Din Oras

ISU Cluj şi-a deschis porțile

isu cluj

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a stabilit, începând cu anul 2011, ca fiecare dată de 13 ce pică marţea, să fie declarată „Ziua Informării Preventive”.

Cu această ocazie ne raliem iniţiativei derulată la nivel european, să derulăm activităţi informativ-educative ce urmăresc conştientizarea cetățenilor asupra pericolelor la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Cetăţeanul rămâne veriga extrem de importantă în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Rolul său devine unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, manifestând responsabilitate în relaţiile cu familia, comunitatea şi mediul înconjurător.

Cu această ocazie, ISU Cluj îsi va deschide porțile pentru toți cei care doresc să se familiarizeze cu specificul acestei nobile profesii si să vizioneze tehnica si echipamentele de interventie ale salvatorilor profesioniști.

De asemenea vor fi organizate puncte de informare preventivă cu materiale referitoare la precauţile necesare la exploatarea instalaţiilor de utilităţi, precum și lecţii specifice, având caracter informativ-preventiv şi concursuri speciale pentru copii.

Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!

 

Anual, în România sunt înregistrate peste 5.500 incendii la locuinţe. Pe lângă pagubele imense, acestea produc şi aproape 700 victime. Cele mai frecvente cauze de incendiu la locuinţe sunt coşul de fum defect sau necurăţat – 31%, instalaţii electrice defecte sau improvizate – 21%, fumatul şi focul deschis -14% şi mijloacele de încălzire – 13%.

 

IGSU a încheiat, în anul 2012, un parteneriat de colaborare cu E.ON România, intitulat „Împreună pentru siguranţă”, ale cărui principale obiective constau în derularea unor campanii de informare menite să conştientizeze opinia publică asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii proactive în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor.

Campaniile demarate până acum au fost următoarele: ”Mai bine previi, decât să nu fii!”, ”Siguranța NU e un joc de noroc!”, ”R.I.S.C.”, ”F.O.C.” și ”Nu tremur la cutremur”. Materialele informative ale acestor campanii sunt disponibile accesând linkul: http://risc.info.ro/ și sunt autorizate de Consiliul Național al Audovizualului pentru difuzare gratuită în interesul cetățenilor.



Lasă un răspuns

Site creat de