IT, Important, Liceu

Încep înscrierile la Taberele de Vară de Informatică şi Jocuri Logice organizate de Mind Generation

Încep înscrierile la Taberele de Vară de Informatică şi Jocuri Logice organizate de Mind Generation

Centrul Mind Generation din Cluj-Napoca dă startul înscrierilor la Taberele de Vară de Informatică şi Jocuri Logice.

Acestea se vor desfăşura la sediul Mind Generation situat pe Calea Mănăştur, nr. 31.

Înainte de a consulta propunerile pentru taberele de vară, vă reamintim că centrul Mind Generation a început înscrierile şi pentru Școala de Vară de Matematică și Informatică pentru copii (cursuri online). Mai multe detalii despre aceste cursuri găsiţi aici.

Tabere de Robotică şi Jocuri Logice

  • Preţ: 350 lei / o săptămână
  • Zilnic – de luni până vineri, de la 8:30 la 12:30

Reduceri:

  • Înscrieri pentru 2 tabere: 600 lei; Înscrieri 3 tabere: 900 lei;
  • Înscrieri fraţi, surori: 10% reducere;
  • Înscrieri grup (doi sau mai mulţi copii): 10% reducere.

Înscrieri se pot face aici.

Enjoy learning Mind Generation

Aventuri de vacanţă cu Dash & Dot

Perioade:

  • 22 – 26 iunie pentru 5-7 ani
  • 29 iunie – 3 iulie pentru 9-11 ani

Roboţeii noştri vor pleca în vacanţă, unde vor avea multe aventuri. Vor întâlni animale, le vor salva, vor merge pe marginea prăpastiei, vor intra într-un labirint, vor trece tunele cu peripeţii, dar nu vor uita să respecte instrucţiunile date de copii.

Roboţeii Jimmy Dash, Star, Dark, Super Dash şi Mad Max abia aşteaptă să se reîntâlnească cu copiii şi să plece într-o vacanţa cu multe aventuri!

Vom învăţa cu ajutorul lor instrucţiuni secvenţiale, paralele, repetitive, condiţii logice, evenimente şi multe altele care ţin de logica programării.

Zilnic se vor realiza proiecte de robotică, sub formă de joacă şi distracţie, alternând cu activităţi şi jocuri logice, matematica distractivă, descoperiri ştiinţifice, experimente!

tabere de vara mind generation roboti

Călătorii extraordinare cu Dash & Dot

Perioade:

  •  20 – 24 iulie pentru 5-7 ani
  •  27 iunie – 31 iulie pentru 9-11 ani

Într-o zi vom călători în spaţiu şi vom cunoaşte sistemul nostru solar, în altă zi vom urca un munte abrupt, iar în altă roboţeii vor merge cu vaporul.

Roboţeii noştri Jimmy Dash, Star, Dark, Super Dash şi Mad Max abia aşteaptă să se reîntâlnească cu copiii şi să ne ducă în fiecare zi în altă călătorie minunată. Dar nu vor uita să se reîntoarcă acasă şi să respecte instrucţiunile date de copii. Oare vor reuşi copiii să îi aducă întotdeauna acasă pe roboţei?

Vom învăţa cu ajutorul lor instrucţiuni secvenţiale, paralele, repetitive, condiţii logice, evenimente şi multe altele care ţin de logica programării.

Zilnic se vor realiza proiecte de robotică, sub formă de joacă şi distracţie, alternând cu activităţi şi jocuri logice, matematica distractivă, descoperiri ştiinţifice, experimente.

Tabere de Programare şi Jocuri Logice

Preţ: 350 lei / o săptămână

Zilnic – de luni până vineri, de la 8:30 la 12:30

Reduceri:

  • Înscrieri pentru 2 tabere: 600 lei; Înscrieri 3 tabere: 900 lei;
  • Înscrieri fraţi, surori: 10% reducere;
  • Înscrieri grup (2 sau mai mulţi copii): 10% reducere.

Înscrieri se pot face aici.

robot tabere de vara mind generation

Aventuri de vacanţă cu Scratchie şi prietenii lui 

Perioade:

  •  6 – 10 iulie pentru 8-12 ani
  • 13 – 17 iulie pentru 8-12 an

Începe o vacanţă plină aventuri cu Scratchie şi toţi prietenii săi: dragoni, urşi, pinguini, fluturi, buburuze, şerpi, dinozauri, copii, vrăjitori şi mulţi alţii. În fiecare zi, noi aventuri şi noi cunoştinţe de programare, instrucţiuni, noţiuni adăugate sub formă de joacă şi distracţie !

