IT, Important

O mare companie de IT din Cluj îşi închide sediul: 172 de angajați sunt afectați

Cele mai mari companii de IT din Cluj-Napoca

Telenav, Inc., companie de servicii bazate pe localizare, cu sediul în Statele Unite, și-a notificat angajații în 10 mai 2023 cu privire la intenția de a închide sediul din Cluj, România, până la sfârșitul anului 2024, au confirmat pentru Economedia reprezentanții companiei.

Activitatea desfășurată la Cluj se va muta în celelalte locații Telenav din SUA și China.

Informația a apărut în spațiul public în cursul zilei de ieri, când Doru Șupeală, fondatorul platformei Hacking Work, anunța, citând mai multe surse, că Telenav și-a închis activitatea din Cluj.

“Telenav a luat această decizie dificilă din cauza mediului macroeconomic dificil”, a transmis compania. Reprezentanții Telenav spun că celor 172 de angajați afectați li se oferă “un pachet de sprijin cuprinzător”, pentru a-i ajuta în perioada de tranziție.

Compania a mai transmis că este “extrem de recunoscătoare pentru contribuțiile valoroase ale echipei din Cluj – în special în domeniile de dezvoltare ADAS, redare a hărților ATLAS, OpenTerra și dezvoltare și asistență pentru clienții OEM”.

Telenav lucrează în furnizarea de servicii de navigație și servicii bazate pe localizare încă din 1999. Compania a fost printre primele care au introdus aceste servicii pentru dispozitivele mobile în urmă cu peste douăzeci de ani.

În România, Telenav Software e înregistrată din 2008. În 2021, compania avea afaceri de 74,2 milioane de lei, profit de 6,62 de milioane de lei și 237 de angajați. Cifrele sunt mai bune decât în anul precedent. În 2020, compania avusese afaceri de 65,73 milioane de lei, profit de 3,71 milioane de lei și 218 angajați.

Și alte companii din piața IT au diminuat numărul de posturi, dar programatorii sunt absorbiți de alte firme

Ana Maria Chiciudean, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj (AJOFM), a explicat pentru Economedia că, deocamdată, este vorba despre o intenție de eventuale disponibilizări anunțată de o companie din domeniu, fără să menționeze numele acesteia.

“Nu este singura care a ajuns în această situație, dar ceea ce pot să spun este că nicio persoană nu a ajuns în evidențele noastre, până la urmă. Specialiștii IT sunt absorbiți de piață”, a spus șefa AJOFM Cluj pentru sursa citată.

sursa: EconomediaLasă un răspuns

Site creat de