Social & Cultura

Iluminatul unui living open space: 5 trucuri și idei

Iluminatul unui living open space: 5 trucuri și idei

Living-urile open space au devenit o opțiune din ce în ce mai populară în designul interior al locuințelor moderne. Uneori, însă, un spațiu deschis poate părea destul de greu de gestionat, dacă nu amplasezi corespunzător piesele de mobilier și decorațiunile. Pe cât de ofertant poate părea un living open space, din punct de vedere al posibilităților de amenajare, pe atât este de plin de provocări în materie de design. Și iluminatul acestei încăperi nu face excepție de la regulă! 

Nu trebuie să te impacientezi, însă, căci ți-am pregătit în rândurile de mai jos câteva trucuri și idei interesante de abordare a iluminatului într-un living open space, în așa fel încât să-ți transformi camera de zi în cel mai călduros și mai primitor spațiu din locuință. Iată, așadar, ce presupune, din punctul nostru de vedere, iluminatul unei camere de zi open space, pornind de la una dintre cele mai întâlnite configurații și anume cea formată din living și bucătărie! 

  1. Alege cel puțin două corpuri principale pentru livingul open space

Dacă dorești să creezi ambianța perfectă în momentele în care lumina naturală nu mai invadează spațiul locuinței tale, indicat ar fi să optezi pentru corpuri de iluminat principale, care ar trebui să fie cel puțin două la număr – unul pentru spațiul livingului și unul pentru spațiul bucătăriei. 

  1. Nu uita de iluminatul ambiental 

Într-un living open space, iluminatul ambiental este deosebit de important. Tocmai de aceea, îți sugerăm să alegi atât corpuri de iluminat decorative de interior, care să se încadreze în stilul de design interior abordat în amenajarea livingului, dar și o intensitate și o temperatură potrivită a luminii, pentru fiecare spațiu în parte. 

  1. Integrează surse de lumină în toate nivelurile încăperii

Una dintre cele mai neispirate alegeri pentru amenajarea unui living open space este montarea unei lustre sau a unui lampadar în mijlocul tavanului și evitarea utilizării mai multor surse de lumină în încăpere. Pentru a obține un living primitor, este esențial să ai surse de lumină în toate nivelurile încăperii. Prin urmare, începe prin instalarea unui candelabru sau a unei plafoniere, care să asigure lumina ambientală. Ulterior, alege surse de iluminat mediu – optează pentru spoturi încastrate sau o aplică de perete

În următoarea etapă trebuie să alegi surse de iluminat care vor răspândi lumina în partea de jos a încăperii, precum un lampadar sau benzi cu LED-uri. Finalizează decorul cu alegerea unor lumini decorative, așa cum sunt lămpile ornamentale sau lumânările, în cazul în care le consideri necesare în decor. Procedează în același mod și în amenajarea bucătăriei deschise spre living, pentru a asigura continuitate spațiului. 

  1. Asigură unitatea vizuală prin corpuri de iluminat similare 

Atunci când vine vorba despre iluminatul unui living open space (cu bucătărie, în cazul nostru), adaptarea acestuia este esențială. De exemplu, nu poți opta pentru un corp de iluminat cu lumină rece în stil industrial în bucătărie și unul cu lumină caldă, în stil vintage, în living. Motivul? Într-un spațiu open space, temperatura luminii ar trebui să fie aceeași pretutindeni, la fel și stilul corpurilor de iluminat. 

Unitatea vizuală a spațiului este asigurată de similitudinea elementelor folosite în designul interior. Chiar dacă nu vei alege exact aceleași corpuri pentru zona de bucătărie, deasupra blatului și pentru zona din living, unde poți aborda corpuri ceva mai spectaculoase, este important ca acestea să se asorteze și să dea bine împreună, în spațiul deschis. 

  1. Folosește lumină caldă în amenajare livingului open space 

Dacă dorești să transformi camera de zi open space într-un spațiu primitor, trebuie să știi că lumina rece nu este cea mai potrivită alegere pentru o încăpere în care dorești să te relaxezi, așa cum este livingul. Prin urmare, una dintre cele mai bune idei de iluminat a livingului open space este folosirea unor corpuri de iluminat cu becuri LED cu lumină caldă, cu temperatura de culoare de maxim 3,000 K. Acestea vor reuși să creeze o atmosferă confortabilă și intimă în livingul tău open space. 

Aplică și tu aceste trucuri și idei în ceea ce privește iluminatul livingului open space și cu siguranță vei reuși, prin intermediul corpurilor alese, să aduci un plus de stil în acest spațiu de relaxare și socializare al casei! 

Sursa foto: Vivre 



Lasă un răspuns

Site creat de