Călătorii extraordinare cu Scratchie şi prietenii lui 

Perioade:

  • 3 – 7 aug pentru 8-12 ani
  •  10 – 14 aug pentru 8-12 ani

Călătorie în jurul lumii? Călătorie pe alte planete ? Călătorie în timp în castele uitate de vreme  Călătorii în păduri misterioas ? Întâlniri cu extratereştrii, canibali, vrăjitori, personaje fantastice? Sigur, toate în proiecte incitante şi încântătoare!

Copiii învaţă prin joc, într-un mod foarte plăcut şi natural, ABC-ul programării: instrucţiuni secvenţiale, alternative, condiţionale, condiţii logice, variabile.

Zilnic se descoperă şi se realizează la informatică noi proiecte cu ajutorul platformei Scratch, sub formă de joacă şi distracţie, alternând cu activităţi şi jocuri logice, matematica distractivă, descoperiri ştiinţifice, experimente!

tabere de vara de informatica mind generation

Jocurile logice din cadrul taberelor:

O săptămână sau două săptămâni cu zile de tabără pline şi interesante pentru copii curioşi şi atraşi de calculatoare şi ştiinţe. Când vine vorba de matematică, majoritatea copiilor gândesc ”ce plictisitor…”.

Dar cum ar fi că, atunci când vine vorba de matematică, fericirea să fie la un click distanţă? Un singur click pe oferta Mind Generation şi matematica devine altfel.

Poate cunoaşteţi jocul “Aş mânca o portocală”? Dar, cum ar fi ca acest joc să fie jucat numai cu numere prime? Sau impare? Sau divizibile cu 5?

Copiii sunt foarte competitivi la această vârstă, ceea ce este perfect pentru dezvoltarea lor ca viitori întreprinzători. Aşa că, un joc competitiv în care pot câştiga, învaţă matematică în acelaşi timp şi se pot şi distra, este cadoul perfect pentru o vară frumoasă.

Dar dacă vrem să mutăm matematica afară? Cum facem ? Foarte simplu: introducem copiii în jocul “Prada leului”.

tabere de vara de matematica mind generation

Copiii stau în şir de o parte şi de alta a leaderului. Fiecare copil primeşte un număr şi luptă pentru echipa sa. La mijloc, la distanţe egale, şi aici avem o adevărată bătălie să stabilim egalitatea perfectă… stă o minge. Copilul strigat, pe număr, trebuie să aducă primul mingea la leader.

Doar că ne încurcă o mică ghiduşie.

Numerele devin operaţii simple. Apoi din ce ce în mai amuzante. Cum ar fi “Să vină la mine cu mingea, nr 2+2:2”?

Nu-i aşa că ezitaţi? Dar astfel, ordinea efectuării parantezelor şi rapiditatea de calcul, devine o joacă.

Cum ar fi să spună copilul: ”Vai, ce obosit sunt…cât am alergat…” /”Ai avut sport?”/ “Nuuu, matematică!”.

Şi pentru vremea ploioasă avem surprize: cine nu s-a împotmolit la întrebarea “Câte muchii şi vârfuri are un cuboid?”.

Dar dacă noi ne construim singuri cuboidele? Cuburile? Conurile? Cilindrii?

Apoi le grupăm, mutăm, transformăm? Şi astfel viziunea spaţială devine o joacă? Dar oare ce se întâmplă dacă acest cub este aruncat în aer? Dar dacă îl desfăşurăm? Dacă încercăm să construim o paraşută din el? Sau din pânză? Cum funcţionează paraşuta?

Hai să descoperim împreună, pas cu pas: de la construcţie la experiment. Dar dacă aruncăm cubul în apă? Ce se întâmplă? Dar desfăşurat? Ce ar zice Arhimede? Ştiaţi că… Arhimede a trăit în Siracusa şi a fost prieten cu regele Hieron II. Deci, a fost în mijlocul unor intrigi şi bătălii. La vremea aceea, erau puţini savanţi de talie grea pe lume, care lume era şi ea destul de mică, iar Arhimede a ţinut legătura prin scrisori cu aproape toţi. Cine ştie că întreaga operă ştiinţifică a lui Arhimede a fost recreată pe baza acestor scrisori, opera sa de acasă fiind în totalitate distrusă?

Dacă v-am stârnit interesul şi dacă vreţi să descoperiţi şi alte surprize, sunteţi aşteptaţi la taberele Mind Generation de Informatică şi Gândire Logică (şi la multe alte surprize).

Mai multe detalii despre centrul Mind Generation din Cluj-Napoca găsiţi mai jos:

Mind Generation | S-a deschis în Mănăştur un centru de matematică şi informatică dedicat elevilor care doresc să se îndrepte spre domeniul IT



Lasă un răspuns

Site creat de