheții este foarte util, deoarece apa rece în stare solidă se utilizează diferit în funcție de formă, volum, cât și de dimensiunea pe care o are.

Dacă cuburile de gheață sunt cele mai cunoscute și folosite, nu trebuie ignorate nici alte tipuri de gheață, de exemplu fulgii de gheață ce vor servi pentru expunerea produselor alimentare care trebuie păstrate la temperaturi scăzute ( de exemplu, peștele proaspăt sau anumite tipuri de salate).

Curios poate pentru unii, mașina de cuburi profesionale de gheață este în prezent așa de importantă încât chiar și mulți utilizatori casnici își doresc un astfel de echipament în bucătărie, pe motiv că nu le ajunge tăvița din dotarea frigiderului sau combinei frigorifice.

Cum funcționează o mașină de produs cuburi de gheață?

Principiul de funcționare al unei mașini de cuburi de gheață este destul de simplu: în funcție de programul ales și de tipul producătorului acestui tip de echipament, gheața poate să umple un recipient mai mare, urmând a fi conservată până se ivește necesitatea folosirii sau poate să se producă doar o anumită cantitate de gheață pentru utilizarea imediată.

Agentul frigorific face restul. Apoi formele unde apa a înghețat sunt ușor încălzite, așa încât să poată să fie scoase din ele cuburile, de regulă procedeu ce se realizează în mod automat. Ele ajung într-un recipient special unde se mențin la temperatură scăzută.

Atunci când alegi un tip de echipament de produs gheață pentru afacerea ta, trebuie să știi ce cantitate și ce forme de gheață îți vor fi necesare.

Capacitatea echipamentului de produs cuburi de gheață ar trebui să aibă o adaptare la nevoile clienților, dar și la capacitatea locației. Randamentul unei mașinării profesionale de acest tip (în funcție de model) merge de la 20 de kg până la 400 de kg de cuburi în 24 de ore.

Trebuie ca să calculăm corect de câtă gheață avem nevoie în vârf de sezon, așa încât la momentul solicitării să nu rămânem fără aceste cuburi prețioase pe caniculă. Se presupune că cererea zilnică de gheață ar trebui să răspundă la o treime din capacitatea maximă a dispozitivului. Așadar, dacă avem nevoie de aproximativ 10 kg de gheață pe zi pentru o perioadă normală de funcționare, mașina de produs cuburi de gheață ar trebui să poată să aibă un randament maxim de 30 de kg de gheață în 24 de ore. Un alt criteriu este modul în care se face conectarea dispozitivului la apa curentă și la canalizare.

O mașină bună de gheață ar trebui să aibă o capacitate raportată la dimensiunea cuburilor de gheață dorite, să aibă leduri de semnalizare, setări care să permită economisirea energiei electrice și a apei, posibilitatea conectării la o sursă permanentă de apă și opțiune de filtrare a acesteia.



Lasă un răspuns

Site creat de