De Vazut, Important

Locurile preferate de cei mici în Cluj

engleza copii

Clujul este unul dintre cele mai frumoase orașe din țară, iar obiectivele sale turistice sunt îndrăgite de fiecare vizitator, cei mai mici dintre ei având câteva locuri preferate.

Acestea sunt locuri unde, pe lângă delectarea privirilor, cei mici au ocazia și să învețe diverse lucruri despre natură și nu numai.

Vivariul din Cluj-Napoca este o invitație în lumea fascinantă a păsărilor și animalelor, unde stilurile lor diferite de viață se completează reciproc. Acesta a fost fondat între 1998-2001, iar expoziția permanentă din cadrul acestuia este formată din cincizeci și șapte de specii de animale, printre care și  unele mai speciale, cum ar fi țestoasa dobrogeană sau salamandra, vipera pufăitoare și Boa curcubeu.

Aici copiii vor avea ocazia să învețe despre fiecare vertebrat și nevertebrat în parte, despre speciile autohtone de reptile, păsări, amfibieni și micromamifere.

O ieșire în parc este oricând binevenită pentru copilul tău. Iar dacă aceasta se petrece într-unul în care are șansa de a învăța lucruri noi despre natură, atunci va exista un dublu câștig.

Grădina Botanica „Alexandru Borza”, are o suprafață care se întinde pe aproximativ paisprezece hectare, cu o gamă variată de vegentație care cuprinde circa 10.000 de categorii specifice.

Acesta poate fi locul ideal unde poți face o plimbare împreună cu cel mic pe aleile grădinii și, în funcție de sezon, te poți bucura de gama variată de flori care, mai ales vara, când împrospătează grădina cu mirosul lor deosebit.

Ori de câte ori vrei să-i oferi ocazia copilului tău de a se bucura de o petrecere pe cinste sau pur și simplu să vă plimbați la aer, pe niște alei minunate, poți alege Exploratoriul – Muzeul copiilor.

Particularitatea acestui loc este conceptul deosebit de organizare, ce permite să se atingă exponatele. Explorarea poate fi făcută liber, individual, de către fiecare copil sau în grup, unele exponate încurajând colaborarea și munca în echipă.

Spațiul destinat petrecerilor se remarcă prin existența unui spațiu interior amenajat pentru joacă de 800 mp, un spațiu interior pentru jocuri de mișcare de 1000 mp și o curte interioară de aproximativ 5000mp.

Unul dintre cele mai îndrăgite locuri din Cluj, Parcul de agrement „Moara de vânt” oferă copiilor, dar și adulților, ocazia de a vedea peste 250 de animale, sălbatice și domestice, printre care se numără porcușori de Guineea, cerbi, capre, ponei, lame, iepuri etc.

Mai mult decât atât, cu doar 2-3 lei poți cumpăra mâncare pentru animale, din incinta complexului, iar cel mic le poate hrăni.

Călăritul este de asemenea o activitate pe care o puteți face împreună aici sau, pe parcursul iernii, vă puteți plimba cu sania și dacă aveți chef de joacă, complexul găzduiește un teren de minigolf cu 18 găuri.

Teatrul este o lume în care, odată intrat, copilul tău poate face cunoștință cu zeci de personaje fascinante.

Teatrul de Păpuși „Puck” este unul din aceste locuri, care, în cei 72 de ani de existență a fost gazda a peste trei sute de piese de teatru, atât în limba română, cât și maghiară.

Aici cei mici se vor distra și vor râde împreună cu personajele sale preferate, iar părinții vor avea ocazia de a retrăi amintirile din copilărie.

Un loc destinat relaxării copiilor este „Relax Kids”, unde vor putea să se detașeze de stres, agitație, să își pună imaginația la lucru și să se cunoască pe ei înșiși.

Toate acestea se realizează prin mișcare, dans, joacă, stretching, tehnici de respirație, afirmații pozitive și povești de relaxare.

Una dintre cele mai bine îngrijite, spațioase și moderne piscine din Cluj este Baby Swim, special destinată copiilor de până la 3 ani, unde cei mici vor avea șansa de a-și urma propriul ritm și să se simtă permanent în largul lor.

Fiecare activitate din cadrul piscinei se va începe cu un duș și masaj de acomodare, urmând activitățile de grup din piscină, toate pe ritmul muzicii pentru copii și ale poeziilor destinate acestora.

Articol realizat de Temle Marina IuliaLasă un răspuns

Site creat de